MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
10
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς» στο όχημα των Θεατρικών Σκηνών για τα επόμενα 10 χρόνια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι Θεατρικές Σκηνές ανακοινώνουν ότι στο θεατρικό τους επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό όχημα ανήκει πλέον και για την επόμενη δεκαετία ο ιστορικός κινηματογράφος “Αλκυονίς”

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με μεγάλη χαρά και αίσθημα τιμής, οι Θεατρικές Σκηνές ανακοινώνουν ότι στο θεατρικό τους επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό όχημα, μαζί με το Παλλάς και το Ήβη, ανήκει πλέον και για την επόμενη δεκαετία ο ιστορικός κινηματογράφος “Αλκυονίς”.

Ο κινηματογράφος Αλκυονίς στην οδό Ιουλιανού 42 στην Αθήνα, χαρακτηρίστηκε πρόσφατα μνημείο, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), σύμφωνα με την οποία “αποτελεί χώρο ιδιαίτερα αξιόλογο για την παραγωγή και διάθεση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, άμεσα συνδεδεμένης με τη συλλογική μνήμη και την υψηλή πολιτιστική παραγωγή, καθώς και αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ιστορίας του τόπου”. Λειτούργησε από το 1968  έως το 1990 ως ανεξάρτητο κέντρο δημιουργίας  και επανιδρύθηκε το 2014 με τον ίδιο χαρακτήρα.

Οι Θεατρικές Σκηνές  θα προχωρήσουν σε πλήρη ανακαίνισή του σε επίπεδο τεχνικού και θεατρικού εξοπλισμού, με απόλυτο σεβασμό στον χαρακτήρα και την ιστορική του αξία, ώστε να υποδεχτεί ξανά το κοινό τον Οκτώβριο του 2019 με το εμβληματικό και διαχρονικά συμβολικό θεατρικό έργο  του Σωτήρη Πατατζή “Μεθυσμένη Πολιτεία”  σε διασκευή  της Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία του ταλαντούχου Άρη Τρουπάκη. Η Μεθυσμένη Πολιτεία, μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, στη ΕΡΤ το 1980, σε σκηνοθεσία Άρη Λυχναρά, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το τραγούδι των τίτλων ερμήνευσε η Άννα Βίσση, ενώ η σειρά έπαιξε σε επανάληψη από το κρατικό κανάλι περισσότερες από 8 φορές.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια