MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επιστροφή στα Κύθηρα μέσα από μια ταινία

Μια ανοιχτή πρόσκληση στα Κύθηρα και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού αποτελεί η ταινία του Γιώργου Διδυμιώτη «Παραθεριστές της Ιστορίας», που προβάλλεται για πρώτη φορά την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στις 21.00, στον δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο, με ελεύθερη είσοδο.

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Με το ντοκιμαντέρ αυτό, που είναι μια παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων ολοκληρώνεται το ταξίδι της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου των Κυθήρων. Με αφορμή την επιστροφή των κυθηραϊκών αρχαιοτήτων από τον Πειραιά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, η ταινία μας καλεί σε ένα άλλο ταξίδι, στοχαστικό, υπαρξιακής αναζήτησης, γεμάτο ωστόσο απορίες και μόνο σκιές απαντήσεων: γιατί σκαλίζουμε το παρελθόν, τι προσδοκούμε να βρούμε, τι μπορούμε να μάθουμε και –εν τέλει– ποιοι είμαστε μέσα στο μεταβαλλόμενο ιστορικό πλαίσιο…

Η ταινία δημιουργήθηκε με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων, στο μουσειολογικό πρόγραμμα του οποίου το ταξίδι αποτελεί κεντρική έννοια. Η αφήγηση καλεί τον επισκέπτη να περιπλανηθεί νοερά στην ιστορία του τόπου που είναι ταυτόχρονα μοναδικός αλλά και τόσο οικείος, αλλά και σε άλλους τόπους, μακρινούς, στους ορίζοντες των Κυθήρων.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, Γιώργο Διδυμιώτη, το ντοκιμαντέρ «Παραθεριστές της Ιστορίας» είναι «μια ταινία χειροποίητη που με πολλή χαρά και συγκίνηση κάνει πρεμιέρα στον κήπο του ΣΕΑ, το αγαπημένο μου σινεμά».

 

Πληροφορίες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, 21.00
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 123, Θησείο
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b