MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γεύση: ανάγκη, απόλαυση, επικοινωνία ή τέχνη- μια συζήτηση ειδικών στο ΚΠΙΣΝ

Τo Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σας προσκαλεί στην 7η εκδήλωση της νέας μηνιαίας σειράς «Διάλογοι», με θέμα «Γεύση: ανάγκη, απόλαυση, επικοινωνία ή τέχνη;» την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Γνώστες του φαγητού θα βάλουν όλα τα συστατικά σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα ποικίλα συναισθήματα που μας προκαλεί αυτό αλλά και όλη η ιεροτελεστία γύρω από τη δημιουργία, κατανάλωση και απόλαυσή του.

Ποια είναι η λεπτή γραμμή όπου η τροφή σταματά να καλύπτει την πλέον βασική καθημερινή μας ανάγκη και γίνεται πεδίο επικοινωνίας και έμπνευσης; Διακεκριμένοι σεφ και εκπρόσωποι του χώρου θα αναζητήσουν απαντήσεις γύρω από ερωτήματα όπως εάν τελικά «χορταίνουμε» με την ποσότητα ή την ποιότητα, ή και απλώς τη συνύπαρξη, αλλά και εάν η γεύση γνωρίζει σύνορα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την τελευταία μεγάλη δωρεά του ΙΣΝ στον αγροδιατροφικό τομέα.

Οι ομιλητές περιλαμβάνουν τους:

Νταϊάν Κόχυλα – Σεφ
Λευτέρη Λαζάρου – Σεφ
Στέλιο Παρλιάρο – Ζαχαροπλάστη
Έφη Λαζαρίδου – Διευθύνoυσα σύμβουλο της Ελληνικής ομάδας του προγράμματος «Αγροτικός Τομέας για τη Νέα Γενιά», μια πρωτοβουλία μεταξύ του Πανεπιστημίου Rutgers, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με αποκλειστικό δωρητή το ΙΣΝ
Βασίλη Μητσόπουλο – Γραμματέα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης & Παραγωγό
Μαριλού Παντάκη (Madame Ginger) – Food Blogger

Στη συζήτηση συμμετέχουν η Γιοβάννα Λύκου, sommelier, wine instructor και επικεφαλής της ομάδας Wine In the City, ο Ιάκωβος Απέργης, μάγειρας στο Τζάνειο Νοσοκομείο καθώς και η Αφεντία Χωραφά, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ, που ασχολείται με την καταπολέμηση της σπατάλης φαγητού.

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό συντονίζει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b