CHEF'S TIPS
Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!

Monopoli Team
26.06.2019
A
A
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 δόση espresso
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
- Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
- Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
- Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
- Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στην κόψη του ξυραφιού για τέταρτη μέρα η Μέση Ανατολή
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα (16-20/06)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουνίου
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Οι έμποροι της Βενετίας με τoν Βασίλη Μπισμπίκη στο Cartel
Φιλαρέτη Κομνηνού: Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλησα να είμαι θεατής της ζωής
Καρκίνος των ωοθηκών: 5 facts + μία νέα εξέλιξη στη θεραπεία
Πετρολούκας Χαλκιάς: Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου
Hot or Not #171: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Καλοκαιρινοί έρωτες στη μεγάλη οθόνη: 10 ταινίες για να (ξανα)ερωτευτείτε