MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σκανδιναβική Μυθολογία, της Ντόνα Τζο Νάπολι (Ελληνικά Γράμματα)

Μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση στην οποία ανακαλύπτουμε ιστορίες από την βόρεια γη της Σκανδιναβίας.

Monopoli Team

Στην «Σκανδιναβική Μυθολογία» βρίσκουμε ιστορίες από την τραχιά γη της Σκανδιναβίας και αιώνιους θρύλους των θεών της, όπως του παντοδύναμου και άπληστου Θωρ, του δόλιου Λόκι, της σαγηνευτικής Φρέια, του σκληρού και αυστηρού Όντιν που διψούσε για γνώση, της Ιντούν με τα θεραπευτικά μήλα. Μέσα από τις σελίδες, τα κείμενα και τις εντυπωσιακές εικόνες, ζωντανεύουν ιστορίες με γίγαντες του πάγου, ξωτικά και τέρατα, πάθη και έριδες. «Το πνεύμα της γενναιότητας», μας λέει η Ντόνα Τζο Νάπολι, «διαπνέει τη μυθολογία των Σκανδιναβών, ακόμα και όταν ο δόλος μπορεί να οδηγήσει στην τραγωδία».

Η Ντόνα Τζο Νάπολι είναι καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Swarthmore College, μητέρα πέντε παιδιών και γιαγιά δύο εγγονιών. Έχει γράψει περισσότερα από 70 βιβλία για παιδιά και εφήβους. Σπούδασε Μαθηματικά και Γλωσσολογία, αλλά έτρεφε ανέκαθεν ιδιαίτερη αγάπη για τη μυθολογία, τους εθνικούς λαϊκούς μύθους και τα παραμύθια. Η επίσημη ιστοσελίδα της είναι donnajonapoli.com.

Η Κριστίνα Μπάλιτ είναι απόφοιτος του Chelsea School of Art και του Royal College of Art του Λονδίνου. Βραβευμένη δραματουργός και ζωγράφος. Στο πλούσιο έργο της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Blodin the Beast, Ελληνική, Αιγυπτιακή και Σκανδιναβική Μυθολογία του National Geographic (εικονογράφηση), Escape from Pompeii (συγγραφή) και Woman With Upturned Skirt (θεατρικό).

Τρεις πολυτελείς εικονογραφημένοι τόμοι από το National Geographic, που καταγράφουν με έγκυρο τρόπο και συναρπαστικό λόγο τη μυθολογία τριών αρχαίων πολιτισμών: του ελληνικού, του αιγυπτια-κού και του σκανδιναβικού, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

Πέρα από τις απολαυστικές ιστορίες των μύθων, τα κείμενα πλαισιώνονται με πληροφορίες για το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον της χώρας, με χάρτη που εξηγεί το γεωγραφικό πλαίσιο, με συγκεντρωτική παρουσίαση των θεών και των ηρώων και με «Πρόσθετες πηγές» για όσους θέλουν να μάθουν ακόμα περισσότερα.

Μέσα από τα κείμενα της Ντόνα Τζο Νάπολι και τις εικόνες της Κριστίνα Μπάλιτ, οι τόμοι μάς ταξιδεύουν σε αρχαίους τόπους και σε ιστορίες της γέννησης του κόσμου, μας γνωρίζουν τους μεγάλους θεούς, τους σημαντικότερους βασιλείς, αλλά και τις μυστηριώδεις θεότητες και τους βασικούς ήρωες κάθε πολιτισμού. Η γνώση των αρχαίων μύθων ενός πολιτισμού δεν είναι μόνο μια γοητευτική αφήγηση, αποτελεί και μια πολύτιμη βάση για την κατανόηση του σημερινού μας κόσμου.

Εικονογράφηση: CHRISTINA BALIT

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b