MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ζωή Ζενιώδη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η αρχιμουσικός Ζωή Ζενιώδη προσλαμβάνεται ως η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Monopoli Team

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού η κα Ζενιώδη επιλέχθηκε μέσα από διαγωνισμό.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ αναφέρει: “Όπως προέβλεπε η προκήρυξη πλήρωσης της θέσης, η οποία δημοσιεύτηκε στις 30/01/2019, πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στον χώρο του Πολιτισμού, των Καλών Τεχνών και της Μουσικής, προέβη στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων.

Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλάμβανε την εξέταση των εκπαιδευτικών προσόντων ή ειδίκευσης, της εργασιακής εμπειρίας- προϋπηρεσίας και την προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων, οκτώ από τους οποίους έφτασαν στην τελική φάση της διαδικασίας.”

Βιογραφικό σημείωμα

Η Ζωή Ζενιώδη εργάζεται ως μαέστρος και πιανίστα στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Στην Αμερική, έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως οι Bogota Philharmonic σε συναυλίες με τον Stephen Hough και τη Lise de la Salle, New England Symphonic Ensemble (Carnegie Hall), Palm Beach Symphony, Broward Symphony και Alhambra Orchestra, καθώς και με την Florida Grand Opera για πολλά έτη. Έχει επιλεγεί από την Όπερα του Ντάλας ως μέλος του Institute of Women Conductors και ήταν η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε στην Opera Southwest στο Νέο Μεξικό.

Σε Ευρώπη και Ασία, έχει διευθύνει ορχήστρες όπως οι Brno Philharmonic, South Czech Philharmonic, Tokyo Star Symphonic Orchestra, Orchestra Classica Toscana, Tatarstan National Symphony Orchestra, Vietnam National Symphony Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και Καμεράτα ενώ έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Στέγη, μεταξύ άλλων.

Έχει διατελέσει Αρχιμουσικός και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Broward Symphony Orchestra (2010-2017), Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων (2017), MOYSA (2015), της Alhambra Orchestra (2012-2015), και Συνεργάτις Αρχιμουσικός της Frost Symphony Orchestra (2007-2011) καθώς και του Φεστιβάλ Αιγαίου (2014-2016).

Έχει πλούσια δισκογραφία με εταιρείες όπως η Albany Records, και ως πιανίστα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διεθνή Φεστιβάλ σε Αμερική, Ρωσία, Λατινική Αμερική και όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Δεύτερη ζωή: Το Παιδί Τραύμα κυκλοφόρησε νέο δίσκο
Δραστηριότητες
Βαμβακού: Το Vamvakou Santa School ζωντανεύει και τα Χριστούγεννα «ανάβουν» με τον Πάνο Μουζουράκη
Μουσικά Νέα
Ο Γιώργος Μπαλατσινος καλλιτεχνικός διευθυντής της ιταλικής Istituzione Sinfonica Abruzzese
Μουσικά Νέα
Οι CHÓRES συναντούν την Εθνική Νεανική Γυναικεία Χορωδία της Ολλανδίας στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Μουσικά Νέα
Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντιούνται επί σκηνής στο VOX
Μουσικά Νέα
Από την καρδιά της Σαχάρας στην Αθήνα: Οι Tinariwen για μια μοναδική συναυλία στο Floyd
Μουσικά Νέα
Οι Foreigner για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες για την προπωληση
Cine News
ΛΕΞ και Kepler is Free ένωσαν δυνάμεις για τη «Σπασμένη Φλέβα» του Οικονομίδη – Δες το video clip
Εκδηλώσεις
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Νέα σεζόν με 98 εκδηλώσεις
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026 – Οι Limp Bizkit για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Οι Cure στο ΟΑΚΑ για μια μεγάλη συναυλία – Πότε ξεκινά η προπώληση
Έξοδος
Η Angelika Dusk στήνει ένα spooky 80s party με ελεύθερη είσοδο στο A Liar Man