MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Farewell Anatolia – Παιχνίδι Μυστηρίου στα Ματωμένα Χώματα, στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο

Η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και η οργάνωση Challedu- challenging education διοργανώνουν την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων το «Farewell Anatolia – Παιχνίδι Μυστηρίου στα Ματωμένα Χώματα» που μας αποκαλύπτει τη δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου μέσα από το παιχνίδι.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ένα σημείωμα του Μανώλη Αξιώτη, του ήρωα του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα» πυροδοτεί ερωτήματα! Σε ποιον ανήκει ο θησαυρός που αναφέρει;  Ποια γεγονότα κρύβονται πίσω από την πραγματική ζωή του; Είναι όλη η αλήθεια γραμμένη στα «Ματωμένα Χώματα»;

Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι ρόλων (RPG), δράσης και μυστηρίου, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την αληθινή ιστορία του Μικρασιάτη από τον Κιρκιντζέ. Παίζοντας, οι παίκτες εξερευνούν την δύναμη του interactive storytelling και του βιβλίου. Στο παιχνίδι μια παρέα φοιτητών που αγαπούν τους γρίφους και τα μυστήρια ανακαλύπτουν ένα αντισυμβατικό ταξιδιωτικό γραφείο, όπου οι διακοπές γίνονται περιπέτεια για την επίλυση ενός μυστηρίου. Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ενός μέλους της παρέας με συγκεκριμένες ιδιότητες, γνώσεις και ικανότητες, και έχουν ως οδηγό στην περιπέτειά τους κομμάτια από το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» και έναν ξεναγό. Οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν ποιο μέρος να επισκεφτούν, ποια πρόσωπα να ρωτήσουν και ποια στοιχεία να συνδυάσουν, ώστε να αποκαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά του Μανώλη Αξιώτη.

Η δράση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ανακαλύπτοντας θησαυρούς», υλοποιείται με την υποστήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε εφήβους άνω των 16 ετών και σε ενήλικες.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Four the Love of Moxy – The Penthouse Edition: Ένα μεγάλο πάρτι για τα 4 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου
Εκδηλώσεις
Η Νεφέλη Φασούλη στο Κύτταρο, η Ελληνική Πρωτοπορία στο ΕΜΣΤ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου
Εκδηλώσεις
1ο Πασχαλινό Bazaar Ειδικών Σχολείων Πειραιά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου
Εκδηλώσεις
ΚΟΑ και Ντένις Κοζούχιν σ’ένα «μαραθώνιο» Ραχμάνινοφ, αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Νέα εβδομάδα με Πάριο, Unmother και ιστορίες για σεξ - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #212: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα "διαβάζει", βλέπει Κόρε.Ύδρο. και εξερευνά την Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 28-29 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Moromo: Μία πολυμεσική εγκατάσταση του Παντελή Καρασεβδά στο Tzamia Krystalla
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Απρίλιος με δωρεάν δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους