MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 28 – 30/6: 6 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Καλοκαιρινό bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με δραστηριότητες για τα παιδιά

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με παιχνίδια, κατασκευές, χειροτεχνίες, facepainting, ρομποτική, virtual reality, ζαχαροπλαστική και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Στον χώρο θα λειτουργεί και το bazaar του οργανισμού με πολλά καλοκαιρινά είδη, χειροποίητες κατασκευές και είδη με Χαμόγελο, πάντα σε προσιτές τιμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα από το καλοκαιρινό bazaar θα διατεθούν για τις ανάγκες των 23 παιδιών που μεγαλώνουν στο σπίτι του Χαμόγελου στο Μοσχάτο.
Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων εδώ.
Παρασκευή 28/6, Σάββατο 29/6, Κυριακή 30/6, 18:00 – 23:00
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Λαγός και η Χελώνα … Μύθοι του Αισώπου»

Ο Λαγός και η Χελώνα, η Αλεπού και το Κοράκι, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, η Αλεπού και τα Σταφύλια, η Αλεπού και ο Τράγος, ο Ψεύτης Βοσκός & ο Ήλιος και Βοριάς, μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά.
Στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Παρασκευή 28/6, 21:00
Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιας
10€ (ταμείο), 8€ (προπώληση)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Drag Queen Story Hour για την ρευστότητα του φύλου 

Μία δράση που προβάλλει τη φαντασία και τη ρευστότητα των ταυτοτήτων, βασικά χαρακτηριστικά της παιδικής ηλικίας, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με λαμπερά και θετικά παραδείγματα κουίρ ατόμων. Παιδιά και γονείς μπορούν να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες που αψηφούν τις αυστηρές ταξινομήσεις των φύλων και να φανταστούν έναν κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι ντύνονται όπως ακριβώς θέλουν και εκφράζουν με χαμόγελο και τραγούδι τον χαρακτήρα τους, ένα κόσμο στον οποίο η μεταμφίεση και το παραμύθι αποκτούν ζωή και η φαντασία γίνεται δημιουργία και πραγματικότητα.
Η είσοδος στον χώρο των εργαστηρίων επιτρέπεται μόνο σε παιδιά και στους συνοδούς τους.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019.
Σάββατο 29/6, Κυριακή 30/6, 19:00
Πειραιώς 260, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη, με δελτίο συμμετοχής. Ομάδα έως 30 παιδιών και γονιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το [email protected] για να προμηθευτούν το δελτίο συμμετοχής. Στην εκδήλωση θα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικοι εφόσον συνοδεύουν ένα ή περισσότερα παιδιά.

ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό, μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια. Μία ιδανική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου.
Κυριακή 30/6, 21:00
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

9€ (γενική είσοδος), 7€ (προπώληση)

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Βρέξ’ τους ‘Ολους

Μια σειρά παιχνιδιών με πολύ νερό θα επαναφέρει στις μνήμες όλων το μπουγέλο που παίζαμε μικροί, όταν τελείωνε το σχολείο. Νεροπίστολα, νερόμπομπες, νερομεταφορές σας περιμένουν στον Στίβο για παιχνίδι και διασκέδαση.
Με σειρά προτεραιότητας,
Ηλικίες 4 ετών και άνω.
Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.
Σάββατο 29/6, Κυριακή 30/6, 18.30 – 20.30
Στίβος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Κόσμος των Χρωμάτων

Οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω της κίνησης και του χρώματος. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα σχεδιάσουν και θα αποτυπώσουν στοιχεία της φαντασίας τους πάνω σε μεγάλους καμβάδες, παρακινούμενα από τη μουσική και την κίνηση.
Με σειρά προτεραιότητας.
Για παιδιά 2 ετών και άνω.
Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.
Κυριακή 30/6, 18.30 – 20.30
Μεσογειακός Κήπος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b