MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαδρομές στη Μάρπησσα: Τριήμερο πολιτιστικό, βιωματικό φεστιβάλ Πάρου

Πιο «νόστιμες» από ποτέ θα είναι φέτος οι «Διαδρομές στη Μάρπησσα», αφού το αλάτι αποτελεί τον θεματικό άξονα γύρω από τον οποίο θα σχεδιαστεί το τριήμερο βιωματικό πολιτιστικό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας στην Πάρο. (24, 25 και 26 Αυγούστου 2018).

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το φεστιβάλ στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας κινείται γύρω από θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, εικαστικών, περιβάλλοντος και μουσικής. Στόχος είναι η ανάδειξη του αυθεντικού χαρακτήρα της Μάρπησσας και της Πάρου μέσα από μια σύγχρονη καλλιτεχνική προσέγγιση.

Το αλάτι της γης, το αλάτι της θάλασσας, το αλάτι της ζωής αλλά και το αλάτι της ψυχής, απαραίτητο στοιχείο και πηγή ζωής για τον άνθρωπο, πολύτιμο αγαθό χαρακτηρισμένο από πολλούς και «λευκός χρυσός», θα σκορπιστεί σε κάθε γωνιά, κάθε σοκάκι της Μάρπησσας, προς τέρψιν ουρανίσκου, νου και ψυχής.

DSM 09

Επιλεγμένα σημεία του παραδοσιακού οικισμού θα μετατραπούν σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς ενδιαφέροντος, στους οποίους μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε παιχνίδια και βιωματικές δράσεις. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση σύγχρονης τέχνης με αφορμή το «αλάτι», καθώς και ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, εργαστήρια, διαλέξεις και συναυλίες. Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση!

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b