MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

O Κωνσταντίνος Συμεωνίδης φτιάχνει τα καλύτερα double chocolate cookies!

Ο έρωτας ανθίζει με τα απλά πράγματα, τα τίμια και τα ειλικρινή! Δεν θέλει πολλά πολλά και διάφορες φιοριτούρες αλλιώς δεν είναι αγνός έρωτας!

Monopoli Team

Αυτή λοιπόν είναι μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα, είναι εύκολη και δίνει την πολυτέλεια σε αυτόν που την κάνει να αφιερώσει τον χρόνο του στο ταίρι του και όχι πολλές ώρες στην κουζίνα με περίπλοκες τεχνικές και ζυγίσματα ακριβείας!

Τα καλύτερα double chocolate cookies λοιπόν που θα κάνετε ποτέ, αξίζει να τα κάνετε για την/τον αγαπημένο σας:

Υλικά:
  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 100 γρ
  • Καστανή ζάχαρη: 240 γρ
  • Βούτυρο αγελάδος: 300 γρ
  • Καλό θαλασσινό αλάτι: 6 γρ
  • Αλεύρι γ.ο.χ.: 350 γρ
  • Σκούρα σοκολάτα 56% κακάο: 300 γρ
  • Σκόνη κακάο: 60 γρ
  • Μαγειρική σόδα: 10 γρ

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα εκτός και αν χρησιμοποιούμε μικρές σταγόνες σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε καλά σε μια μπασινα το αλεύρι το κακάο και την σόδα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα κρατάμε στην άκρη για μετά.
  • Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του “φτερού” ή “κάπα” βάζουμε το βούτυρο τις ζάχαρες και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να “ασπρίσει” το χρώμα και να γίνει μαλακό και κρεμώες.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε χαμηλή ταχύτητα τα δουλεύουμε στο μίξερ μέχρι να ενωθούν, προσέχοντας μην παραδουλευτούν.
  • Με το που πάρει το βούτυρο τα υπόλοιπα υλικά, το μίγμα είναι έτοιμο. Το ξεκουράζουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει λίγο και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλες.
  • Κόβουμε τα cookies σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στα ταψιά με κάποιο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς αυτά θα απλώσουν ελαφρώς.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά εξαρτάται πάντα τον φούρνο. Μην σας ξεγελάσει ότι είναι ακόμα μαλακά στα 12 λεπτά, θα γίνουν τραγανά αφότου κρυώσουν. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου καλά κλεισμένα σε ένα αεροστεγές κουτί.

Tips!
  • Αν το ταίρι σας έχει δυσανεξία στην γλουτένη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Gluten-free αλεύρι.
  • Για πιο γρήγορη μεριδοποίηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scoop παγωτού με ελατήριο για να “κόψετε” ίδια cookies γρήγορα και εύκολα.

Καλή όρεξη!

* Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης θα δημιουργεί live σοκολατένιες λιχουδιές στο Chocolate Fest την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (17.30-20.00) στην Τεχνόπολη.

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Η απόλυτη φθινοπωρινή συνταγή: Αλμυρό στρούντελ κολοκύθας
The Art of Life
10 βήματα για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας
The Art of Life
Ο Οκτώβριος για τον καρκίνο του μαστού – Τα καλά νέα από το συνέδριο Ογκολογίας ESMO
The Art of Life
Εμμηνόπαυση 365 μέρες τον χρόνο: Δεν αρκεί να την συζητάμε μόνο την Παγκόσμια Ημέρα!
Υγεία - Ομορφιά
Πώς να εφαρμόσεις το highlighter σαν επαγγελματίας
The Art of Life
Λεμφικό μασάζ: Να το δοκιμάσουμε ή δεν αξίζει;
The Art of Life
Γιατί οι γυναίκες είναι το νέο πρόσωπο της ADHD
The Art of Life
Ο καρκίνος του μαστού σήμερα: Οι νέες χειρουργικές τεχνικές που αλλάζουν τη ζωή των γυναικών
Διατροφή
Ρόδι, παντζάρι, γλυκοπατάτα, ξηροί καρποί: Ποια είναι τα φθινοπωρινά superfoods
Αγορές
Όταν η φύση συναντά τη δύναμη: H Radiant παρουσιάζει τη νέα της συλλογή για φθινόπωρο-χειμώνα
The Art of Life
Έρευνα: Είναι ο καλός ύπνος το μυστικό για υγιή εγκέφαλο;
The Art of Life
Κλινικές Επιζώντων Καρκίνου: Ένα νέο κεφάλαιο στη φροντίδα των γυναικών με καρκίνο του μαστού