MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τον Νοέμβριο τα παιδιά πάνε στο… Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Αυτόν τον Νοέμβριο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μικρούς και μεγάλους.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

 

Γκαράζ – Ακριβό μου διθέσιο…

Κυριακή 4/11,  11.30-13.00 & Κυριακή 11/11,  11.30-13.00

Σε αυτό το εργαστήριο ανοίγουμε την γκαραζόπορτα και μπαίνουμε στο βασίλειο του μπαμπά. Αυτοκίνητα, ποδήλατα, πάγκος με εργαλεία, κούτες, όλα στη σειρά. Όλα είναι έτοιμα για να παίξουμε, να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε με πρωτότυπους τρόπους. Οι κούτες μεταμορφώνονται σε τεράστια τοτέμ που τα ζωγραφίζουμε με διάφορα υλικά, τα εργαλεία γίνονται αφορμή για παιχνίδια και το αυτοκίνητο μας δίνει έμπνευση στις δημιουργίες μας. Μοναδικός «μάρτυρας» στις αταξίες μας αυτές, θα είναι ένας ποντικός που έκανε τον γύρο του κόσμου με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Στο τέλος του ταξιδιού μας, στο γκαράζ μας δεν θα υπάρχει ένα μόνο αυτοκίνητο αλλά πολλά… Σ’ αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα εξασκήσουν τις αδρές κινητικές τους δεξιότητες παίζοντας και ισορροπώντας με μεγάλα κουτιά. Θα ζωγραφίσουν σε διαφορετικές θέσεις, όρθια και καθιστά, θα κολλήσουν μεγάλα αντικείμενα μεταξύ τους, θα κόψουν μεγάλες λωρίδες και, στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα έργο στις δικές τους διαστάσεις.

Σας περιμένουμε στο γκαράζ μας! 

Υ.Γ. Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα

Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου 

Εισιτήριο:€15

Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

 

Μικροί Ήρωες

Σάββατο 10/11, 11:00-12:30 & Κυριακή 25/11, 11:30-13:00

mikroi iroes 02

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας τόσο δα μικρός ήρωας. Με μοναδικά εφόδια το θάρρος και το μυαλό του, τα έβαλε με θεριά φοβερά και γύρισε πίσω ήρωας τρανός. Δεύτερη στάση του μονοπατιού μας, ένα σπιτάκι μ’ έναν ήρωα φοβερό,  αν και τόσο δα μικρό. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα ακολουθήσουν τον μικρούλη ήρωα στα κατορθώματά του και μετά θα δημιουργήσουν τον δικό τους ήρωα φτιάχνοντας μια κούκλα μαρότα. Θα πάρουν εφημερίδες, χαρτοταινίες, υφάσματα, κουμπιά, ξύλα, θα κόψουν, θα κολλήσουν και θα δώσουν στον ήρωά τους μορφή. Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά να χωρέσει ο ήρωάς τους σε ένα μικρό κουτί-έκπληξη.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 4-5 ετών

Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Εισιτήριο: €10 

Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΠΑΙΔΙΑ 5-7 & 7-10  ΕΤΩΝ

 

Ο πολεμιστής του Καλού – Αρχαία Κίνα

Για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 3/11, 11:00-13:00

mikroi iroes

Η Κίνα έως το 221 π.Χ. απαρτιζόταν από πολλά βασίλεια, τα οποία κυβερνούσαν αντίπαλες δυναστείες (ισχυρές οικογένειες). Το 221 π.Χ. ένας βασιλιάς υπέταξε τους υπόλοιπους και έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας. Ο Τσιν Σι Χουάνγκ νίκησε τους αντιπάλους του και ένωσε την Κίνα με τη βοήθεια στρατιωτών. Όταν πέθανε ο Τσιν Σι Χουάνγκ το 210 π.Χ., η σορός του τάφηκε μαζί με 7.000 στρατιώτες από τερακότα (ψημένο πηλό), σε πραγματικές διαστάσεις. Οι πήλινοι στρατιώτες δημιουργήθηκαν για να φρουρούν το σώμα του αυτοκράτορα και να υπηρετούν το πνεύμα του στη μεταθανάτια ζωή. Αυτό το εντυπωσιακό έργο τέχνης, το οποίο μάλλον είναι επηρεασμένο από καλλιτέχνες της δύσης, θα μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε, με τα ίδια υλικά, τον δικό μας «πολεμιστή του καλού».

Πώς χωράει η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Ρώμη σε ένα πορτραίτο;

Για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 11/11, 11.30-13.30

Για παιδιά 7-10 ετών: Κυριακή 25/11, 11:30-13:30

fagioum

Τα πορτραίτα Φαγιούμ προέρχονταν από την Αίγυπτο και ειδικότερα από την περιοχή του Φαγιούμ. Ήταν προσωπογραφίες οι οποίες τοποθετούνταν στις αιγυπτιακές μούμιες, είχαν  ρωμαϊκά χτενίσματα, ρούχα και κοσμήματα, και ελληνική τεχνοτροπία. Τα πορτραίτα ήταν ζωγραφισμένα σε ξύλο ή επάνω σε λινό σάβανο. Η ζωγραφική ήταν ρεαλιστική και δεν είχε καμία σχέση με την ως τότε γνωστή αιγυπτιακή παράδοση. Ορισμένα από αυτά τα πορτραίτα είναι ζωγραφισμένα με τέμπερα και άλλα με τη μέθοδο της εγκαυστικής ενώ σε λίγες μούμιες αποδίδεται ζωγραφικά ολόσωμος ο νεκρός. Πρόκειται για νεκρικά πορτραίτα τα οποία έγιναν για να συνοδεύσουν τον νεκρό στον άγνωστο, άλλο κόσμο.  Η απεικόνιση για τους αρχαίους Αιγύπτιους εξασφάλιζε την αθανασία, ενώ πολλά από αυτά είχαν δημιουργηθεί όταν ακόμη ο άνθρωπος ήταν εν ζωή. Οι προσωπογραφίες φυλάσσονταν στα σπίτια και ίσως να είχαν διακοσμητική χρήση.

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα παίξουν με τον φωτογραφικό φακό, θα απαθανατίσουν στιγμές και θα τις απεικονίσουν πάνω σε ξύλο με τέμπερες, όπως τα πορτραίτα φαγιούμ.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 5-7 και 7-10 ετών

Με την Εικαστικό-ArtTherapist Νιόβη Σταυροπούλου και την Εικαστικό Χρυσούλα Πλακιώτη

Εισιτήριο: €12 

Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ

 

«Σε τι χρησιμεύω;»-Η Καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα

Κυριακή 4/11, 11:30-12:30

Τι θα γινόταν εάν γυρίζαμε πίσω στην αρχαιότητα, όχι απαραίτητα σαν άνθρωποι αλλά σαν θεοί, σαν ζώα, ακόμη και σαν αντικείμενα; Σε τι θα χρησιμεύαμε; Πώς θα περνούσαμε τη μέρα μας; Ποιες θα ήταν οι δυνάμεις μας; Τι θα θυμόντουσαν από εμάς;  

«Ποιος είμαι και τι κάνω;»-Η Ανθρώπινη μορφή

Σάββατο 24/11, 11:00-12:00

Μία διαδρομή σχεδόν αθόρυβη, μιας και θα «μιλάνε» οι κινήσεις των μορφών στα γλυπτά και στα αγγεία του Μουσείου. Άραγε θα  καταφέρουμε να συνεννοηθούμε μαζί τους; Μπορούμε να μαντέψουμε τι κάνουν και τι σκέφονται; Ετοιμαστείτε για παντομίμα, σκιτσομαχίες, αυτοσχεδιασμούς και εκπλήξεις.

Για γονείς και παιδιά 6-12ετών

Με την Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη

Εισιτήριο:  €5 

Πληροφορίες – Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Περισσότερα από Δραστηριότητες