MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γαστρονομικός περίπατος στην Πλάκα

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα, όπου θα γνωρίσουμε τις παλιές ταβέρνες και την ιστορία τους.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Διάσημα στέκια καλλιτεχνών και διανοουμένων, κουτούκια όπου σύχναζαν οι παλιοί Αθηναίοι, ταβέρνες που γνωρίσαμε από τον κινηματογράφο.

Θα μάθουμε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας, τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης.

Θα ανακαλύψουμε ποια ιστορική ταβέρνα δεν έγινε ποτέ σχολείο και έζησε με τον δικό της τρόπο το βράδυ της 21ης Απριλίου. Θα μάθουμε τί ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα.

Τελευταία στάση του περιπάτου μας η ιστορική ταβέρνα Πλάτανος, στέκι δεκάδων Ελλήνων λογοτεχνών, όπου όσοι το επιθυμούνθα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν -σε ειδική τιμή- τις σπεσιαλιτέ του, ενώ το κρασί θα είναι προσφορά της ταβέρνας.

Γράφει η Λητώ Κατακουζηνού: «Πηγαίναμε μεγάλη παρέα στην Πλάκα, στον Πλάτανο. Το καλοκαίρι έξω, κάτω από το μεγάλο πλάτανο, το χειμώνα στο πατάρι. Ο Σεφέρης, ο Θεοτοκάς, ο Παπανούτσος, ο Κατσίμπαλης, ο Καραντώνης, ο Πικιώνης… Με τη ξανθιά ρετσίνα, τι κέφια, τι γέλια, τι πειράγματα, τι όμορφες και έξυπνες κουβέντες… Μετά παίρναμε τα σοκάκια της Πλάκας, τραγουδώντας και απαγγέλοντας…» (Άγγελος Κατακουζηνός – Ο Βαλής μου)

Οδηγός σε αυτό το γευστικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b