MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Monopoli Team

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

“Ph…ant…asmata / The vision of my inner world” της Αγγελικής Καστρινέλλη

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει στον χώρο της, την έκθεση της Αγγελικής Καστρινέλλη. Στα πλαίσια της έκθεσης, που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project “Explore the unknown, Rediscover the familiar”, θα λάβει χώρα, την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 20.00, το“Μύτη – Τακούνι”, μια οπτικοακουστική performance για mezzo soprano, δύο performers, video και ηλεκτρονικά.
Σύνθεση: Γιώργος Κουβαράς 
Ερμηνεία: Άννα Μουζάκη, Δήμητρα Ταρούση, Κορίνα Κοτσίρη, Βασίλης Οικονόμου.
Την έκθεση μπορείτε να επικεφθείτε την Παρασκευή 1/3, 16:30 – 21:30 και το Σάββατο 2/3, 12:00 – 14:30.
Blank Wall Gallery

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

“Η κλασική μουσική κοντά σου”

Mέσα στο 2019, η Ορχήστρα Academica θα δώσει 20 συναυλίες σε διάφορους χώρους της Αττικής.

Πρώτος κύκλος συναυλιών | 01.03.2019 – 10.03.2019 

Στις 4 συναυλίες του πρώτου κύκλου του 2019 θα ακουστούν έργα των Nίκου Αθηναίου, Franz Schubert, Antonin Dvorak.
Σολίστ Αντώνης Μανιάς, βιόλα. Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.
Ορχήστρα Academica Αθηνών:
Πρώτα βιολιά: Οδυσσέας Κορέλης, Φρανς Σεστάνι, Ιρίνα Σαλένκοβα, Κίτι Βαρδάμη,
Ιωάννης Τζιώτης
Δεύτερα βιολιά: Αντονέλλα Τσεφά, Ηλέκτρα Βεζύρογλου, Τάσος Γρατσίας, Γεωργία Τσολάκη, Μύριαμ Ζντράγκατ (ευγενική συμμετοχή)
Βιόλες: Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Αράπογλου, Μάκης Τσορούκογλου (ευγενική συμμετοχή), Αυγούστα Σεστάνι
Βιολοντσέλα: Βαγγέλης Νίνα, Έλλη Φιλίππου, Αλέξανδρος Χαραλάμπους
Κοντραμπάσο: Θεόδωρος Λυγνός
Παρασκευή 1/3, 20:30 / Ωδείο Αθηνών
Κυριακή 3/3, 20:00 / 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής

ΈΚΘΕΣΗ

“Τόποι της φαντασίας, της απόλαυσης και της πνευματικής αναζήτησης, βιβλία-έργα τέχνης, βιβλία καλλιτεχνών”

Τα βιβλία καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην έκθεση ανήκουν στην Ειδική Συλλογή της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή τυπογραφία με τις ψηφιακές τεχνολογίες, αναστατώνουν τις κατηγορίες, γράφοντας, σχεδιάζοντας και τυπώνοντας βιβλία που αναθέτουν στις σελίδες τους να διαμεσολαβήσουν τη δημιουργικότητά τους. Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Ανοιχτές Συλλογές” της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.
Παρασκευή 1/3, 10:00 – 16:00
Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

“Τανγκό στον βυθό ή Λευκωσία” του Ανδρέα Αντωνιάδη
Στο βιβλιοπωλείο Άπειρος Χώρα (Σισμανογλείου 10 Βριλήσσια), θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή του Ανδρέα Αντωνιάδη “Τανγκό στον βυθό ή Λευκωσία”.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και ο συγγραφέας Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ποιήματα θα διαβάσει η Ελένη Αντωνιάδου.
Παρασκευή 1/3, 19:00
Βιβλιοπωλείο Άπειρος Χώρα
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

“Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της θεματικής δράσης Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη, οργανώνει την ενδέκατη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριό του, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6). Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών, του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, η δράση, ενταγμένη στις “Αθηναϊκές διαδρομές βιβλίου”, αναπτύσσεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η διαδρομή, που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, αποσκοπεί στη γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας. Η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών. Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας “μνημείο” και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ.: 210 3256924, 12:00-17:00)

Σάββατο 2/3, 10:00-11:30
ΠΙΟΠ, Αγγ. Γέροντα 6

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρουσίαση βιβλίου και Φιλολογική Εσπερίδα αφιερωμένη στον Ηλία Κόλλια

Με αφορμή την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Ηλία Κόλλια “Τα χειρόγραφα των Μαϊστόρων” σε εικονογράφηση Βαγγέλη Παυλίδη, η Μαρία, ο Φοίβος-Άγγελος, η Μυρτώ Κόλλια και οι εκδόσεις Kasseris Publications μας προσκαλούν σε Φιλολογική Εσπερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Κόλλια. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο συνθέτης Φοίβος-Άγγελος Κόλλιας η αρχαιολόγος Μαρία Ζ. Σιγάλα, Προϊσταμένη ΤΒΜΑΜ|ΕΦΑΚΥΚ, τ. Επιμελήτρια πρ. 4ης ΕΒΑ και ο εκδότης Νίκος Κασέρης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Εκάβη Ντούμα και ο Γρηγόρης Τσιόγκας, συνοδεία μεσαιωνικής μουσικής από την κιθαρίστα Ντόρα Πριφτάκη. Θα προβληθεί οπτικό υλικό για τη ζωή και το έργο του Ηλία Κόλλια, μοντάζ Αλέξανδρου Λουιζίδη.
Σάββατο 2/3, 18:00 – 20:00
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 

ΘΕΑΤΡΟ

“…έως την ψυχή τα πράγματα του κόσμου…”

Ο Μανώλης Γιούργος συλλέγει και παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση πεζά κείμενα δύο αυτόχειρων ποιητών, του Κώστα Καρυωτάκη και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, με αφορμή την αξιοσημείωτη επετειακή συνάντησή τους: ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε πριν ενενήντα χρόνια, ενώ ο Λαπαθιώτης γεννήθηκε πριν εκατόν τριάντα.

Παίζουν:
Μανώλης ΓΙούργος, Εριφίλη Σαββίδου.
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Τραγούδι, πιάνο, κιθάρα: Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.
Σάββατο 2/3, 20:30
Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τραγούδια σε Τρίτη Εκτέλεση: Τα μυστικά του ελαφρού τραγουδιού

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, παλιοί φίλοι και συνεργάτες, μας προσκαλούν σε μια γιορτινή βραδιά στον Φάρο με μουσικές και τραγούδια που θα μας μυήσουν στα μυστικά του ελαφρού τραγουδιού. Τραγούδια πολύ γνωστά και αγαπητά απ’ όλη την γκάμα του παλιού ελληνικού τραγουδιού (Γιαννίδης, Χιώτης, Αττίκ, Σουγιούλ), ερμηνευμένα και παιγμένα σαν σε μια “Τρίτη εκτέλεση”.
Κυριακή 3/3, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΗΜΕΡΙΔΑ

Η προοπτική της κοινής ανατροφής παιδιών. Καταπολέμηση της γονικής αποξένωσης χάριν του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού

Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί θ’ αναπτύξουν το γεγονός ότι η κοινή ανατροφή αναδύεται ως κανόνας τόσο στις οικογένειες με δύο γονείς όσο και μετά τον τυχόν χωρισμό / διαζύγιο, τη σημασία των ευθυνών έναντι των “δικαιωμάτων” και η ιδέα ότι η κοινή ανατροφή παιδιών είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς και αυτό που ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες και το συμφέρον του παιδιού.
Κυριακή 3/3, 10:00 – 18:00
Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b