MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
10
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

O Κωνσταντίνος Συμεωνίδης φτιάχνει τα καλύτερα double chocolate cookies!

Ο έρωτας ανθίζει με τα απλά πράγματα, τα τίμια και τα ειλικρινή! Δεν θέλει πολλά πολλά και διάφορες φιοριτούρες αλλιώς δεν είναι αγνός έρωτας!

Monopoli Team

Αυτή λοιπόν είναι μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα, είναι εύκολη και δίνει την πολυτέλεια σε αυτόν που την κάνει να αφιερώσει τον χρόνο του στο ταίρι του και όχι πολλές ώρες στην κουζίνα με περίπλοκες τεχνικές και ζυγίσματα ακριβείας!

Τα καλύτερα double chocolate cookies λοιπόν που θα κάνετε ποτέ, αξίζει να τα κάνετε για την/τον αγαπημένο σας:

Υλικά:
  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 100 γρ
  • Καστανή ζάχαρη: 240 γρ
  • Βούτυρο αγελάδος: 300 γρ
  • Καλό θαλασσινό αλάτι: 6 γρ
  • Αλεύρι γ.ο.χ.: 350 γρ
  • Σκούρα σοκολάτα 56% κακάο: 300 γρ
  • Σκόνη κακάο: 60 γρ
  • Μαγειρική σόδα: 10 γρ

Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα εκτός και αν χρησιμοποιούμε μικρές σταγόνες σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε καλά σε μια μπασινα το αλεύρι το κακάο και την σόδα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα κρατάμε στην άκρη για μετά.
  • Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του “φτερού” ή “κάπα” βάζουμε το βούτυρο τις ζάχαρες και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να “ασπρίσει” το χρώμα και να γίνει μαλακό και κρεμώες.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε χαμηλή ταχύτητα τα δουλεύουμε στο μίξερ μέχρι να ενωθούν, προσέχοντας μην παραδουλευτούν.
  • Με το που πάρει το βούτυρο τα υπόλοιπα υλικά, το μίγμα είναι έτοιμο. Το ξεκουράζουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει λίγο και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλες.
  • Κόβουμε τα cookies σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στα ταψιά με κάποιο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς αυτά θα απλώσουν ελαφρώς.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά εξαρτάται πάντα τον φούρνο. Μην σας ξεγελάσει ότι είναι ακόμα μαλακά στα 12 λεπτά, θα γίνουν τραγανά αφότου κρυώσουν. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου καλά κλεισμένα σε ένα αεροστεγές κουτί.

Tips!
  • Αν το ταίρι σας έχει δυσανεξία στην γλουτένη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Gluten-free αλεύρι.
  • Για πιο γρήγορη μεριδοποίηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scoop παγωτού με ελατήριο για να “κόψετε” ίδια cookies γρήγορα και εύκολα.

Καλή όρεξη!

* Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης θα δημιουργεί live σοκολατένιες λιχουδιές στο Chocolate Fest την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (17.30-20.00) στην Τεχνόπολη.

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Καρκίνος του δέρματος: Νέα θεραπεία για την πιο συχνή μορφή της νόσου
Υγεία - Ομορφιά
Trends νύχια φθινόπωρο 2025: Αυτά είναι τα χρώματα και τα looks που θα βλέπουμε παντού
The Art of Life
Αυτό το dramatic τζάκετ είναι το πανωφόρι της σεζόν
The Art of Life
Πόσο βάσιμο είναι το trend της skincare routine στο αεροπλάνο;
Αγορές
Η Seventeen παρουσιάζει δύο νέα all-over προϊόντα μακιγιάζ
The Art of Life
Soft cookies σε 15 λεπτά – χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι και χωρίς μίξερ
The Art of Life
Η ηθοποιός Δήμητρα Παπαδοπούλου νιώθει… πιο hot από ποτέ και μιλά για την εμμηνόπαυση
The Art of Life
Το sheer έγινε το απόλυτο fashion statement της σεζόν
The Art of Life
Έγκριση νέας θεραπείας για 5 μορφές καρκίνου
The Art of Life
Καρκίνος του πνεύμονα σε μη καπνιστές – Ένας εντελώς διαφορετικός καρκίνος
The Art of Life
10 facts για την ψωρίαση – Spoiler: Επηρεάζει 125 εκατομ. ανθρώπους, δεν ειναι λίγοι!
The Art of Life
Η απόλυτη φθινοπωρινή συνταγή: Αλμυρό στρούντελ κολοκύθας