MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου θα ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία την Παρασκευή 9 Αυγούστου στην Επίδαυρο.

Monopoli Team

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου. «Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.,Σταύρος Τσακίρης,ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Προμηθέας Δεσμώτης»: Ένας διαχρονικός λαϊκός θρύλος ανεβαίνει στην Επίδαυρο12.09.2018

Τον ομώνυμο ρόλο θα ενσαρκώσει η διεθνούς φήμης,ελληνικής καταγωγής Βρετανίδα ηθοποιός Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ). Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητά της τον ιδανικό Προμηθέα και έπειτα από την περσινή συνάντησή τους, η βραβευμένη με Olivier Award ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ερμηνεύσει αυτό τον εμβληματικό ρόλο και μάλιστα στα ελληνικά. Έτσι, λοιπόν,η Χάντερ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, στις 9 και 10 Αυγούστου.

Οι ηθοποιοί

Προμηθέας Δεσμώτης

Μαζί της μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νέων πολλά υποσχόμενων ηθοποιών. Τον κεντρικό ρόλο του Αφηγητή κρατά ο πλέον εμβληματικός ηθοποιός του Αρχαίου Δράματος Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος μάλιστα έχει υποδυθεί τον Προμηθέα δύο φορές. Στο ρόλο του Ήφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, παρά την επανειλημμένη παρουσία του στο φεστιβάλ Επιδαύρου. Η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο ρόλο του Κράτους και ο Γεράσιμος Γενατάς κρατά τον ρόλο του Ωκεανού. Τρεις από τους πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς:η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωνσταντίνος Νικούλι μοιράζονται τον ρόλο του Ερμή. Κορυφαίος του 9μελούς χορού, το παλαιό στέλεχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Περικλής Βασιλόπουλος. Τη μετάφραση, που έγινε ειδικά για τη παράσταση, υπογράφει ο Δημήτρης Δημητριάδης, τα σκηνικά είναι του διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και τα κοστούμια του ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ, ο οποίος έχει «ντύσει» περισσότερες από 80 παραγωγές Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Την ευθύνη για την κίνηση έχει ο Ιταλός Marcello Magni, ένας εκ των συνιδρυτών του διεθνώς γνωστού θιάσου Complicite.

Η καλοκαιρινή περιοδεία

Αύγουστος
Παρ. 09/08 Επίδαυρος
Σαβ. 10/08 Επίδαυρος
Δευ. 12/08 Πάτρα / Ρωμαϊκό Ωδείο
Τρ. 13/08 Πάτρα / Ρωμαϊκό  Ωδείο
Παρ. 16/08 Δελφοί /Θέατρο Φρυνίχος
Σαβ. 17/08 Βόλος /Θερ. Δημοτικό Θέατρο Βόλου Μελίνα Μερκούρη
Κυρ. 18/08 Φίλιπποι/Φεστιβάλ Ολύμπου και Θάσου /Αρχ. Θέατρο Φιλίππου
Δευ. 19/08 Μουδανια /Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών
Τρ. 20/08 Θεσσαλονίκη / Θέατρο Δάσους
Τετ. 21/08 Θεσσαλονίκη / Θέατρο Δάσους
Πεμ. 22/08 Λάρισα / Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Παρ. 23/08 Διον /Φεστιβάλ Ολύμπου / Αρχαίο Θέατρο Δίον
Σαβ.24/08 Δωδώνη ή Ε.Η.Μ
Πεμ. 29/08 Ηρώδειο
Παρ. 30/08 Ηρώδειο
Σαβ. 31/08 Παπάγου/ Κηποθέατρο Παπάγου

Σεπτέμβριος
Δευ. 02/09 Ηλιούπολη / Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής
Τρ. 03/09 Πετρούπολη / Θέατρο Πέτρας
Πεμ. 05/09 Βύρωνας / Θέατρο Βράχων
Σαβ. 07/09 Θέατρο Βεάκειο

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ισμήνη: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Arroyo και ειδική προσφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Γέρμα (η ανεκπλήρωτη): Ειδική τιμή εισιτηρίων για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
Θεατρικά Νέα
Ο Γιώργος Βάλαρης και η Κατερίνα Διδασκάλου μιλούν για τον «Γλάρο» – και τις ματαιώσεις της εποχής μας
Θεατρικά Νέα
«Το πάρτυ της ζωής μου» επιστρέφει για 5η και τελευταία χρονιά – Η προπώληση ξεκίνησε
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Οι Καρέκλες»
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Θεατρικά Νέα
Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Θεατρικά Νέα
Άγριος Σπόρος: Η παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο