MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νικητής του βραβείου “Δημήτρης Χορν” ο Μιχάλης Συριόπουλος

Το βραβείο “Δημήτρης Χορν” τιμά ετησίως έναν νέο άντρα ηθοποιό για την ερμηνεία του κατά την προηγούμενη θεατρική σεζόν

| ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ
Monopoli Team

Ο νικητής του βραβείου

Ο Μιχάλης Συριόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 2008. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος», της οποίας μέχρι πρόσφατα ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής.

Διακρίθηκε με το βραβείο “Δημήτρης Χορν” για δύο ερμηνείες του τη θεατρική σεζόν 2017-2018. Για το ρόλο του Καντίντ στο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα) και για το ρόλο του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Φεστιβάλ Αθηνών/ Πειραιώς 260).

Ο Μιχάλης Συριόπουλος στην παράσταση “Η πόλη” | Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

“Ξέρεις, γιατί λατρεύω το θέατρο; Γιατί αναγκαστικά αποκτάς τρίτο μάτι προκειμένου να παρατηρείς και κυρίως, γιατί σκαλίζεις το μυαλό και τη μνήμη σου διαρκώς. Εγώ μόνο έτσι μπορώ να υποφέρω την πραγματικότητα. Ξορκίζω την πραγματικότητα με το θέατρο ή και το αντίθετο· δεν ξέρω ποιο χρησιμοποιεί ποιο, εν τέλει.”, είχε πει σε συνέντευξή του στο monopoli.gr

Ο Μιχάλης Συριόπουλος στην παράσταση “Καντίντ ή η αισιοδοξία” | Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Ο Μιχάλης Συριόπουλος αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Αρχή του Αρχιμήδη», που παρουσιάζεται στο Skrow Theater σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Όπως γράφει η Ματίνα Καλτάκη στην κριτική της για την παράσταση, “Δεν μπορώ, ωστόσο, να μην ξεχωρίσω τον Συριόπουλο: είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που για να υποδυθεί τον Τζόρντι, τον προπονητή, πλάθει ένα πρόσωπο που ως προς την εμφάνιση και τη σωματική συμπεριφορά, αλλά και το υποκριτικό ήθος, είναι εντελώς διαφορετικός ως προς τους δύο ρόλους με τους οποίους τον γνωρίσαμε (στη «Δίκη του Κ» και στον «Καντίντ» , στο θέατρο Πόρτα). Είναι ένας ηθοποιός εύπλαστος, με δύναμη και πάθος, που μπορεί να ερμηνεύσει πολλά διαφορετικά είδη έργων και ρόλων.”

Από την παράσταση “Η Αρχή του Αρχιμήδη” | Φωτογραφία: Γιάννης Καραμπάτσος

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2019 απονεμήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 20.00 στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη ένατη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι συνυποψήφιοι

Οι συνυποψήφιοι του Μιχάλη Συριόπουλου για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2017-2018, με αλφαβητική σειρά, ήταν οι ακόλουθοι:

Θάνος Λέκκας για το ρόλο του Νάνκι-Που στην όπερα «Ο Μικάδος» των Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση (Εθνική Λυρική Σκηνή /Εναλλακτική Σκηνή).

Μιχάλης Πανάδης για τον ρόλο του Έντουαρντ στον «Φεγγίτη» του Ντέιβιντ Χέαρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (Εμπορικόν).

Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης για τον ρόλο του Ορφέα στο «Ορφέας κι Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία -σύνθεση κειμένου του Δημήτρη Μπογδάνου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Η εκδήλωση

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη). H Ανδριάννα Μπάμπαλη ερμήνευσε τραγούδια του Δημήτρη Χορν.

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιάννης Νιάρρος, παρέδωσε το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b