MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ξεκινούν επίσημα οι παραστάσεις στην Επίδαυρο στις 21 Ιουνίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον “Οιδίποδα” του Ρόμπερτ Ουίλσον και τον “Δεσμώτη του ιλίγγου” του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Οιδίπους του Ρόμπερτ Ουίλσον, φωτογραφία: Lucie Jansch
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οιδίπους του Ρόμπερτ Γουίλσον

Η Επίδαυρος ξεκινά την Παρασκευή 21 Ιουνίου με μία μοναδική παράσταση-γεγονός στην ιστορία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, τον “Οιδίποδα“. Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουίλσον, ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες παγκοσμίως, γνωστός για τα μοναδικά εικαστικά περιβάλλοντα που δημιουργεί και αγαπημένος του ελληνικού κοινού (Κουαρτέτο, Όπερα της πεντάρας, Οδύσσεια, Theoldwoman, Γράμμα σε έναν άντρα κ.α.), σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο! Στις παραστάσεις του Γουίλσον τα σκηνικά ξεχωρίζουν, ενώ ο φωτισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας δυνατές ποιητικές εικόνες που συνοδεύουν τη δράση με καθοριστικό τρόπο. Η συγκλονιστικής απλότητας κίνηση των ηθοποιών, μαγνητίζει το βλέμμα του θεατή. Η καλλιτεχνική ματιά του Γουίλσον θεωρείται ότι αναμόρφωσε τη σκηνοθεσία σε θέατρο και όπερα, με την τόλμη και την ιδιαιτερότητά της. Ως σκηνοθέτης, ο Γουίλσον έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της τέχνης, όπως ο Φίλιπ Γκλας, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Γουίλιαμ Νταφόε κ.α. Από το 1992 διευθύνει το Watermill Center στη Νέα Υόρκη, ένα διεθνές κέντρο έρευνας για τις παραστασιακές τέχνες.

Οιδίπους του Ρόμπερτ Ουίλσον, φωτογραφία: Lucie Jansch

Στην παράσταση που θα δούμε στην Επίδαυρο (παραγγελία του Φεστιβάλ Επιδαύρου), ο Γουίλσον παίρνει ως βάση το μύθο του Οιδίποδα, για να αφηγηθεί την ιστορία του ήρωα. Αφηγήτρια θα είναι η Λυδία Κονιόρδου, ενώ στην παράσταση πρωταγωνιστεί επίσης η σπουδαία Γερμανίδα ηθοποιός Angela Winkler. Παίζουν ακόμα οι Dickie Landry, Μιχάλης Θεοφάνους και Αλέξης Φουσέκης, Meg Harper, Kayije Kagame, Casilda Madrazo, ενώ ακούγονται ο Ρόμπερτ Γουίλσον και ο Κρίστοφερ Νόουλς.

Στα ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και λατινικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου στη Μικρή Επίδαυρο

Στιγμιότυπο από τον Δεσμώτη του Ιλίγγου

Παράλληλα, το Σάββατο 22 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του και το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, με μία δωρεάν προβολή ταινίας. Είναι η δεύτερη φορά που το όμορφο αυτό θέατρο μετατρέπεται σε θερινό σινεμά – η περσινή προβολή είχε γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος, θα προβληθεί η εμβληματική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ο δεσμώτης του ιλίγγου (Vertigo, 1958). Πρόκειται για εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και η είσοδος είναι ελεύθερη! Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:30.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήρια στο greekfestival.gr, στο ticketmaster.gr και στο 210 8938112

Για τη μεταφορά του κοινού με πούλμαν στην Επίδαυρο, υπάρχει ειδική προσφορά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην τιμή των 10,30€. Η αγορά της θέσης γίνεται ηλεκτρονικά και από τα ταμεία (Πανεπιστημίου 39) με τον κωδικό του εισιτηρίου της παράστασης.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Cine News
Καλοκαίρι στο Φουγάρο: Δροσερές βραδιές με θερινό σινεμά, Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο για παιδιά
Εκδηλώσεις
Αγωνίζεσθαι: Το Θέατρο Τέχνης στην Αρχαία Ολυμπία με μια παράσταση για τη γυναίκα στον αθλητισμό
Θεατρικά Νέα
Με κατάμεστο το Ευριπίδειο Θέατρο άνοιξε αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026
Θεατρικά Νέα
Θέατρο «Έργον»: Ένας νέος θεατρικός χώρος ανοίγει στην καρδιά της Αθήνας
Art & Culture
Mothers: Η μητρική κραυγή ενάντια στον πόλεμο ακούγεται στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Θεατρικά Νέα
«Άννα Καρένινα»: Tον Νοέμβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Θεατρικά Νέα
O Αλέξανδρος Ρήγας σκηνοθετεί τη Χρύσα Ρώπα στο Θέατρο Γκλόρια
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Αθηνών: Ακυρώνεται η παράσταση «Βάκχες» της Λένας Κιτσοπούλου
Θεατρικά Νέα
Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης, του Άκη Δήμου από τον Οκτώβριο στο νέο Θέατρο ΦΙΛΙΠ
Art & Culture
Για πρώτη φορά, η Επίδαυρος προσβάσιμη σε όλους τους θεατές
Θεατρικά Νέα
Ρόσμερσχολμ: Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τέχνης με Ίψεν