MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στη λίστα της UNESCO κτίρια του Frank Lloyd Wright

Οκτώ από τα κτίρια του Αμερικανού αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright προστέθηκαν στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Monopoli Team

Οκτώ από τα έργα του διάσημου Αμερικανού αρχιτέκτονα Frank Llloyd Wright, μεταξύ των οποίων το γνωστό μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη, το εμβληματικό Fallingwater House στην Πενσυλβάνια, και το Frederick C. Robie House στο Ιλινόι, προστέθηκαν στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Fallingwater House

Τα κτίρια προστέθηκαν στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς την Κυριακή 7 Ιουλίου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Frederick C. Robie House

Πέρα από το μουσείο Guggenheim, το Fallingwater House και το Frederick C. Robie House, τα υπόλοιπα 5 κτίρια είναι τα Hollyhock House στην Καλιφόρνια, Herbert and Katherine Jacobs House στο Ουισκόνσιν, Unity Temple στο Oak Park, μαζί με τα σπίτια και τα στούντιο του Ράιτ Taliesin, Taliesin Wisconsin, και Taliesin West στην Αριζόνα, όπου τώρα φιλοξενείται η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Taliesin.

Οι οκτώ θεματικές αρχιτεκτονικές δομές των κτιρίων έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ανέλιξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Δημιουργημένα μέσα σε μια πεντηκονταετία, τα χαρακτηρίζουν τρεις ιδιαιτερότητες: το αφηρημένο και ο έξυπνος χωρικός χειρισμός, οι φυσικές δομές και αρχές, και η άμεση απόκριση στην αέναα αναπτυσσόμένη Αμερικάνικη εμπειρία.

Hollyhock House

Herbert and Katherine Jacobs House

Taliesin

Taliesin Wisconsin

Taliesin West

Η προσθήκη των κτιρίων στη λίστα της UNESCO έγινε μετά από προσπάθειες εκ μέρους του ιδρύματος Frank Lloyd Wright Building Conservancy. Tα διάσημα κτίρια προστέθηκαν σε μια λίστα περισσότερων από 1000 κτιρίων, συμπεριλαμβανόμενων του Taj Mahal και της Όπερας του Σίδνεϋ.

Unity Temple

«Αυτή η αναγνώριση από την UNESCO είναι ένας τρόπος για μας να επιβεβαιώσουμε πόσο σημαντικός ήταν ο Frank Lloyd Wright στην ανάπτυξη της μοντέρνας αρχιτεκτονικής ανά τον κόσμο. Παραμένουν σχεδόν 400 κατασκευές του Wright. Ελπίζουμε ότι η καθιέρωση αυτών των οκτώ σημαντικών έργων θα φωτίσει τη σημασία της διατήρησης και των υπόλοιπων έργων του, ως ένα ζωτικό τμήμα της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής, και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς. Όλες οι κοινότητες όπου βρίσκεται ένα κτίριο του Wright θα πρέπει να εκτιμούν ό,τι έχουν και να μοιραστούν την ευθύνη της προστασίας της τοπικής και παγόσμιάς τους κληρονομιάς,» είπε η Barbara Gordon, πρόεδρος και διευθύντρια του Frank Lloyd Wright Building Conservancy.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b