MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέθανε ο Peter Mayhew, ο θρυλικός Chewbacca του Star Wars

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός που είχε συνδεθεί με τον πολυαγαπημένο γίγαντα του Star Wars Chewbacca

Monopoli Team

Ο ηθοποιός Peter Mayhew, που έγινε γνωστός παίζοντας τον πολυαγαπημένο χαρακτήρα του “Star Wars” Chewbacca στην πρώτη τριλογία, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 74 ετών, ανακοίνωσε η οικογένεια του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέθανε στο σπίτι του στο Τέξας έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του.

Μπορεί να μιλούσε μόνο με βρυχηθμούς και μουγκρητά, αλλά η αναμφισβήτητη πίστη του στον Han Solo τον έκανε έναν από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της ταινίας. Η αφοσίωση και η αξιοπιστία του έκαναν τον Chewie κάτι πολύ περισσότερο από τον τριχωτό βοηθό του Han Solo.

Ο Peter Mayhew

ανακαλύφθηκε από τον παραγωγό Charles H. Schneer όταν δούλευε ως βοηθός σε νοσοκομείο στο Λονδίνο και συμμετείχε στην ταινία του Ray Harryhausen “Sinbad and the Eye of the Tiger.” Την επόμενη χρονιά προσλήφθηκε για το ρόλο του Chewbacca, του 200χρονου Wookie.

Ο Mayhew εμφανίστηκε στη συνέχεια και σε άλλες ταινίες Star Wars όπως το “The Empire Strikes Back,” “Return of the Jedi,” “Revenge of the Sith,” “The Force Awakens” και “The Star Wars Holiday Special.” Συνέχισε να είναι ενεργός στα συνέδρια των θαυμαστών του Star Wars και έγραψε δύο βιβλία “Growing Up Giant” και “My Favorite Giant.”

Στην αρχή ο George Lucas ήθελε να δώσει το ρόλο του Chewbacca στον body-builder  David Prowse, ο Prowse όμως διάλεξε τον ρόλο του Darth Vader και έτσι ο Lucas έδωσε τον Chewie στον ακόμα ψηλότερο Peter Mayhew (με ύψος 2,20 μ.)

Ο “συγκυβερνήτης” του, Harrison Ford, αποχαιρέτησε τον Peter Mayhew με μια συγκινητική ανακοίνωση, όπου αναφέρθηκε στην «μεγάλη αξιοπρέπεια και τον ευγενή χαρακτήρα» του, προσθέτοντας ότι «αυτές οι πλευρές της προσωπικότητάς του, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και τη χάρη του, μας χάρισαν τον Τσουμπάκα. Ήμασταν συνεργάτες στον κινηματογράφο και φίλοι στην προσωπική μας ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Είχε δώσει την ψυχή του στον χαρακτήρα του και είχε προσφέρει μεγάλη χαρά στο κοινό του Star Wars. Ο Chewbacca συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών που γυρίσαμε μαζί. Ούτε εγώ ούτε εκατομμύρια κόσμου θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ και όσα μας χάρισε».

Ο Mayhew είχε δημιουργήσει το Peter Mayhew Foundation για να παρέχει βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη, υποστήριζε το 501st Legion, Wounded Warriors, Make-a-Wish και άλλες ΜΚΟ.

Στις 29 Ιουνίου θα τελεστεί μνημόσυνο για τους φίλους και την οικογένεια του, ενώ αρχές Δεκέμβρη οι θαυμαστές του θα τιμήσουν την μνήμη του στο EmpireCon.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b