MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παράταση θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

Η θητεία του Βαγγέλη Θεοδωροπούλου παρατείνεται μέχρι τη λήξη του Προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019

| ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ
Monopoli Team

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

“H θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η οποία λήγει στις 29 Απριλίου, παρατείνεται έως και την ολοκλήρωση του Προγράμματος του Φεστιβάλ, όπως ο ίδιος ζήτησε.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά ευχαριστεί τον κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο για την ανανέωση του Φεστιβάλ και την προσέλκυση ευρύτερου κοινού.

Το Υπουργείο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει για παρόμοιες θέσεις εποπτευόμενων φορέων, θα προχωρήσει σύντομα σε δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου.”

Το ιστορικό

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είχε πρόσφατα ζητήσει με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, την εκτέλεση του φετινού προγραμματισμού (άρα και την τετράμηνη παράταση της θητείας του ίδιου όσο και της ομάδας του), αν και εφόσον δεν είναι το πρόσωπο της επιλογής της για τη συνέχεια του θεσμού· καθώς, όπως ανέφερε, φοβάται «για την διάλυση της διοργάνωσης» που περιέχει μια σειρά από απαιτητικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019: Εθνικό και διεθνές12.09.2018

Σε συνέντευξή του στη Στέλλα Χαραμή για το monopoli την άνοιξη του 2018, ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε δηλώσει σχετικά: “Δεν με απασχολεί να μεθοδεύσω την εξασφάλιση της “καρέκλας” μου. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι ζήτημα γνώσης του αντικειμένου, σωστής διοίκησης, ζήτημα παραγωγικών σχέσεων, ανοιχτού μυαλού και εμπειρίας. Συνεπώς για να παραμείνω εδώ θα ήθελα να συνεχίσει αυτή η δουλειά να είναι δημιουργική για μένα. Εξάλλου, δεν είμαι ούτε εργασιακά ούτε υπαρξιακά εξαρτημένος από το Φεστιβάλ· υπάρχει η ασφάλεια του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Όπως και να ‘χει τον Σεπτέμβριο [του 2018] πρέπει να γνωρίζουμε τις προθέσεις του υπουργείου, γιατί ακόμα κι αν αποφασίσουν για άλλο πρόσωπο οφείλω να μείνω δίπλα του για ένα διάστημα, ώστε να του παραδώσω σκυτάλη. Ένα από τα πράγματα που μου έμαθε η θητεία μου, είναι πως έτσι λειτουργούν τα μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.”

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019, όπως σημείωνε η Στέλλα Χαραμή στο σχετικό ρεπορτάζ, “χωρίς ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος να γνωρίζει αν θα έχει μέλλον στον οργανισμό. «Είναι καθαρά θέμα της υπουργού, μπορεί να θέλει ή να μη θέλει να ανανεωθεί η θητεία μου. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να λάβει υπόψη το έργο που έχει γίνει την τελευταία τριετία» έλεγε νωρίτερα ο ίδιος κλείνοντας την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγραμματισμού με ένα ερωτηματικό, πετώντας το γάντι στην Μπουμπουλίνας. Στο έργο του, βεβαίως, συμπεριλαμβάνει το, επί τρία χρόνια, πλεονασματικό ταμείο του Ελληνικού Φεστιβάλ και την μη ενεργοποίηση έκτακτης επιχορήγησης από το ΥΠΠΟΑ.”

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b