MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ζωή Ζενιώδη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η αρχιμουσικός Ζωή Ζενιώδη προσλαμβάνεται ως η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού η κα Ζενιώδη επιλέχθηκε μέσα από διαγωνισμό.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ αναφέρει: “Όπως προέβλεπε η προκήρυξη πλήρωσης της θέσης, η οποία δημοσιεύτηκε στις 30/01/2019, πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στον χώρο του Πολιτισμού, των Καλών Τεχνών και της Μουσικής, προέβη στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων.

Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλάμβανε την εξέταση των εκπαιδευτικών προσόντων ή ειδίκευσης, της εργασιακής εμπειρίας- προϋπηρεσίας και την προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων, οκτώ από τους οποίους έφτασαν στην τελική φάση της διαδικασίας.”

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ζωή Ζενιώδη εργάζεται ως μαέστρος και πιανίστα στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Στην Αμερική, έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως οι Bogota Philharmonic σε συναυλίες με τον Stephen Hough και τη Lise de la Salle, New England Symphonic Ensemble (Carnegie Hall), Palm Beach Symphony, Broward Symphony και Alhambra Orchestra, καθώς και με την Florida Grand Opera για πολλά έτη. Έχει επιλεγεί από την Όπερα του Ντάλας ως μέλος του Institute of Women Conductors και ήταν η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε στην Opera Southwest στο Νέο Μεξικό.

Σε Ευρώπη και Ασία, έχει διευθύνει ορχήστρες όπως οι Brno Philharmonic, South Czech Philharmonic, Tokyo Star Symphonic Orchestra, Orchestra Classica Toscana, Tatarstan National Symphony Orchestra, Vietnam National Symphony Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και Καμεράτα ενώ έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Στέγη, μεταξύ άλλων.

Έχει διατελέσει Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Broward Symphony Orchestra (2010-2017), Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων (2017), MOYSA (2015), της Alhambra Orchestra (2012-2015), και Συνεργάτις Αρχιμουσικός της Frost Symphony Orchestra (2007-2011) καθώς και του Φεστιβάλ Αιγαίου (2014-2016).

Έχει πλούσια δισκογραφία με εταιρείες όπως η Albany Records, και ως πιανίστα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διεθνή Φεστιβάλ σε Αμερική, Ρωσία, Λατινική Αμερική και όλη την Ευρώπη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Νατάσα Θεοδωρίδου «μ’ ένα φορτηγό τραγούδια» στο Κατράκειο Θέατρο
Μουσικά Νέα
Dzingovic ΙΙ: Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του Θανάση Dzingovic
Μουσικά Νέα
Innerfest 2026: Αναβάλλεται η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ λόγω τραυματισμού του Goldie
Εκδηλώσεις
Βεάκειο: Μουσική και θέατρο με θέα τη θάλασσα στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Μουσικά Νέα
“Black Whole”: Ο French Fry επιστρέφει με νέο single και δωρεάν live στη ΣΤΟΑ Culture
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Art & Culture
Αποχαιρετισμός στο Ηρώδειο από συμφωνικές ορχήστρες και σπουδαίους σολίστ
Μουσικά Νέα
Ο Skepta ο πρώτος headliner του Off The Hook 2026 στο ΟΑΚΑ
Μουσικά Νέα
Η Alkyone επιστρέφει με το «Small Philosophies», ένα μουσικό ημερολόγιο ενηλικίωσης
Μουσικά Νέα
Ο A$AP Rocky έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Δέκα χρόνια μετά την πρώτη βραδιά στην Πλατεία Νερού
Αφιέρωμα
5 τραγούδια της Beth Hart που πάντα θα αγαπάμε – και θα ακούσουμε live στον Λυκαβηττό