MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Μουσική γιορτάζει: Σε δρόμους, πλατείες, μουσεία, γειτονιές, μουσεία και… οθόνες

European Music Day: Μέρα μουσικής, δηλαδή μουσική παντού. Αν δεν βάλεις μουσική στην Γιορτή της Μουσικής έχεις χάσει τη μέρα σου. Από τη Μαρία Μαρκουλή

U2 Live in London- στο COSMOTE CINEMA 2HD - την Πέμπτη 21 Ιουνίου
author-image Μαρία Μαρκουλή

Η European Music Day είναι εδώ, την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου! 

  • Προσοχή όμως: Μπορεί επίσημα να γιορτάζεται την 21η Ιουνίου αλλά στην πράξη διαρκεί τέσσερις μέρες γεμάτες συναυλίες και άλλα μουσικά πολλά. 21-24 Ιουνίου.
  • Μέσα στις τέσσερις αυτές μέρες 55 πόλεις θα συντονιστούν με την «Μέρα Μουσικής» θα παίζουν μουσικές δυνατά και μέσα στο πνεύμα της γιορτής. Και άλλες πόλεις μπορούν να παίζουν μουσική_κανείς δεν τις εμποδίζει σ’αυτό.
  • Αν η μουσική είναι (και) μαθηματικά (που είναι), η European Music Day βάζει και αριθμούς στην εξίσωση: σε 292 σημεία έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις,  265 σημεία θα γίνουν συναυλίες. 30 ημερίδες, εργαστήρια και σεμινάρια θα τρέχουν παράλληλα, με 38 δράσεις, αφηγήσεις, προβολές και εκθέσεις. Ενώ θα συμμετέχουν 45 Ορχήστρες, 71 DJs, 327 συγκροτήματα/ καλλιτέχνες. Σύνολο 492 μουσικά σχήματα. Όλα είναι εντάξει και θα υπάρξει πλουραλισμός.
  • Γιορτή της Μουσικής σημαίνει και αυτό: ότι δεν χρειάζεται να έχεις πρόγραμμα για να δεις τι παίζει πού. Αν δεν βρεις την μουσική σου, θα σε βρει εκείνη (μάθημα ζωής).
  • Διαφορετικά είδη μουσικής, πολλές προτάσεις. Εδώ κι εκεί. Πχ από την οδό Κολοκοτρώνη και το ιστορικό κέντρο, ως τη γειτονιά σου. Από το Μέγαρο Μουσικής ως το Φεστιβάλ Αθηνών, από το Σύνταγμα ως το Κουκάκι. Από την πλατεία Βαρνάβα ως την Πλατεία Αβησσυνίας. Από την Λευκάδα ως τη Νίσσυρο και από την Δημητσάνα ως την Αλεξανδρούπολη. Κάθε χρόνο, στο μεταξύ, μπαίνουν και νέες πόλεις στο δίκτυο.
  • Η αλήθεια πάντως είναι ότι Γιορτή της Μουσικής είναι κάθε μέρα αν θέλεις, και έτσι στη Γιορτή της Μουσικης, όποιος θέλει γιορτάζει διπλά.
  • Φέτος είναι η 19η European Music Day, oπότε πάνω –κάτω ξέρεις τι συμβαίνει στην πόλη από τις προηγούμενες δεκαοχτώ: ακολουθείς τους ήχους της καρδιάς σου. Και του χρόνου, καλά να ‘μαστε, γιορτάζουμε δυο δεκαετίες.
  • Φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Πολλοί οι φίλοι της μουσικής εκεί έξω.
  • Πάμε πρεμιέρα (γιορτής μουσικής): Στην τελετή έναρξης την Πέμπτη 21 Ιουνίου, σύνδεση με το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο. Η καλλιτεχνική εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Facebook (Visit Greece). Μουσική με γεύση μαστίχας. Ωραιο ακούγεται.
  • Πριν την έναρξη, στις 20 Ιουνίου, «παίζει» πάρτι στο Spinster που δίνει το σύνθημα για ν’ ανοίξουν οι πύλες στην μουσική. Όχι μόνο πύλες, και δρόμοι και ταράτσες και κήποι και άλλοι φιλόξενοι τόποι.

Η Μουσική Γιορτάζει και στην οθόνη!

  •  Η Γιορτή της Μουσικής έρχεται και στο σπίτι. Το… ντελίβερι στις οθόνες σας από την CΟSMOTE TV που δείχνει ότι αγαπάει τη μουσική με πράξεις και τη δική της Γιορτή Μουσικής.
  • Αφιέρωμα με τέσσερα μουσικά προγράμματα – τρεις πρεμιέρες καθώς και την μετάδοση, σε επανάληψη, της τελετής των 60ων Βραβείων Γκράμι. (COSMOTE CINEMA 2HD   – 21/6 στις 22.00)

Duran Duran, Sam Smith και U2 στις οθόνες σας!

  • Duran Duran, “something you should know” το ντοκιμαντέρ. Οι Duran Duran μέσα στα χρόνια δεν κέρδισαν τη φήμη τους σαν θρυλική ποπ μπάντα μόνο από τα τραγούδια τους αλλά και μέσα από την λατρεία και το πάθος που δείχνουν οι φαν για την μπάντα. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε αυτό ακριβώς, στη σχέση με τους φαν, στους πιστούς των D.D , σε φανατικούς συλλέκτες και θαυμαστές τους, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα από τον θαυμαστό των Duran Duran κόσμο (COSMOTE CINEMA  2HD–  21/6 στις 18.15
  • Sam Smith live in London_σούπερσταρ της ποπ με το ξεκίνημά του ήδη. Με το δεύτερο άλμπουμ του the Thrill of it All ο Sam Smith περιοδεύει αυτό το διάστημα στην Αμερική και καθώς τα λάιβ μεγαλώνουν τη φήμη του καλλιτέχνη, η συναυλία του από το Λονδίνο (COSMOTE CINEMA 2HD –  21/6 στις 19.30) δείχνει το πώς.
Sam Smith live

    • U2 Live in London: η συναυλία των Ιρλανδών, που έχουν πάει τις συναυλίες σε άλλο επίπεδο (ποιος ξεχνά τη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο το 2010). Εχοντας νέο άλμπουμ πριν από μερικούς μήνες, το Songs of Experience οι U2 συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα, να φέρνουν τα τραγούδια τους στον κόσμο (COSMOTE CINEMA 2HD –  21/6 στις 20.45).
    U2 Live in London

    Let the music play!

    Περισσότερα από Keep Watching
    VIMA_WEB3b