MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Monopoli Team

“Σύγχρονα αντικείμενα, με μνήμες μουσειακών εκθεμάτων”

Σπουδαστές και απόφοιτοι του προγράμματος Product & Design Innovation του κολεγίου Τέχνης & Design ΑΚΤΟ εμπνέονται από τα εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη και παρουσιάζουν σύγχρονα χρηστικά αντικείμενα στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138. Οι νέοι Product Designers του ΑΚΤΟ κλήθηκαν να σχεδιάσουν αντικείμενα κατόπιν συστηματικής έρευνας και τεκμηρίωσης που πραγματοποίησαν στα μόνιμα εκθεσιακά αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, με τη συνδρομή των επιμελητών του Μουσείου.

Eγκαίνια: Παρασκευή 25/1, 19:30

Σάββατο 26/1, 10:00 – 22:00. Κυριακή 27/1, 10:00 – 18:00

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Ενημερωτική Εσπερίδα: “Η Άσκηση είναι Φάρμακο”

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνεται ενημερωτική εσπερίδα για τη σημασία της σωματικής άσκησης ως φάρμακο στην αντιμετώπιση νόσων και τη βελτίωση της υγείας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο “Exercise is medicine”.

Διακεκριμένοι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, θα παρουσιάσουν πρωτόκολλα θεραπευτικής άσκησης για την υπέρταση, τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, την ογκολογία.
Παρασκευή 25/1, 17:00 – 21:00. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σεμινάριο: “Βοηθώντας το παιδί μας να χτίσει την αυτοεκτίμησή του”

Στην εκδήλωση η ψυχολόγος  Αγγελική Καβαλλιεράτου θα μιλήσει για τα βασικά χαρακτηριστικά των παιδιών με χαμηλή / υψηλή αυτοεκτίμηση, με ποιο τρόπο διαμορφώνεται ή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, την επίδραση των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας και παράγοντες που επηρεάζουν στην αυτοεκτίμηση και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Στο τέλος της εκδήλωσης θα απαντήσει σε ερωτήσεις γονέων.
Παρασκευή 25/1, 18:00
Public Συντάγματος

Ημερίδα: Αρχαία ελληνική τραγωδία και θρησκεία: η επικαιρότητα του John Gould

H Eθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης συνδιοργανώνουν ημερίδα για την αρχαία ελληνική τραγωδία και θρησκεία.

Σάββατο 26/1, 10:00 – 14:30

Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος / Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρουσίαση βιβλίου: “Βίοι Αγρίων & Αδέσποτων Αγίων” της Μαρίας Κανελλάκη 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αλέξανδρος Τσαγκαρέλλης, φιλόλογος / συγγραφέας και Θάνος Τσάκαλος, Μηχανικός Η/Υ & ερασιτέχνης φωτογράφος. Στο τέλος της παρουσίασης, η συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία και θα συζητήσει με τους φίλους αναγνώστες.
Σάββατο 26/1, 19:00

24 Γράμματα Πολυχώρος Πολιτισμού

Εκδήλωση: “Η γυναικεία ενδυμασία μέσα από τη νεοελληνική ζωγραφική”
Εκδήλωση με θέμα τη γυναικεία ενδυμασία μέσα από τη νεοελληνική ζωγραφική” διοργανώνουν το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού, Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου -ΚΑΤ Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ). Παρουσιάζει η Φιλόλογος – Ιστορικός Τέχνης Άννα Παπαστεργίου.
Σάββατο 26/1, 18:30
Δημαρχείο Αμαρουσίου

Το Yiorgos Fakanas Group συναντά τον Κουβανό Horacio Hernandez
Η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί στον Φάρο μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση: του μπασίστα και συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Κουβανό ντράμερ Horacio “el negro” Hernandez.
Κυριακή 27/1, 21.00. Φάρος του ΚΠΙΣΝ

Συναυλία για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, το Τμήμα διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών Hebei και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού Hebei, οργανώνει μια συναυλία με σπάνια έργα Κινέζων συνθετών. Δεξιοτέχνες σολίστ από την Κίνα θα ερμηνεύσουν έργα όπου πρωταγωνιστούν όργανα όπως το pipa, ένα χορδόφωνο όργανο που μοιάζει με το δικό μας λαούτο, το erhu, ένα ιδιότυπο όργανο που παίζεται με δοξάρι, και το zheng, που θυμίζει το κανονάκι ή το σαντούρι. Ο ήχος της συμφωνικής ορχήστρας που πλαισιώνει τα εξωτικά αυτά μουσικά όργανα, που προέρχονται από την Άπω Ανατολή, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον άκουσμα. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από πολύ γνωστά έργα του συμφωνικού κλασικού ρεπερτορίου.

Κυριακή 27/1, 20:00. Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού “Άρτεμις”

Γλυπτική που αναπνέει: Αέρας

Πώς μπορεί κανείς να ελευθερώσει έναν χώρο δημιουργώντας ένα μνημείο γι’ αυτόν; Μέσα σε ένα άχωρο ατελιέ που θα διαμορφωθεί και με αφετηρία την αέρινη γλυπτική του Γιώργου Ζογγολόπουλου, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν κατασκευές υπό κλίμακα, προορισμένες για έναν δημόσιο χώρο της επιλογής τους.

Υπακούοντας σε μια ανάλαφρη, πνευματική γλυπτική που αναπτύσσεται στον ρυθμό της αναπνοής, το βλέμμα καταφέρνει να διαπερνά την ύλη, όπως ακριβώς ο αέρας μπορεί να περνάει ανάμεσα.

Κυριακή 27/01, 17.30-20.30. Για ενήλικες. Έως 18 συμμετοχές

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b