MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The Favourite: Σάρωσε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα Βρετανικά Κινηματογραφικά Βραβεία!

Το “The Favourite”, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, διακρίθηκε, για ακόμα μια φορά, στα Βρετανικά Κινηματογραφικά Βραβεία (British Independent Film Awards – BIFA) που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, καταφέρνωντας να αποσπάσει 10 βραβεία, συνολικά!

Monopoli Team

Η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη είχε 13 υποψηφιότητες και κατάφερε να αποσπάσει 10 βραβεία στην τελετή απονομής των Βρετανικών Βραβείων Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. 

Το “The Favourite” απέσπασε τα βραβεία της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου για το δίδυμο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και του Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Ρέιτσελ Βάις. 

Στις κατηγορίες των τεχνικών βραβείων, το φιλμ του Έλληνα σκηνοθέτη κέρδισε τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας. 

Πρόκειται για το τέταρτο βραβείο BIFA που κερδίζει η Κόλμαν στην πορεία της καριέρας της, καθώς κάθε φορά που ήταν υποψήφια για βραβείο BIFA, κατάφερνε να νικήσει. Στο “The Favourite” υποδύεται τη βασίλισσα Άνν.

YorgosLanthimosFavouriteUKPremiereAmericanl8kJe Gl7jgl

  

Ο Τζο Κόουλ κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για το ρόλο του μποξέρ σε μια φυλακή στην Ταϊλάνδη, στην ταινία “A Prayer Before Dawn” (Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις), ενώ ο Αλεσάντρο Νιβόλα το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου για την «Ανυπακοή» του Σεμπαστιάν Λέλιο. 

Οι “American Animals”, “You Were Never Really Here” και “Ray and Liz” κέρδισαν από ένα βραβείο η κάθε μια, ενώ το “Roma” του Αλφόνσο Κουαρόν χαρακτηρίστηκε ως η «Καλύτερη Διεθνής Ταινία». 

Η βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς τιμήθηκε με το βραβείο “Richard Harris Outstanding Contribution”, δηλαδή το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b