MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ξεκινούν επίσημα οι παραστάσεις στην Επίδαυρο στις 21 Ιουνίου

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον “Οιδίποδα” του Ρόμπερτ Ουίλσον και τον “Δεσμώτη του ιλίγγου” του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Οιδίπους του Ρόμπερτ Ουίλσον, φωτογραφία: Lucie Jansch
Monopoli Team

Οιδίπους του Ρόμπερτ Γουίλσον

Η Επίδαυρος ξεκινά την Παρασκευή 21 Ιουνίου με μία μοναδική παράσταση-γεγονός στην ιστορία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, τον “Οιδίποδα“. Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουίλσον, ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες παγκοσμίως, γνωστός για τα μοναδικά εικαστικά περιβάλλοντα που δημιουργεί και αγαπημένος του ελληνικού κοινού (Κουαρτέτο, Όπερα της πεντάρας, Οδύσσεια, Theoldwoman, Γράμμα σε έναν άντρα κ.α.), σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο! Στις παραστάσεις του Γουίλσον τα σκηνικά ξεχωρίζουν, ενώ ο φωτισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας δυνατές ποιητικές εικόνες που συνοδεύουν τη δράση με καθοριστικό τρόπο. Η συγκλονιστικής απλότητας κίνηση των ηθοποιών, μαγνητίζει το βλέμμα του θεατή. Η καλλιτεχνική ματιά του Γουίλσον θεωρείται ότι αναμόρφωσε τη σκηνοθεσία σε θέατρο και όπερα, με την τόλμη και την ιδιαιτερότητά της. Ως σκηνοθέτης, ο Γουίλσον έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της τέχνης, όπως ο Φίλιπ Γκλας, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Γουίλιαμ Νταφόε κ.α. Από το 1992 διευθύνει το Watermill Center στη Νέα Υόρκη, ένα διεθνές κέντρο έρευνας για τις παραστασιακές τέχνες.

Οιδίπους του Ρόμπερτ Ουίλσον, φωτογραφία: Lucie Jansch

Στην παράσταση που θα δούμε στην Επίδαυρο (παραγγελία του Φεστιβάλ Επιδαύρου), ο Γουίλσον παίρνει ως βάση το μύθο του Οιδίποδα, για να αφηγηθεί την ιστορία του ήρωα. Αφηγήτρια θα είναι η Λυδία Κονιόρδου, ενώ στην παράσταση πρωταγωνιστεί επίσης η σπουδαία Γερμανίδα ηθοποιός Angela Winkler. Παίζουν ακόμα οι Dickie Landry, Μιχάλης Θεοφάνους και Αλέξης Φουσέκης, Meg Harper, Kayije Kagame, Casilda Madrazo, ενώ ακούγονται ο Ρόμπερτ Γουίλσον και ο Κρίστοφερ Νόουλς.

Στα ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και λατινικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου στη Μικρή Επίδαυρο

Στιγμιότυπο από τον Δεσμώτη του Ιλίγγου

Παράλληλα, το Σάββατο 22 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του και το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, με μία δωρεάν προβολή ταινίας. Είναι η δεύτερη φορά που το όμορφο αυτό θέατρο μετατρέπεται σε θερινό σινεμά – η περσινή προβολή είχε γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος, θα προβληθεί η εμβληματική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ο δεσμώτης του ιλίγγου (Vertigo, 1958). Πρόκειται για εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και η είσοδος είναι ελεύθερη! Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:30.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήρια στο greekfestival.gr, στο ticketmaster.gr και στο 210 8938112

Για τη μεταφορά του κοινού με πούλμαν στην Επίδαυρο, υπάρχει ειδική προσφορά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην τιμή των 10,30€. Η αγορά της θέσης γίνεται ηλεκτρονικά και από τα ταμεία (Πανεπιστημίου 39) με τον κωδικό του εισιτηρίου της παράστασης.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Οι πρώτες φωτογραφίες από το θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Art & Culture
"Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Θέατρο Ήβη (video)
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»
Art & Culture
Κόντρα στον Άνεμο: Η Hippo Theatre Group μάς προσκαλεί σε μια ιπτάμενη περιπέτεια για τη σωτηρία της φύσης
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή: Τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια για τον μονόλογο με τη Νένα Μεντή
Θεατρικά Νέα
Χρήστος Λούλης: “Σήμερα δυστυχώς είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τη βία” (vid)