MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
06
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αγγελική Τουμπανάκη & Ηλίας Δουμάνης στα Εγκαίνια της έκθεσης του Soloúp

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στα εγκαίνια της έκθεσης του Soloup, «Ο Συλλέκτης. Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» στο Μουσείο Μπενάκη, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, θα εμφανιστούν η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης, αποτελούν το πρωτοποριακό σχήμα «Drums Voice Jazztronica Duet»,  για μια ιδιαίτερη συναυλία!

 

Μαζί με τον δημιουργό του κόμικ, τον  σκιτσογράφο Soloup, θα παρουσιάσουν μια βιωματική μουσική-εικαστική παράσταση. Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική σύμπραξη των τριών καλλιτεχνών, η οποία εξελίσσεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο: Παράξενοι ήχοι, εφέ, βοκαλισμοί μεταπλάθονται την ίδια στιγμή σε χρώματα, σκιές και γραμμές.

Θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις του ντουέτου και κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής, με έμφαση στη διάδραση και την extended χρήση του κάθε οργάνου.

Μια ιδιαίτερη υβριδική παράσταση, με άξονα τις δύο βασικές αισθήσεις, την όραση και την ακοή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικά σχεδιασμένοι φωτισμοί και το live drawing αποτυπώνουν  ανάγλυφα και συνομιλούν με τον σύγχρονο πολυμορφικό ήχο των «Drums Voice Jazztronica Duet».

Η συνεργασία των «Drums & Voice Jazztronica Duet» με τον σκιτσογράφο Soloup ξεκίνησε με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, με αφορμή το νέο graphic novel  του τελευταίου,  με τίτλο «Ο Συλλέκτης. Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» (εκδ. Ίκαρος).

Αγγελική Τουμπανάκη : Voice, Fxs, Loops, Percussions

Ηλίας Δουμάνης : Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming

Δημήτρης Παπαδόπουλος : τρομπέτα

Soloup: live drawing

 

Συνεργάτες:

Πασχάλης Κολέτσης: Ηχοληψία

Βαλεντίνα Ταμιωλάκη: Lighting Design

 

Η Έκθεση:

Η έκθεση παρουσιάζει πρωτότυπο υλικό του νέου graphic novel του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) «Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο». Storyboards, προσχέδια, σκίτσα σε μολύβι, ασπρόμαυρες κι έγχρωμες σελίδες κόμικς, εικαστικά και κατασκευές που ζωντανεύουν τις έξι διηγήσεις του βιβλίου, οδηγώντας τους επισκέπτες σε μια νέα οπτική προσέγγιση.

Κεντρικό άξονα της παρουσίασης αποτελεί η επανερμηνεία της «Κοκκινοσκουφίτσας». To νέο graphic novel του Soloup ξαναδιαβάζει το παραμύθι όπως την διηγούνται οι αδελφοί Γκριμ στην δεύτερη εκδοχή του. Συνομιλητές στη νέα ανάγνωση, δυο φιγούρες βασισμένες στα σχέδια του John Tenniel: ο «λαγός» και ο «καπελάς» από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll.

«Ο Συλλέκτης», μια σύγχρονη ιστορία σαν κακό παραμύθι, μιλάει για την αποξένωση των παιδιών από τους γονείς τους μετά από ένα διαζύγιο. Μια ιστορία ωστόσο που κρατάει ζωντανή την ελπίδα της επαναπροσέγγισης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 24/01/2019 – 17/03/2019

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00
Παρασκευή & Σάββατο 10:00 – 22:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙA: € 5

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Μουσικά Νέα
Οι Ξυλούρηδες live στο Ρέθυμνο – Πανηγύρι για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος του νομού
Μουσικά Νέα
Σωκράτης Μάλαμας: Τον Σεπτέμβριο στο Κατράκειο για δύο τελευταίες καλοκαιρινές συναυλίες
Μουσικά Νέα
H Νατάσα Θεοδωρίδου και η Δέσποινα Βανδή συναντιούνται για πρώτη φορά στην σκηνή του NOX
Μουσικά Νέα
Λάκης Χαλκιάς: Σίγησε η σπουδαία φωνή του λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού
Μουσικά Νέα
Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Μια δεκαετία μουσικών συναντήσεων
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Στρογγύλη συνεχίζει για 9η χρονιά στην Σαντορίνη με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Μουσικά Νέα
6ο Kournos Music Festival στη Λήμνο: Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Δύο νέες διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες του Γιώργου Κουμεντάκη
Μουσικά Νέα
Η Marseaux κυκλοφόρησε το music video του viral «Γρανίτα Λεμόνι»