MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PROJECT

Όπερα και Μόδα: Το project επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μετά από δύο χρόνια, το επιτυχημένο project “Όπερα και Μόδα” επιστρέφει, στις 6 Ιουνίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε νέα μορφή και σε συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υποσχόμενο μια βραδιά γεμάτη Μαγεία

Monopoli Team

Όπερα και Μόδα

Βασισμένο σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, το project Όπερα και Μόδα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, επιχειρεί να συνδυάσει το Λυρικό Θέατρο με την Υψηλή Ραπτική με τρόπο ισότιμο και δημιουργικό προχωρώντας πέρα από τα προφανή, προκειμένου να υπογραμμίσει τον σύγχρονο χαρακτήρα και τα σημεία σύγκλισης των δύο κόσμων.

Το φετινό θέμα

Το φετινό θέμα επιδιώκει να θυμίσει τη δυναμική της σύμπραξης των δύο αυτών συμπάντων με ένα αποτέλεσμα εκρηκτικής ομορφιάς. Ταυτόχρονα, μέσα από το project θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η δουλειά της Tina Kalivas, μιας διεθνώς καταξιωμένης, ελληνικής καταγωγής, σχεδιάστριας και ενδυματολόγου με εντυπωσιακή πορεία τόσο στoν χώρο της  Μόδας, όσο και στη βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Γεννημένη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς, η Kalivas έχει ως βάση  το Λονδίνο και εργάζεται ανά τον κόσμο. Άρχισε την καριέρα της δίπλα στον Αλεξάντερ Μακ Κουίν κι αργότερα δημιούργησε τη δική της φίρμα με τη δουλειά της να φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, στις σελίδες της βρετανικής και της ιταλικής Vogue και του Harpers Bazaar. Στη διάρκεια της καριέρας της, η Tina Kalivas έχει ντύσει, μεταξύ άλλων, τις Εϊμι Γουάινχάουζ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ριάνα και Ντίτα φον Τιζ. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τα κοστούμια στην αμερικανο-αγγλική παραγωγή The Courier που θα κάνει πρεμιέρα το 2020 με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με  Όσκαρ Γκάρι Όλντμαν και την ηθοποιό και μοντέλο, Όλγα Κιριλένκο.

Tina Kalyvas

Η Μαγεία

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος η Kalivas αποκαλύπτει τα πολλά πρόσωπα της Μαγείας σε μια παραγωγή που φιλοδοξεί να εξάψει τη φαντασία μας αλλά και να χρωματίσει την καθημερινότητά μας διαμορφώνοντας μια μαγική παλέτα εικόνων, οπτικής χαράς και συναισθημάτων. Έτσι, η Μόδα έρχεται σε διάλογο με αποσπάσματα από έργα των Τσαϊκόφσκι, Μπελλίνι, Όφενμπαχ, Ροσσίνι, Μότσαρτ, Ντελίμπ, Ντβόρζακ, Μάγερμπερ αλλά και Σακελλαρίδη τα οποία θα ερμηνεύσουν οι μονωδοί της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη, Ινές Ζήκου, Τζίνα Φωτεινοπούλου και Πέτρος Μαγουλάς, σε μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Γιάκα.

Η βραδιά πλαισιώνεται από χορογραφίες που υπογράφουν οι Αγάπιος Αγαπιάδης, Ελεάνα Ανδρεούδη, Γιώργος Βαρβαριώτης, Φώτης Διαμαντόπουλος, Ντανίλο Ζέκα, Όλγα Ζουρμπινά, Μαργαρίτα Κώστογλου, Γιάννης Μπενέτος, Έκτωρ Μπολλάνο, Έλτον Ντιμρότσι, Θανάσης Σολωμός, Ελευθερία Στάμου, και θα τις ερμηνεύσουν Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Μέσα από το δρώμενο, επιχειρείται να καταδειχθεί περαιτέρω ο συνολικός σύγχρονος και διαχρονικός χαρακτήρας της Όπερας και οι πολλές, άγνωστες, ίσως, ακόμη, δυνατότητες προσέγγισης με άλλους χώρους έτσι ώστε να ανοιχτεί σε νέα πεδία και να προσελκύσει νέο, αντίστοιχα, κοινό, χωρίς εκπτώσεις στο αισθητικό επίπεδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

H είσοδος είναι ελεύθερη χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org ή στο nationalopera.gr.|

Η προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 28/05 στις 12.00.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Από την επιστροφή της “Μουγγής Καμπάνας” μέχρι το πρώτο live των Opal Ocean στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 23-27 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα κάνει ποδήλατο, βλέπει «Σωσμένο» και συναντά την «Αφροδίτη» του Koons
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 21-22 Μαρτίου
Εικαστικά
It’s always the sun: Έκθεση φωτογραφίας για το νέο λεύκωμα της Ελισάβετ Μωράκη
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ με Ντάνιελ Χόουπ και Σίμο Παπανα στο Μέγαρο, η «Αφροδίτη» του Jeff Koons στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι θα κάνεις δωρεάν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Δράσεις
Διήμερο για την τέχνη στον δημόσιο χώρο από την ομάδα εικαστικών +oikismos
Εκδηλώσεις
«Αστόρια» στο Παλλάς, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος σε μια μουσική συνάντηση με τους Diederik Wissels και Ana Rocha – Όσα θα κάνουμε σήμερα