MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 10 – 12/5: 5 κορυφαίες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

6ο Onassis Fast Forward Festival Athens

Νέες μορφές τέχνης, πολυμορφικές και υβριδικές παραστάσεις και εγκαταστάσεις, απροσδόκητοι χώροι: αυτό είναι το Fast Forward Festival, που στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον και προσελκύει διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν έργα σε παγκόσμιες πρεμιέρες. Φέτος, το FFF διερευνά την έννοια των «κοινών» στο σύγχρονο αστικό τοπίο.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ. 
Έως τις 19/5
Εντός & εκτός της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

ΘΕΑΤΡΟ

Τα Μελίσσια του Αλέξη Σταμάτη στο Εθνικό Θέατρο

Ο βραβευμένος πεζογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης παραδίδει μια ανάγλυφη ακτινογραφία των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων που προκαλεί η παρουσία μιας μητέρας πρωταρχικής φιγούρας – μιας βασίλισσας μέλισσας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 18:00
Εθνικό Θέατρο, Νέα Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24
Από 10€ – 18€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία από τον Θάνο Μικρούτσικο

O Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη του δουλειά («Σταυρός του Νότου» & «Γραμμές των οριζόντων») πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία, στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στον Θάνο Μικρούτσικο και τη μελοποίησή του χρωστάμε την αγάπη μας για τον Νίκο Καββαδία, τη βαθύτερη κατανόηση της ποίησής του. Μας έμαθε ότι ο Καββαδίας δεν είναι απλώς ο ποιητής της θάλασσας και των ναυτικών, αλλά ένας ποιητής που μίλησε για την ελευθερία, την αξία της ανατροπής, τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις. Αυτά τα επίπεδα ανέδειξε ο μουσικοσυνθέτης με τη μελοποίησή του και δικαιώθηκε, καθώς αυτά τα τραγούδια έγιναν πολύ αγαπητά, κυρίως στη νεολαία, έχουν ήδη περάσει σε μια τρίτη γενιά και είναι πλέον διαχρονικά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 11/5, 20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη
12€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ), 15€, 25€, 30€, 35€, 40€, 45€

LIVE

Ο Blend Mishkin & Roots Evolution στο Gagarin 205

Ο Blend Mishkin και οι Roots Evolution, επιστρέφουν δυναμικά στο Gagarin για να παρουσιάσουν το »Wildfire«.  Το νέο τους album που θα κυκλοφορήσει από τη γαλλική Undisputed Records,  με Special Guest, τον »πρόεδρο» της dancehall, Skarra Mucci από την Τζαμάικα με τον Selector I-Nity σε ένα εκρηκτικό double bill show.
Παρασκευή 10/5, 21.00
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Πλατεία Αττικής
10€

ΣΙΝΕΜΑ

Euforia

Η δεύτερη ταινία που σκηνοθετεί η ιταλίδα ηθοποιός Βαλέρια Γκολίνο είναι μια απολαυστική δραμεντί που συμμετείχε στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του περσινού Φεστιβάλ των Καννών. O Ματέο είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός. Ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις. Ο αδελφός του, Ετόρε είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Είναι ένας άνδρας συνετός με μια ήσυχη ζωή σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά. Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι θα έρθουν και πάλι κοντά όταν ο δεύτερος αρρωστήσει.
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b