MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Scorpions & ΚΟΑ: Το ροκ συναντά την κλασική μουσική στο Καλλιμάρμαρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δύο μήνες πριν την μεγάλη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, ο Klaus Meine και ο Rudolf Schenker, έδωσαν μια μεγάλη συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Rudolf Schenker, Στέφανος Τσιαλής, Klaus Meine
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Klaus Meine και ο Rudolf Schenker, μίλησαν για τη ξεχωριστή αυτή συναυλία και τη σημασία της, για τη συνεργασία τους με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αλλά και για τη μακριά όσο και επιτυχημένη διεθνή μουσική τους διαδρομή ταυτισμένη με τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τα μέλη της μπάντας μεταξύ τους.

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο Στέφανος Τσιαλής, Αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διάσημων Σκορπιών.

Ο Klaus Meine και ο Rudolf Schenker, ήταν εκεί λοιπόν χαμογελαστοί και φιλικοί και μας διαβεβαίωσαν ότι η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο δεν είναι μια απλή συναυλία. «Δεν είναι ένα κονσέρτο αλλά ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός » είπε ο Klaus Meine, «μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους λόγω της συμμετοχής της ΚΟΑ και φυσικά του χώρου στον οποίο θα πραγματοποιηθεί».

Στη συνέχεια ο Rudolf Schenker πρόσθεσε «Ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Από μικρό παιδί ο πατέρας μου που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας μου δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη αλλά και την αξία μιας χώρας όπως η Ελλάδα».

Εδώ και δυο χρόνια σχεδιάζεται η συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο με τη συμμετοχή της ΚΟΑ. «Κάνουμε μια γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής. Τα διαφορετικά είδη μουσικής πρέπει να συναντιούνται», σημείωσε με ενθουσιασμό ο λαλίστατος Klaus Meine, βρίσκοντας σύμφωνο τον Στέφανο Τσιαλή αλλά και τον Rudolf Schenker ο οποίος δήλωνε ενθουσιασμένος με «τη συνάντηση της κλασικής μουσικής με το κλασικό ροκ στο Καλλιμάρμαρο».

Η ΚΟΑ θα ξεκινήσει την ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά ερμηνεύοντας με την μοναδική δυναμική της μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες των Σκορπιών.

Οι Scorpions πιστεύουν στις μουσικές συναντήσεις και τις ξεχωριστές συνεργασίες. Για αυτούς η μουσική ενώνει και αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν. «Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και τα κακά είπε ο Klaus Meine. «Μας ενώνει όχι μόνο με τους φίλους μας αλλά και μεταξύ μας” και παρομοίασε την μπάντα με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είμαστε σαν τους 5 κρίκους. Τους βλέπω και νοιώθω ότι είμαστε κι εμείς δεμένοι μεταξύ μας». Και ποια λέξη θα χαρακτήριζε τους Scorpions; Η λέξη «Φιλία», είπε δίχως δισταγμό. «Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, η βάση πάνω στην οποία συνεχίζουμε»

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
«Μας πήρανε την πόλη»: Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδά για το gentrification στο νέο της τραγούδι
Μουσικά Νέα
Sold out η συναυλία του Robert Plant με τους Saving Grace και τη Suzi Dian στο Sani Festival
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη Φωκίδα για μια συναυλία στο 8ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
Μουσικά Νέα
Bonnie Tyler: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική φωνή των 80s
Art & Culture
Από το YouTube στο Spotify: Πώς δύο γενιές συναντήθηκαν στoυς Florence and the Machine
Μουσικά Νέα
Για τον Γιάννη Κότσιρα «Υπάρχει Ελπίδα» – Ένα νέο τραγούδι που μιλά στην καρδιά
Εκδηλώσεις
11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πλούσιο πρόγραμμα, κορυφαίοι σολίστ και νέα θερινή ακαδημία
Μουσικά Νέα
Heavy metal ιστορία (ξανά) στο Release Athens: Η πρώτη εμφάνιση των Pantera στην Ελλάδα θα είναι ιστορική
Μουσικά Νέα
Lauren Bennett: Έφυγε από τη ζωή η φωνή του “Party Rock Anthem”
Μουσικά Νέα
Κοσμάς Αναγνωστόπουλος: Το Aegina Jazz Festival έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στη Μεσόγειο – και όχι μόνο
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους