MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Παλιά βιβλία μεταμορφώνονται σε γλυπτά

Η γλύπτρια Έμα Τέιλορ προμηθεύεται παλιά βιβλία και συνθέτει γι’ αυτά μια νέα ιστορία, δημιουργώντας χάρτινα γλυπτά που αναδύονται από τις σελίδες.

Monopoli Team

Η Έμα Τέιλορ, που δραστηριοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίζει παλιά βιβλία από αντικερί και παλαιοβιβλιοπωλεία και τους δίνει μια νέα πνοή. Χρησιμοποιώντας μόνο απλά υλικά και εργαλεία (κόλλα, χαρτί και ψαλίδι), καταφέρνει να δημιουργήσει αρχιτεκτονικά άψογες προσόψεις κτιρίων, φιγούρες ζώων και σιλουέτες δέντρων από ξεχασμένους τόμους. Κάθε γλυπτό που δημιουργεί αντλεί έμπνευση από το περιεχόμενο του βιβλίου. Παραδείγματα αποτελούν μια σκηνή από έναν κήπο, φτιαγμένη από το Μια Εισαγωγή στη Βοτανολογία και μια σειρά ιταλικών σπιτιών που ξεπηδούν μέσα από την Ιστορία της Βενετίας.

Η καλλιτέχνης μοιράζεται στην προσωπική της ιστοσελίδα ό,τι σκαλίζει και δημιουργεί γλυπτά από παλιά βιβλία εδώ και πολλά χρόνια, καθώς παράλληλα εκθέτει τις δημιουργίες της σε παγκόσμιες εκθέσεις στο Κέιμπριτζ του Λονδίνου και το Χονγκ Κονγκ.

Πρόσφατα άνοιξε δικό της διαδικτυακό κατάστημα Etsy όπου πωλούνται κάποια από τα έργα της, ενώ ακόμη μοιράζεται την πρόοδό της στα νέα της πρότζεκτ στο λογαριασμό της στο Twitter.

Πηγή: thisiscolossal.com

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b