MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΙΛΙΑ

Working with light: Ομιλία του σχεδιαστή Μιχάλη Αναστασιάδη, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 για να μιλήσει για το έργο του.

Monopoli Team

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης δημιουργεί έργα με ποιοτική διάρκεια καθώς επικεντρώνεται στις αναλογίες, στην έντιμη χρήση των υλικών και στη φυσική παρουσία ενός αντικειμένου. Μεταξύ έργου τέχνης και βιομηχανικού σχεδιασμού, τα έργα του κινούνται μεταξύ χρηστικού ως προς τη λειτουργία τους και ποιητικού και αινιγματικού ως προς την παρουσία τους.

Έργα του Αναστασιάδη περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές του Museum Of Modern Art της Νέας Υόρκης, του Victoria and Albert Museum και του Crafts Council στο Λονδίνο, του FRAC Centre στην Ορλεάνη της Γαλλίας, του MAK της Βιέννης και του Art Institute του Σικάγου. Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν τις Time And Again στο Geymüllerschlössel/MAK στη Βιέννη και To Be Perfectly Frank στο Svenskt Tenn της Στοκχόλμης, εκθέσεις στο Norfolk House Music Room του Victoria & Albert Μuseum στο Λονδίνο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Atelier Jesper των Βρυξελλών κατά την κυπριακή προεδρία ΕΕ. Ο Αναστασιάδης έχει επίσης σχεδιάσει προϊόντα για γνωστές εταιρείες, όπως οι Flos, Herman Miller, Salvatori, Puiforcat, B&B Italia, Cassina, Fantini, Lobmeyr, Dansk Møbelkunst και Svenskt Tenn.

Με σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και μεταπτυχιακές σπουδές στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Royal College of Art, ο Αναστασιάδης ίδρυσε το εργαστήριό του στο Λονδίνο το 1994 και την επώνυμη εταιρεία του το 2007 και παρήγαγε σειρά γνωστών φωτιστικών, επίπλων και αντικειμένων που επιδεικνύουν εκλεκτικισμό, ιδιαιτερότητα και διαχρονικότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, 19.30 | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Auditorium, Νεοφύτου Δούκα 4 | Είσοδος Eλεύθερη, Είσοδος με δελτία προτεραιότητας από τις 19.00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b