MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Nigel Kennedy: ο βιολονίστας ροκ σταρ στο Ηρώδειο – εισιτήρια στη μισή τιμή

Ο χαρισματικός βιολονίστας Nigel Kennedy έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, θα ερμηνεύσει με τον προσωπικό, αντισυμβατικό του τρόπο έργα του J. S. Bach, αλλά και σπουδαίες τζαζ συνθέσεις του George Gershwin. Αποκτήστε τα τελευταία εισιτήρια στο Άνω Διάζωμα με 50% έκπτωση!

Monopoli Team

Ένας από τους κορυφαίους κλασικούς βιολονίστες της γενιάς του –ανακάλυψη του μεγάλου Yehudi Menuhin– και ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής (η ερμηνεία του στις Τέσσερις εποχές του Vivaldi ξεπέρασε τα 3.000.000 αντίτυπα), ο Kennedy παραμένει εδώ και τριάντα χρόνια μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν σταματά να πειραματίζεται, μπολιάζοντας την κλασική μουσική με την τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Paul McCartney, ο Robert Plant, οι Who και η Kate Bush, παίζοντας στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου με τις σημαντικότερες ορχήστρες.

Η νέα του πρόταση με τίτλο Bach meets Kennedy meets Gershwin αποτυπώνει ακριβώς αυτόν τον διττό χαρακτήρα της ανατρεπτικής καλλιτεχνικής του προσέγγισης, ανοίγοντας έναν διάλογο ανάμεσα στο έργο του Bach (με τα έργα για βιολί του οποίου έχει ασχοληθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χαρίζοντας ανεπανάληπτες ερμηνείες) και στις τζαζ συνθέσεις ενός σύγχρονου κλασικού, του Gershwin, αφήνοντας πάντοτε χώρο για αυτοσχεδιασμό, ώστε να αναδυθεί το πάθος, η γοητεία και η βαθιά τεχνική που διαπνέουν και τους δύο συνθέτες. Τον Kennedy συνοδεύουν επί σκηνής διακεκριμένοι δεξιοτέχνες, όπως ο Γερμανός Rob Bussalb (κιθάρα) και οι Πολωνοί Tomasz Kupiec (κοντραμπάσο) και Beata Urbanek (τσέλο).

Στο αποκορύφωμα μιας λαμπρής πορείας που δεν έχει το ανάλογό της στο στερέωμα της κλασικής μουσικής, ο Kennedy συνεχίζει με το Bach meets Gershwin τον ριζοσπαστικό δρόμο που χάραξε από τη δεκαετία του ’80, σμίγοντας την παράδοση με το σήμερα, με χαρακτηριστικότερους σταθμούς την αυτοσχεδιαστική διασκευή συνθέσεων του Jimi Hendrix (The Kennedy Experience, 1999) και των Doors (The Doors Concerto, 2000), και φυσικά τις βραβευμένες ηχογραφήσεις του έργων των Beethoven, Brahms, Bruch, Mendelssohn, Sibelius, Tchaikovsky κ.ά.

niggelkennedy

Το ταλέντο και η μουσική ιδιοφυία του του έχουν αποφέρει πολυάριθμες υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy και κορυφαίες διακρίσεις στον χώρο της κλασικής μουσικής (Δίσκος της Χρονιάς για την ηχογράφηση του Κοντσέρτου για βιολί του Elgar το 1985 από το περιοδικό Gramophone, Βραβείο Εξαιρετικής Συμβολής στη Βρετανική Μουσική στα Brit Awards το 1997 και Καλλιτέχνης της Χρονιάς στα ίδια βραβεία το 2001, καθώς και πολλά βραβεία Echo).

Με αυτές τις αποσκευές, ο Kennedy αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό –όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του– μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη την Τρίτη 17 Ιουλίου, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.

“Οι μουσικές του Gershwin έχουν τόσο πάθος, γοητεία και προσωπικότητα που μου δημιουργούν τόση απόλαυση να τις παίζω για το κοινό.” Nigel Kennedy

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Μια μυσταγωγική μουσική εμπειρία στην Κέρο
Μουσικά Νέα
Ο Νέγρος του Μοριά ντυμένος τσολιάς ερμηνεύει το “Δελτίο” στο COLORS
Εταιρικές Δράσεις
Το Aperol απογείωσε το Primer Music Festival 2025 με ένα εντυπωσιακό drone show
Μουσικά Νέα
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου δεν μοιάζει με κανένα άλλο φεστιβάλ μουσικής δωματίου»
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Μουσικά Νέα
Γιάννης Κότσιρας: Συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με ελεύθερη είσοδο
Αφιέρωμα
Plissken 2025: 8 acts που ανυπομονούμε να δούμε στο πιο εκρηκτικό διήμερο
Art & Culture
Όταν το παρελθόν συνάντησε το μέλλον της μουσικής στην Καλαμάτα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Η ομάδα Λούστροι σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο
Μουσικά Νέα
Αυτό είναι το ολοκληρωμένο line-up του Off The Hook Festival 2025
Μουσικά Νέα
Γιάννης Χαρούλης: Δεύτερη συναυλία στον Λυκαβηττό