MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΛΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    CHEF'S TIPS

    Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis

    Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!

    Monopoli Team

    Υλικά

    • 1 πακέτο σαβαγιάρ
    • 1 δόση espresso
    • 400 γρ. τυρί κρέμα
    • 400 ml ζαχαρούχο γάλα

    Για την εκτέλεση

    • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
    • Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
    • Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
    • Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
    • Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
    • Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
    • Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
    • Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
    • Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
    • Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

    Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ

    Περισσότερα από Διατροφή