MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Ο Καραγκιόζης, από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στο ΚΠΙΣΝ

Ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών έρχεται στα Πανοραμικά Σκαλιά, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Φέτος τον Ιούλιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τον Άθωνα Δανέλλη και τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, οι οποίοι ζωντανεύουν σπάνια έργα από το άγνωστο ρεπερτόριο του ελληνικού Καραγκιόζη που δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό για δεκαετίες. Για τρεις συνεχόμενες Δευτέρες, 15, 22 και 27 Ιουλίου, ο Άθως Δανέλλης, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 15/07: Ο Καραγκιόζης στο Γκιουλμπαξέ

Ο Πασάς αναθέτει στον Χατζηαβάτη και τον Καραγκιόζη τη λειτουργία του παλιού εξοχικού κέντρου «Γκιουλμπαξέ». Τα εγκαίνια πλησιάζουν και όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τη στιγμή που ο Καραγκιόζης ανακαλύπτει την… κουζίνα. Μια λαογραφική μουσική κωμωδία με ρίζες στο παλαιό οθωμανικό θέατρο του είδους.

Δευτέρα 22/07: Οι Τρεις Προσκυνητές

Δυο προσκυνητές, φορτωμένοι θησαυρούς, περνούν από την πόλη με προορισμό τον τάφο του Προφήτη. Κατόπιν διαταγής, οι δρόμοι αδειάζουν και οι παραβάτες συλλαμβάνονται. Ο Καραγκιόζης δεν αργεί να εκτιμήσει την κατάσταση και να κινηθεί ανάλογα. Μια από τις παλαιότερες κωμωδίες στο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

Δευτέρα 29/07: Ο Καπετάν Τρομάρας

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια πολύ περίεργη υπόθεση, με πρωταγωνιστές έναν πλούσιο άρχοντα της περιοχής, τον Πασά των Σαλώνων, έναν ηγούμενο και τον θρυλικό Καπετάν Τρομάρα. Ένα έργο του «ληστρικού» ρεπερτορίου της δεκαετίας 1910. Από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του είδους, παρέμεινε ξεχασμένο για περίπου εβδομήντα χρόνια έως το 2016.

Λίγα λόγια για τον Άθωνα Δανέλλη

Ο Άθως Δανέλλης γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της τέχνης παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον ‘‘Αθηναϊκό Θίασο Σκιών’’ του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.  Διδάσκει το μάθημα του Θεάτρου Σκιών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράταση παραστάσεων για τον μήνα Αύγουστο

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας των παραστάσεων Καραγκιόζη από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθωνα Δανέλλη τον Ιούλιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνει 9 ακόμα παραστάσεις τον Αύγουστο. Τέσσερις προγραμματισμένες για τις Δευτέρες στα Πανοραμικά Σκαλιά και πέντε επιπλέον παραστάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον Θόλο στον Λαβύρινθο, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Το Πρόγραμμα στα Πανοραμικά Σκαλιά:

Δευτέρα 05/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά

«Η γέννηση του κολητηριού»
Την πρώτη ημέρα της ζωής του, το Κολητήρι θα γίνει πρωταγωνιστής σε μια απίθανη ιστορία, αφού ο Πασάς βλέπει στο νεογέννητο την εκπλήρωση μιας παλιάς, βαριάς προφητείας. Μια κωμική περιπέτεια από τις πιο επιτυχημένες του είδους.

Δευτέρα 12/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά

«Το φάντασμα της νύχτας»
Ο Καραγκιόζης, που εργάζεται στο σπίτι του παράξενου γερο-Μεχμέτ, προσπαθεί να βοηθήσει την κόρη του αφεντικού του και τον αγαπημένο της. Βρίσκεται όμως μπλεγμένος σε μια πολύ παράξενη ιστορία.

Δευτέρα 19/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά

«Οι τρεις μάγοι»
Σε αυτήν τη λαογραφική κωμωδία, τρεις μάγοι που καταφθάνουν στην πόλη κατά τη διάρκεια του μεγάλου πανηγυριού, γίνονται αντικείμενο θαυμασμού με τα απίθανα τεχνάσματά τους. Μέχρι, βέβαια, να βρεθεί στη μέση ο πανέξυπνος Καραγκιόζης.

Δευτέρα 26/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά

«Το προξενιό του τσιγκούνη»
Μια πανέξυπνη κωμωδία με πρωταγωνιστή, όπως πάντα, τον Καραγκιόζη. Αυτή την φορά, στην προσπάθεια να βοηθήσει τον νεαρό φίλο του, Δημοσθένη, και να οικονομήσει λίγα χρήματα, βρίσκει τον μπελά του.

*Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα στον Θόλο στον Λαβύρινθο:

Tετάρτη 14/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο

«Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι»
Ο Δεκαπενταύγουστος βρίσκει τον Καραγκιόζη στην πόλη. Δεν είναι όμως μόνος του, αφού οι αγαπημένοι του φίλοι επίσης δεν έφυγαν. Έτσι, μαζί με τον Χατζηαβάτη ετοιμάζουν τις δικές τους εορταστικές εκδηλώσεις, που είναι γεμάτες κέφι και γέλιο.

*Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org
H προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη 30/07 στις 13.00

Πέμπτη 15/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο

«Εκδρομή στο χωριό»
Ανήμερα της Παναγίας η γειτονιά αδειάζει αφού όλοι θέλουν να φύγουν για να ξεκουραστούν έστω και για λίγες ώρες. Η οικογένεια του Καραγκιόζη ετοιμάζεται κι εκείνη για μια μικρή απόδραση που θα έχει όμως απρόσμενη και κωμική εξέλιξη.

*Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org
H προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη 30/07 στις 13.00.

Tετάρτη 21/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο

«Γάμος χωρίς νύφη»
Ο Καραγκιόζης μαζί με τον αχώριστο φίλο του τον Χατζηαβάτη, προσπαθούν να βοηθήσουν τον αγαπημένο φίλο τους κύριο Αναξίμανδρο που παντρεύει την κόρη του. Χωρίς να το καταλάβουν θα βρεθούν μπερδεμένοι σε μια από τις πιο κωμικές τους περιπέτειες.

*Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org
H προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη 06/08 στις 13.00.

Πέμπτη 22/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο

«Ο φτωχότερος πλούσιος»
Μια απίθανη φάρσα που βρίσκει τον Καραγκιόζη να κληρονομεί, χωρίς καθόλου να το περιμένει, μια τεράστια περιουσία. Δεν γνωρίζει όμως αν θα καταφέρει να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο για να την αποκτήσει και να την χαρεί. Το γέλιο, βέβαια, είναι σίγουρο.

*Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org
H προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη 06/08 στις 13.00.

Τετάρτη 28/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο

«Συλλάβετε τον Καραγκιόζη!»
Τι σκάρωσε πάλι ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων; Και πώς θα μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του, αφού κανείς δεν τον υποστηρίζει και όλοι είναι εναντίον του εκτός από τον πιστό και αχώριστο φίλο του, τον Χατζηαβάτη;

*Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org
H προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη 20/08 στις 13.00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Σκιών: Καραγκιόζης
Άθως Δανέλλης – Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

  • Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στις 21:00, «Ο Καραγκιόζης στο Γκιουλμπαξέ»
  • Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 στις 21:00, «Οι Τρεις Προσκυνητές»
  • Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 στις 21:00, «Ο Καπετάν Τρομάρας»

Προγραμματισμένες παραστάσεις για τον μήνα Αύγουστο:

  • Δευτέρα 05/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά: «Η γέννηση του κολητηριού»
  • Δευτέρα 12/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά: «Το φάντασμα της νύχτας»
  • Τετάρτη 14/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο: «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι»
  • Πέμπτη 15/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο: «Εκδρομή στο χωριό»
  • Δευτέρα 19/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά:  «Οι τρεις μάγοι»
  • Τετάρτη 21/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο: «Γάμος χωρίς νύφη»
  • Πέμπτη 22/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο: «Ο φτωχότερος πλούσιος»
  • Δευτέρα 26/08 στις 21.00, Πανοραμικά Σκαλιά: «Το προξενιό του τσιγκούνη»
  • Τετάρτη 28/08 στις 21.00, Θόλος στον Λαβύρινθο: «Συλλάβετε τον Καραγκιόζη!»

*Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη. Στις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Θόλο στον Λαβύρινθο απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org

Πανοραμικά Σκαλιά, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 21 6809 1000

Θόλος στον Λαβύρινθο,  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 21 6809 1000

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b