MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αποθέωση για την «Τραβιάτα» της ΕΛΣ, στο Ηρώδειο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της νέας εντυπωσιακής παραγωγής της Τραβιάτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με θερμότατο χειροκρότημα ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στο κατάμεστο Ηρώδειο, η πρεμιέρα της νέας εντυπωσιακής παραγωγής της Τραβιάτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία – σκηνικά – χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου και με τους διεθνείς σταρ της όπερας Λιζέτ Οροπέσα, Σαϊμίρ Πίργκου και Δημήτρη Πλατανιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στην πρώτη του σκηνοθεσία όπερας, κατάφερε να αποδώσει με θαυμαστό τρόπο τόσο τις εσωτερικές και ιδιωτικές σκηνές του έργου, όσο και τις εξωστρεφείς σκηνές του πλήθους. Με βασικό σκηνικό στοιχείο τα δύο δωμάτια της Βιολλέτας Βαλερύ και με αναφορές στην Dolce Vita του Φελλίνι, η δραματική ιστορία της πιο διάσημης Παριζιάνας εταίρας ξεδιπλώθηκε με ιδιαίτερη μαεστρία προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό. Τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη -μαύρα για τη χορωδία, πολύχρωμα για το μπαλέτο και ιδιαιτέρως εντυπωσιακά για τους πρωταγωνιστές-, συνέδραμαν στην ατμόσφαιρα της παράστασης, μαζί με τους φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα και τις προβολές του Βασίλη Κεχαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤραβιάτα, του Τζουζέπε Βέρντι, στο Ηρώδειο12.09.2018

Το σπουδαίο καστ των πρωταγωνιστών συγκίνησε, ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε με πάθος. Η Λιζέτ Οροπέσα, το πιο hot όνομα στην όπερα αυτή τη στιγμή, που έφτασε στην Αθήνα μετά από θριαμβευτικές εμφανίσεις στη Σκάλα του Μιλάνου, επιβεβαίωσε τη φήμη της και πρόσφερε στο Αθηναϊκό κοινό μια ερμηνεία της Βιολλέτας Βαλερύ που θα μείνει στην ιστορία. Ο τενόρος Σαϊμίρ Πίργκου έπλασε έναν δυναμικό αλλά και την ίδια στιγμή σπαρακτικό Αλφρέντο, ενώ ο Δημήτρης Πλατανιάς σε εξαιρετική φόρμα αποθεώθηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν.

Κατάμεστο το Ηρώδειο στην πρεμιέρα της Τραβιάτας

Ο Λουκάς Καρυτινός έδωσε ένα μοναδικό ακρόαμα, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι, ενώ η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ πρόσφεραν ερμηνείες υψηλού επιπέδου. Η συμμετοχή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, απέσπασε θετικά σχόλια.

Μερικές φωτογραφίας από την πρεμιέρα της παράστασης:

Η πρωταγωνίστρια της Τραβιάτα Λιζέτ Οροπέσα

Λιζετ Οροπέσα, Σαμίρ Πιργκού, Δημήτρης Πλατανιάς

Ο Δημήτρης Πλατανιάς και η Λιζέτ Οροπέσα

Η υπόκλιση της Λιζέτ Οροπέσα

Ο Δημήτρης Πλατανιάς, ο Σαιμίρ Πιργκού, η Λιζέτ Οροπέσα και η Χορωδία της ΕΛΣ

Η Υπόκλιση όλων των ηθοποιών της Τραβιάτας

Επόμενες παραστάσεις 28, 30, 31 Ιουλίου 2019.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απο 30/07/2019 εως 31/07/2019
Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τρίτη, Τετάρτη: 21:00
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2.360.000 ευρώ για θεατρικές και χορευτικές παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Το μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
«Σαπφώ»: Στο Θέατρο Βασιλάκου το τελευταίο έργο του Αλέξη Σταμάτη
Θεατρικά Νέα
Ο Έβρος απέναντι: Ο Γιωργής Τσουρής σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις το βραβευμένο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου
Θεατρικά Νέα
Μόμπι Ντικ: Η νέα παράσταση της πολυβραβευμένης Ομάδας GAFF στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
Εκδηλώσεις
The Beginning: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο των παραστατικών τεχνών με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Under30
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη