CHEF'S TIPS
Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!

Monopoli Team
26.06.2019
A
A
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 δόση espresso
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
- Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
- Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
- Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
- Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Φιλάργυρος: Η κωμωδία του Μολιέρου γίνεται παιδική παράσταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Eurovision 2026: Στη Βιέννη ο 70ός διαγωνισμός – Πότε θα πραγματοποιηθεί
Αυτές είναι οι ταινίες έναρξης και λήξης του φετινού Φεστιβάλ Beyond Borders
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Άγγελος Φραντζής και Χέλενα Βίτμαν στο επίκεντρο των φετινών αφιερωμάτων
Σωκράτης Μάλαμας: Δύο ακόμα καλοκαιρινές συναυλίες στην Αθήνα
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης γιορτάζει 30 χρόνια στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Η Λένα Πλάτωνος με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα για μια συναυλία στον λόφο Φιλοπάππου
Sani Festival 2025: Όσα έγιναν στην μαγική επανεμφάνιση των Gipsy Kings στον Λόφο Σάνη
Bella Ciao#31: Να (ξανα)γίνω μέρος του συλλογικού βιώματος
“Φωτιά” τα ενοίκια στις φοιτητουπόλεις – Στροφή στη συγκατοίκηση