MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Φιλοσοφικός- Θεατρικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας

Μία open day φιλοσοφίας με θέμα τη φιλία για όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τις τέχνες, τη φιλοσοφία και την Αθήνα

Monopoli Team

Πώς θα νιώθατε εάν, κάνοντας τον περίπατό σας στο ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, βλέπατε φιλοσόφους να σας μιλούν για τη Φιλία μέσα από τα λόγια των Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Κικέρωνα και Επίκτητου; Αγαπάτε την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία αλλά και τις Τέχνες και θέλετε να δείτε πώς η εποχή εκείνη έχει επηρεάσει το Τώρα; Αναρωτιέστε πώς είναι να απολαμβάνετε ένα πρωτότυπο φιλοσοφικό περίπατο με θέμα τη φιλία και να έχετε μία μοναδική αίσθηση ενός ταξιδιού στο χρόνο; Εάν ναι, την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019 ο Οργανισμός «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα» διοργανώνει για εσάς την «Open Philosophical Day», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επιπλέον, την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, διοργανώνει την ημερίδα Φιλοσοφίας με το θέμα «Φιλία», επιχειρώντας να εξοικειώσει τους εφήβους με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μορφών επικοινωνίας και «Φιλίας» και να καλλιεργήσει στους μαθητές τη συνείδηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Open Philosophical Day || Κυριακή, 9 Ιουνίου

10.00-14.00 Με σημείο εκκίνησης το Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού, ξεκινά ένας φιλοσοφικός Θεατρικός Περίπατος (διάρκειας 90’) στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στους Λόφους Φιλοπάππου, Πνύκα, Άρειο Πάγο, Θέατρο Διονύσου, Ακρόπολη.

15.00-17.00 workshop φιλοσοφίας (μουσική και θέατρο)

Το «Open Philosophical Day» απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την αρχαιολογία, τη φιλοσοφία και τις Τέχνες. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η πρωτότυπη αυτή ξενάγηση θα είναι στα Ελληνικά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected].

Δραστηριότητες και Πρόγραμμα Ημερίδας την Πέμπτη, 9/5/2019

12.00-13.45 Φιλοσοφικό Πρακτικό Εργαστήρι(Μουσική&Θέατρο) από τον Μάνο Αντωνιάδη και την Κική Μαυρίδου, στην Ιταλική Σχολή Αθηνών.

14.30/15.00-17.00/17.30 Φιλοσοφικός θεατρικός περίπατος στην Αθήνα: λόφοι Φιλοπάππου, Πνύκα, Άρειος Πάγος, Θέατρο Διονύσου, επίσκεψη στην Ακρόπολη

Η ημερίδα φιλοσοφίας απευθύνεται σε εφήβους και  δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα «Φιλία» και το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας

Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλία» -την ιδέα του οποίου εμπνεύστηκε η Giuseppina  Russo, ξεκίνησε το 2008 στην Magna Grecia (νότια Ιταλία) και το 2015 ταξίδεψε στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Δελφούς, Επίδαυρο, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Αρχαία Μεσσήνη και Ερέτρια, καλωσορίζοντας  περισσότερους από 40.000 σπουδαστές και ενήλικες.

Αποστολή του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι μαθητές και ενήλικες να έρχονται σε επαφή με την έννοια της διαλεκτικής και να γίνονται κοινωνοί της εμπειρίας του «φιλοσοφείν» στην πράξη. Έχοντας ως αφετηρία τον ίδιο τους τον εαυτό, διερευνούν, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τη φιλοσοφία. Παράλληλα, το Φεστιβάλ συνδυάζει την εκπαίδευση με την ενίσχυση της πολιτιστικής συγγένειας των δύο χωρών και συμβολίζει τη σχέση της μεσογειακής κουλτούρας με τη δυτική φιλοσοφική σκέψη.

Η καινοτόμος δομή του φεστιβάλ αποτελείται  από: φιλοσοφικούς  διαλόγους, φιλοσοφικό-θεατρικούς περιπάτους, φιλοσοφικά εργαστήρια, καλλιτεχνικούς αγώνες.Η ιταλική πρωτοβουλία χαίρει ήδη αναγνώρισης από ποικίλα δημόσια, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα.Το έργο υποστηρίζεται από καταρτισμένο προσωπικό: αρχαιολόγους, καθηγητές φιλοσοφίας, ανθρωπολόγους, οικονομολόγους, γλωσσολόγους, καθηγητές, ξεναγούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρα: Kυριακή, 9/6 /2019
Ώρες: 10.00 -17.00
Είσοδος: Ελεύθερη
Σημείο Συνάντησης: Αρχαίο Νεκροταφείο Κεραμεικού
Δηλώσεις Συμμετοχής: [email protected]

Ιδέα: Giuseppina Russo
Οργάνωση εκδηλώσεων: Philosophy Festival in Greece
Επιμέλεια Φιλοσοφικού Περιπάτου και Θεατρικού Εργαστηρίου: Μάνος Κανναβός
Μεθοδολογία και επιλογή φιλοσοφικού κειμένου: AnnalisaDi Nuzzo
Πολιτιστικοί οδηγοί και υλικοτεχνική οργάνωση: Helios Travel

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Αυτό το 3ήμερο έχει θέατρο, tecno live και αποκριάτικα πάρτι
Εκδηλώσεις
Τι μπορείς να κάνεις δωρεάν στην Αθήνα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Cine News
Cinemathesis: Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ υποδέχεται την Κλερ Χουάνγκτσι, δύο εκθέσεις για τον έρωτα και τη μνήμη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Hopeart: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεάν εκπαίδευση καλλιτεχνών βασισμένη στη μεθοδολογία MPAS
Εκδηλώσεις
Εκτός Ύλης – reloaded: Το βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εκδηλώσεις
Οι RootlessRoot επιστρέφουν με το «Mountain», αφιέρωμα στον Περικλή Κούκο στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εταιρικές Δράσεις
Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στηρίζει τις δράσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου
Εταιρικές Δράσεις
«Είμαστε όλοι πρωταγωνιστές της ζωής»: Μια νέα εμπειρία στον κινηματογράφο Athinaion Experience Powered by Allianz
Εκδηλώσεις
Ο Κουρέας της Σεβίλλης: Το Θέατρο Πορεία γιορτάζει τις Απόκριες με ειδική προσφορά στα εισιτήρια
Αγορές
Δύο νέες περιορισμένες εκδόσεις από τον George Russell και την IWC Schaffhausen σε χαρακτηριστικό μπλε χρώμα
Εκδηλώσεις
Το Metallon της Κ.Ο.Α. ερμηνεύει Elvis Presley, 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου στο Μουσείο Μπενάκη – Όσα θα κάνουμε σήμερα