MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το ΚΠΙΣΝ ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδίωξής του για την ενίσχυση του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η συνεργασία ξεκινά με την προβολή οκτώ ταινιών μικρού μήκους παραγωγής 2017-2018, που γυρίστηκαν με την υποστήριξη του ΕΚΚ και της ΕΡΤ. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο πλαίσιο του Park your cinema, της ενότητας υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών που πραγματοποιούνται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Έτσι, το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει χωρίς χρέωση τις ταινίες νέων Ελλήνων δημιουργών που έχουν διακριθεί σε διεθνή και εθνικά φεστιβάλ και συχνά δυσκολεύονται να προβληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι ο κύριος φορέας άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής στην Ελλάδα με κύριο στόχο του την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στη χώρα μέσα από την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων κινηματογραφιστών.

Η ΕΡΤ Α.Ε. μέσω του προγράμματος Μικροφίλμ, έχει στόχο την προώθηση ταινιών μικρού μήκους, καθώς και την υποστήριξη των νέων σκηνοθετών, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιλεγμένων προτάσεων, κάθε χρόνο.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν πριν τις μεγάλου μήκους ταινίες που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Park your Cinema τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Αυγούστου, 21.00, Ξέφωτο

Το Μπάκπακ (2018)

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαθιουδάκης

Πρωταγωνιστούν: Φώτης Θωμαϊδης και Αναστασία Γιαννάκη

Η Μαίρη μόλις έχει κλέψει ρούχα. Η πόλη την παρασέρνει να αναζητήσει καταφύγιο μέσα σε μία εκκλησία. Ο Πατήρ Αλέκος στη θέα του απροσδόκητου επισκέπτη βλέπει μία τεράστια ευκαιρία να σωθεί από τη ρουτίνα του. Θα ακολουθήσει μία από κοινού, παράδοξη για τα δεδομένα της εκκλησίας, εξομολόγηση.

Σάββατο 10 Αυγούστου, 21.00, Ξέφωτο

Εντροπία (2017)

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τάτσης

Πρωταγωνιστούν: Σίμος Κακάλας, Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου

Η Ελένη έχει γενέθλια. Φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται. Οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν.

Σάββατο 17 Αυγούστου, 21.00, Ξέφωτο

Κατάψυξη (2017)

 

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νάκος

Πρωταγωνιστούν: Ακύλλας Καραζήσης, Μαρία Σκουλά, Μαρία Καλλιμάνη

Ο Τάσος, ένας άντρας λίγο πάνω από τα 50 με καριέρα στην εμπορική διεύθυνση και το marketing μεγάλων εταιρειών,  είναι εδώ και τρία χρόνια άνεργος. Μεγάλος για μια νέα αρχή, αλλά και νέος για να παραιτηθεί. Οι σχέσεις του με τους κοντινούς του ανθρώπους δοκιμάζονται, ενώ η ψυχολογική του κατάσταση είναι οριακή. Ο στόχος του είναι ένας: να βγει από την «κατάψυξη».

Σάββατο 24 Αυγούστου, 21.00, Ξέφωτο

Λεωφόρος Πατησίων (2018)

Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος

Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Συμέου

Η Κατερίνα, μία νέα, σύγχρονη γυναίκα τρέχει να προλάβει ίσως την πιο σημαντική οντισιόν της ζωής της, όταν δέχεται τηλεφώνημα από τον γιο της, Γιάννη, που την ενημερώνει ότι είναι μόνος στο σπίτι. Μέσα από μία σειρά τηλεφωνημάτων παλεύει να ισορροπήσει ανάμεσα στους πιο σημαντικούς ρόλους της ζωής της, ενώ διασχίζει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες περιοχές της Αθήνας, τη Λεωφόρο Πατησίων.

Σάββατο 31 Αυγούστου, 21.00, Ξέφωτο

Tο δάσος (2018)

Σκηνοθεσία: Λία Τσάλτα

Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου

Σε έναν κόσμο χωρίς φύση, υπάρχει ένα θεματικό πάρκο με λίγα εναπομείναντα φυτά. Μία ξεναγός καθοδηγεί ένα γκρουπ τουριστών στη λιγοστή βιοποικιλότητα που εκτίθεται σε γκαλερί, σε εμπορικά κέντρα και υπό κατασκευή βουνά, αλλά και στο μοναδικό Δάσος που έχουν δει ποτέ στη ζωή τους. Τι θα συναντήσουν εκεί;

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, 21.00, Ξέφωτο

Τo χρυσόψαρο (2018)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Οικονόμου, Λύσανδρος Κουρούμπαλης, Εύα Αγγελοπούλου

Ο εφτάχρονος Στρατής είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του και αυτό ανησυχεί τον πατέρα του. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο μικρός θα διαλέξει, για δώρο γενεθλίων, ένα χρυσόψαρο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ο πατέρας του όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, 21.00, Ξέφωτο

Καουμπόης (2017)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαριτίδης

Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου

Σε μερικές μέρες ο Μηνάς θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο

«Ταλέντο της Χρονιάς». Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις από τον ίδιο και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 21.00, Ξέφωτο

Ομπρέλα (2018)

Σκηνοθεσία: Αμέρισσα Μπάστα

Πρωταγωνιστούν: Άλκης Παναγιωτίδης, Σοφία Σεϊρλή, Μαρία Αντουλινάκη

Ένα ηλιόλουστο φθινοπωρινό πρωινό ένα ζευγάρι 70άρηδων, ο Αλέκος και η Τασία, ξεκινούν για να επισκεφθούν την κόρη τους. Ο Αλέκος θέλει να πάρει μαζί του την ομπρέλα του.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Το Park your cinema, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).                 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
Βραβεία ΙΡΙΣ 2026: Όλες οι υποψηφιότητες
Βιβλία
Athens Art Book Fair 2026: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην ανεξάρτητη έκθεση καλλιτεχνικών εκδόσεων
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Επίκαιρα
«Χάνει» 1,7 εκατομμύρια κατοίκους η Ελλάδα μέχρι το 2060
Επίκαιρα
Αυτοκτονίες εφήβων: Αυξήθηκαν κατά 31,6% μέσα σε τέσσερα χρόνια
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Αποδοκιμασίες για το Ισραήλ στον Α’ Ημιτελικό – Παρενέβη η ασφάλεια
Μουσικά Νέα
Το BBC “βλέπει” τον Akyla στον τελικό της Eurovision – Όσα είπε για την εμφάνιση της Ελλάδας
Μουσικά Νέα
Grammy 2027: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και η νέα τηλεοπτική στέγη
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Όλα όσα είπε ο Akylas μετά την πρόκριση στον τελικό
Εικαστικά
Μετά 20 έτη: Στο Καπνεργοστάσιο η 8η Μπιενάλε της Αθήνας
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό – Ποιες χώρες πήραν το “εισιτήριο”