MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Chernobyl: Η νέα σειρά του HBO που ξεπέρασε το Game of Thrones

Η νέα ιστορική σειρά του HBO για την πυρηνική έκρηξη που σημάδεψε τον 20ο αιώνα έχει λάβει διθυραμβικά σχόλια

Monopoli Team

Η νέα σειρά του HBO “Chernobyl” έκανε πρεμιέρα σχεδόν ένα μήνα πριν και μετά το τελευταίο του επεισόδιο κατάφερε να βαθμολογηθεί με 9,6/10 αστέρια στο γνωστό σε όλους IMDb, τη μεγαλύτερη ιντερνετική βάση δεδομένων για σειρές και ταινίες, όπου χρήστες από όλο τον κόσμο μπορούν να δώσουν τη δική τους βαθμολογία για τις σειρές/ταινίες που έχουν δει.

Το “Chernobyl” σε 5 επεισόδια πραγματεύεται το χρονικό του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας το 1986 που συγκλόνισε τον κόσμο. Ο δημιουργός του Craig Mazin (The Hangover Part II, The Huntsman) βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις αναμνήσεις των κατοίκων της περιοχής, όπως τις αφηγήθηκε η βραβευμένη με Νόμπελ Svetlana Alexievich στο βιβλίο της “Voices from Chernobyl”. Μέχρι τώρα 210 χιλιάδες χρήστες έχουν βαθμολογήσει το “Chernobyl” με 9,6 αστέρια, ρίχνοντας έτσι το Breaking Bad στη δεύτερη θέση με 9,5/10 αστέρια και το Game of Thrones τρίτο με 9,4/10 αστέρια.

Ο David Dencik πολύ πειστικός ως Μιχαήλ Γκορμπατσώφ

Μάλιστα, τουριστικά γραφεία στο Τσέρνομπιλ ισχυρίζονται ότι χάρη στην επιτυχία της σειράς του HBO ο τουρισμός και οι κρατήσεις για τουρ στην περιοχή έχουν αυξηθεί κατά 40%.

Η απάντηση της Ρωσίας

Όπως είναι λογικό, όμως, υπήρχαν και αντιδράσεις κυρίως από τη Ρωσία που ισχυρίζεται ότι το ρώσικο κανάλι NTV έχει ετοιμάσει μια σειρά για το Τσέρνομπιλ που ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα. Η σειρά που λέγεται ότι έχει ήδη γυριστεί στο Βελιγράδι χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας και ο σκηνοθέτης Alexey Muradov δήλωσε ότι επιθυμούν απλά να προτείνουν μια διαφορετική ματιά όσον αφορά την τραγωδία στο Τσέρνομπιλ.

“Υπάρχει μια θεωρία ότι οι Αμερικάνοι ενεπλάκησαν στην έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ” είπε στα ρώσικα μέσα. “Πολλοί ιστορικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα την ημέρα της έκρηξης να δούλευε στον πυρηνικό σταθμό άτομο των εχθρικών μυστικών υπηρεσιών.” Σύμφωνα με πηγές η σειρά του NTV θα ακολουθήσει μια ομάδα της KGB που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον πράκτορα της CIA που δούλευε στο Chernobyl.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b