MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μελωδίες του μεσοπολέμου και οι μοναδικές ιστορίες τους στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στις 21.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται στον Φάρο τον τραγουδιστή και ηθοποιό Γιώργη Χριστοδούλου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ο Χριστοδούλου, σε ρόλο σύγχρονου παραμυθά, ερμηνεύει μοναδικά τραγούδια από την εποχή του μεσοπολέμου και αφηγείται την ιστορία που κρύβεται πίσω τους.

Γιατί ένα τραγούδι του Κώστα Γιαννίδη άργησε δέκα χρόνια να γίνει επιτυχία; Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε και τραγούδησε γυναίκα στην Ελλάδα; Υπήρξαν άραγε talent shows στην Αθήνα πριν ακόμα κι από το 1950; Κι αν ναι, πώς ήταν; Ποια τεράστια επιτυχία που δεν σταμάτησε να διασκευάζεται ξανά και ξανά από τότε που κυκλοφόρησε έως σήμερα, είχε αρχικά απορριφθεί  από τη δισκογραφική εταιρεία και γιατί; Γιατί έκλεισε η Μάντρα του Αττίκ το 1940; Πώς μια pop επιτυχία της εποχής έγινε το γνωστό σε όλους «Κορόιδο Μουσολίνι»; Και ποιο ήταν το πρώτο ελληνικό τραγούδι, πριν ακόμα κι από τα «Παιδιά του Πειραιά», που έκανε διεθνή καριέρα;

Αυτά και άλλα πολλά, αποκαλύπτονται σε μια μουσική διαδραστική παράσταση με τη ζεστή φωνή του Γιώργη Χριστοδούλου που ερμηνεύει με θεατρικότητα, χιούμορ, αλλά και συγκίνηση τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Μαζί του δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν και ο Κώστας Κλάγκος στο κοντραμπάσο.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου πρωτοεμφανίστηκε στο πλάι της Αρλέτας και συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές όπως οι Νένα Βενετσάνου, Νίκος Ξυδάκης, Νότης Μαυρουδής, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ και Διονύσης Σαββόπουλος. Το 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Γιαπωνέζικοι κήποι». Από τότε έχει κυκλοφορήσει οκτώ προσωπικά άλμπουμ ανάμεσα τους και το άλμπουμ με τίτλο «Καντάδα» με μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Ραπίτη, Θεοφανίδη κ.α., που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Από το 2003 γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές και συνεργάζεται με τους  Λάκη Λαζόπουλο, Θοδωρή Αθερίδη, Δημήτρη Λιγνάδη, κ.α. Το καλοκαίρι του 2016 ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν για πρώτη φορά σε μια sold out συναυλία τα χαμένα αδισκογράφητα γαλλικά τραγούδια του Αττίκ σε μια παράσταση με τίτλο “Attic à Paris” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016.  Το φθινόπωρο του 2016 κυκλοφορεί το βιβλίο-cd «Ο Αττίκ στο Παρίσι» και το 2017 ηχογραφεί το αδισκογράφητο έως τώρα τραγούδι του Αττίκ “Κάνε την πάπια” σε συνεργασία με το Hatzko jazz trio.

Η παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στα social media @SNFCC.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #179: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Ένα αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα στη Μικρή Επίδαυρο – και όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και όσα κάνουμε δωρεάν το ΣΚ
Εικαστικά
Ανάβασις: Μια έκθεση-εγκατάσταση του Νάκη Παναγιωτίδη στο 4ο Φεστιβάλ Χίου
Εκδηλώσεις
Θέατρο ΕΝ-Α: Τρία νεοελληνικά έργα για τη θεατρική περίοδο 2025-26
Εκδηλώσεις
Επί Κολωνώ: Εγκαινιάζει την Παιδική Σκηνή τον Οκτώβριο, με δύο παραστάσεις για παιδιά 2-8 ετών
Εικαστικά
Cycladic Whispers: Η αύρα των Κυκλάδων και του Αιγαίου σε μια έκθεση στη Νάξο
Εικαστικά
In the same pool: Ζωγραφική και κεραμική συναντώνται σε μια νέα έκθεση στη Λήμνο
Cine News
ΚΠΙΣΝ: Σινε-μαραθώνιος κάτω από το φως της Πανσελήνου με τους Πειρατές της Καραϊβικής
Εκδηλώσεις
Σκηνή Brecht-2510: Ανοίγει τις πόρτες της τον Οκτώβριο με ένα πλούσιο ρεπερτόριο
Cine News
Κοινωνική Σαπίλα: Το Guitarte Ensemble ντύνει μουσικά τη βωβή ταινία του Στέλιου Τατασόπουλου
Εικαστικά
Μια έκθεση στην Πάρο "ξεδιπλώνει" τα γυναικεία εσώρουχα της παριανής φορεσιάς