MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μουσικός Αύγουστος στο Café του Νομισματικού Μουσείου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αυτόν τον Αύγουστο, το Café του Νομισματικού Μουσείου φιλοξενεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες και πλούσιες μουσικές εκδηλώσεις.

Nana Simopoulos
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019| 21:00

Nana Simopoulos World Jazz

Η  jazzwoman Νάνα Σιμόπουλος επιστρέφει, την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 9 μ.μ., στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες της αλλά και έναν guest artist, για να μας παρουσιάσουν μια βραδιά τζαζ, με κύρια αναφορά στα πρωτότυπα μουσικά έργα της μουσικού με τίτλο «Skins».

Το άλμπουμ «Skins» αποτελείται από οκτώ πρωτότυπα μουσικά έργα της Νάνας. To υλικό του υπέροχα ηχογραφημένου άλμπουμ, αντλείται από πλούσιες πηγές  και έχει επιρροές που εκτείνονται ανά αιώνες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, με τη συνθέτρια να κάνει αναφορές σε διάφορες κουλτούρες, αλλά και στο ίδιο της το παρελθόν.

Λίγα λόγια για την Νάνα Σιμόπουλος:

H Νάνα Σιμόπουλος είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz μουσικής σκηνής. Τόσο επί σκηνής όσο και στις ηχογραφήσεις της, συνδυάζει επιδέξια ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, συναρπάζοντας τα ακροατήρια παγκοσμίως.

Παίζουν:

Νάνα Σιμόπουλος | κιθάρα, φωνή, σιτάρ
Σαμ Μαρλιέρι | σαξόφωνα
Μάνος Λούτας | μπάσο
Σολίς Μπαρκίς | κρουστά
Κάρεν Χάιλμαν | φωνή, κρουστά, πλήκτρα
Guest artist | Γιώργος Πολυχρονάκος | ντραμς

Les Trois Femmes

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019| 21:00

Les Trois Femmes

Οι Les Trois Femmes είναι ένα γυναικείο φωνητικό τρίο που εμπνέεται από τις μουσικές της δεκαετίας του ’20, του ’30 και του ’40. Οι πρωτότυπες και μοναδικές μουσικές ενορχηστρώσεις των τριών φωνών παρασύρουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, σε αυτήν τη χαμένη εποχή της αθωότητας, διευρύνοντας ταυτόχρονα τα όρια της αρμονίας και της μουσικής φαντασίας και γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Οι «Τρείς Γυναίκες» Μαντώ Παναγιωτάκη, Μύρτα Σακελλαρίου και Τατιάνα Μιχαηλίδου θα σας παρασύρουν σε ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν με τη βοήθεια του Μάρκου Παπασηφάκη στις ενορχηστρώσεις και την κιθάρα την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9 μ.μ. 

Παίζουν:

Μαντώ Παναγιωτάκη, Μύρτα Σακελλαρίου, Τατιάνα Μιχαηλίδου | φωνητικά
Μάρκος Παπασηφάκις | ενορχηστρώσεις & κιθάρα

Τέτη Κασιώνη

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019| 21:00

«Σαν Θερινό Σινεμά» με την Τέτη Κασιώνη

Η ερμηνεύτρια Τέτη Κασιώνη μετά από μία σειρά συναυλιών στην Ευρώπη, επιστρέφει στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 22 Αυγούστου για μια βραδιά γεμάτη από τα τραγούδια αγαπημένων ταινιών από τη μεγάλη οθόνη. Στο πρώτο μέρος θα ακούσουμε κομμάτια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο ενώ στο  δεύτερο μέρος τη σκυτάλη παίρνει ο ελληνικός κινηματογράφος με την πλαισίωση και την καλλιτεχνική συμβολή των δύο σταθερών συνεργατών της τραγουδίστριας, του Γιώργου Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και του Σταύρου Παργινού στο τσέλο και το μαντολίνο.

Ένα υπέροχο ταξίδι το οποίο ξεκινάει με μακρινές αναφορές του κινηματογράφου και καταλήγει σε χαρακτηριστικά τραγούδια των ελληνικών ταινιών που έχουν αφήσει ιστορία στον τόπο μας. H αγάπη, το πάθος, ο έρωτας, ο πόνος και η ίδια η ζωή πλέκουν ιστορίες γύρω από τα τραγούδια αυτά. Το σκηνικό του κήπου είναι το πλέον κατάλληλο για να εκτυλιχθεί μια νέα «ταινία» στην καλοκαιρινή Αθήνα. Με τους θεατές πρωταγωνιστές και την πόλη  ως το πιο συναρπαστικό φόντο, τα τραγούδια θα έχουν πάλι τον πρώτο λόγο.

Παίζουν:

Τέτη Κασιώνη | τραγούδι
Γιώργος Αθανασίου | κλασική κιθάρα
Σταύρος Παργινός | τσέλο, μαντολίνο

Τίνα Αλεξοπούλου

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019| 21:00

Τίνα Αλεξοπούλου Live

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η performer Τίνα Αλεξοπούλου ανανεώνει το μελωδικό ραντεβού της στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 9 μ.μ.. Με τη βελούδινη φωνή της ερμηνεύει τζαζ αγαπημένα, κεφάτα swing, γαλλικά ρομαντικά τραγούδια  αλλά και ελληνικές διασκευές του ’50 και του ’60. Συνδυάζει με χάρη και ταλέντο ποικίλα μουσικά είδη, τραγουδώντας σε επτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ισπανικά και ελληνικά.

Παίζουν:

Performer | Τίνα Αλεξοπούλου
Πιάνο | Brian Voll
Σαξόφωνο | Βασίλης Δεφίγγος
Μπάσο | Μάριος Σκούφος
Ντραμς | Κώστας Καλογήρου

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019| 21:00, Nana Simopoulos World Jazz

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019| 21:00, Les Trois Femmes

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019| 21:00, Τέτη Κασιώνη: «Σαν Θερινό Σινεμά»

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019| 21:00, Τίνα Αλεξοπούλου Live

*Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

Νομισματικό Μουσείο|Πανεπιστημίου 12, Αθήνα| 210 3610067 |email:[email protected]

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από τις θεατρικές γαστρονομίες του Τζάχα Κου έως τα παλμικά ηχοτοπία του Ορέστη Καραμανλή – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου
Εκδηλώσεις
Moonlight party στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με τον Pan Pan
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας
Εκδηλώσεις
5 λόγοι να βγεις απόψε: Από τους Limp Bizkit έως το αφιέρωμα στον Άρβο Περτ στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Από τον Chris Isaak μέχρι το Athens Photo Festival - 9 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 13-14 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Εκδηλώσεις
Από τη «Λυσιστράτη» του Σταμάτη Κραουνάκη έως τις καλοκαιρινές συναυλίες Μαραβέγια και Πασχαλίδη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών