MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Μύτη του Νικολάι Γκόγκολ στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, που φέτος είναι αφιερωμένες σε διηγήματα και νουβέλες σπουδαίων συγγραφέων, συνεχίζουν με τον Ρώσο συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ και τη Μύτη.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

 «Ο περιφερειακός σύμβουλος Κοβαλώφ ξύπνησε πολύ νωρίς… Τεντώθηκε και αναζήτησε το μικρό καθρέφτη που ήταν πάνω στην τουαλέτα. Ήθελε να ρίξει μια ματιά πάνω στο σπυρί που είχε εμφανιστεί στη μύτη του την προηγούμενη νύχτα. Αλλά, προς τεράστια φρίκη κι έκπληξη, είδε ότι εκεί που θα έπρεπε να είναι η μύτη του ήταν μια επίπεδη επιφάνεια! …Ήταν γεγονός, δεν υπήρχε καθόλου μύτη! Τσιμπήθηκε για να σιγουρευτεί ότι δεν κοιμόταν. Πετάχτηκε από το κρεβάτι του και ταρακούνησε τον εαυτό του. Δεν υπήρχε πια μύτη!….».

Αυτή η αλλόκοτη ιστορία ζωντανεύει στον Φάρο μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου και την ερμηνεία του Ορφέα Αυγουστίδη. Πρόκειται για μια καυστική σάτιρα που διακωμωδεί τους μηχανισμούς του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών και σκιαγραφεί γλαφυρά τον παραλογισμό της κοινωνίας. Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παράλογο και ο γκροτέσκος κόσμος του Γκόγκολ εκρήγνυται. Ο Αυγουστίδης και ένα τζαζ τρίο εξαιρετικών μουσικών συνομιλούν αδιάκοπα, υφαίνοντας ένα ιδιόρρυθμο σύμπαν απόλυτης τρέλας!

Συντελεστές

Σκηνοθετική  Επιμέλεια-Διασκευή: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Ερμηνεύει ο ηθοποιός Ορφέας Αυγουστίδης με τη συνοδεία των: Αντώνη Ανδρέου, τρομπόνι, Βασίλη Κουτσονάνου, κοντραμπάσο, Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη, ντραμς       

Η χρήση του διηγήματος γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων ARS BREVIS/Πάρα Πέντε σε μετάφραση Ορέστη Ορλώφ.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org. Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου στις 13.00.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b