MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέντε Μεζέδες για την Eurovision

Αν σχεδιάζετε να δείτε τον Τελικό της Eurovision και μάλιστα με παρέα, ιδού μία συλλογή μεζέδων από τις πέντε χώρες που προηγούνται στα στοιχήματα – μέχρι στιγμής.

Monopoli Team

1. Κύπρος: Χαλούμι Fuego

Ο φλογερός μεζές που προτείνουμε είναι εμπνευσμένος από την εκρηκτική εμφάνιση της Ελένης Φουρέϊρα στον Α΄ Ημιτελικό, η οποία εκτόξευσε την Κύπρο στην πρώτη θέση των στοιχημάτων.

Υλικά (για 30 μπουκιές)
2 κουταλιές σούπας φρέσκιες, πολύ καυτερές πιπεριές
60ml ελαιόλαδο
500 γρ. Χαλούμι
1/4 λεμόνι

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το λάδι.
Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες πάχους μισού εκατοστού και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ξεροψηθούν.
Τοποθετούμε το χαλούμι σε μία πιατέλα και το περιχύνουμε με το λάδι και τις πιπεριές.
Στίβουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.

bacon cheddar deviled eggs 5965

2. Νορβηγία: Γεμιστά αυγά

Ο Αλεξάντερ Ρίμπακ κέρδισε τον διαγωνισμό το 2009 με το περίφημο Fairytale, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ ψήφων. Φέτος επανήλθε δριμύτερος με το “That’s How You Write a Song”, το οποίο βρίσκεται στην δεύτερη θέση των στοιχημάτων. 

Υλικά 

4 αυγά σφιχτά
2 κ.σ. ζαμπόν, ατζούγιες ή καπνιστό σολωμό.
1 κ.γ. βούτυρο (εκτός ψυγείου)
3 κ.γ. τριμμένη παρμεζάνα

Βράζουμε τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τα κόβουμε στη μέση. Αδειάζουμε τους κρόκους, τους ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε το μίγμα σε μία πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς. Κόβουμε τη μία άκρη της και αδειάζουμε το μίγμα μέσα στα ασπράδια των αυγών. 

IMG 7784

3. Γαλλία: Βαρκούλες Αγιολί

Η Μαντάμ Μεσιέ και το “Mercy” βρίσκονται στην τρίτη θέση των προγνωστικών αλλά σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, μετά τον Β’ Ημιτελικό θα πέσει χαμηλότερα. Παρ’ όλα αυτά, ένα γαλλικό μεζεδάκι δεν μπορεί να λείπει από τη βραδιά. 

Υλικά (για 4)

1/5 φλυτζάνι μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.γ. ψιλοκομμένα chives 
4 φύλλα endive

Λειώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα chives και αδειάζουμε το μίγμα μέσα στα endive.

3546

4. Ισραήλ: Τσιπς φούρνου με ρίγανη και φέτα

H 25χρονη Νέτα Μπαρζιλάϊ είναι από τις πιο σουρεαλιστικές παρουσίες του φετεινού διαγωνισμού και το “Toy” της είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί. Προς τιμήν της προτείνουμε μία καθόλου σουρεαλιστική συνταγή του αγαπημένου μας Ισραηλινού σεφ, Γιόταμ Οττολένγκι.

Υλικά
2κιλά πατάτες με την φλούδα τους, κομμένες σε λωρίδες 2 πάχους εκατοστών
90ml ηλιέλαιο
60ml ελειαόλαδο
Χοντρό αλάτι
6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φετούλες.
2κ.γ. ρίγανη
150γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220C. 
Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 9 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μία κουταλιά σούπας αλάτι. Τις ανακατεύουμε και τις απλώνουμε σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολα (δεν πρέπει να είναι η μία πάνω στην άλλη). Τις βάζουμε στον φούρνο και τις αφήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν.
Ενώ ψήνονται οι πατάτες, ξεσταίνουμε το λειαόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και κρατάμε το λάδι.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες τις γαρνίρουμε με το σκόρδο, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για 4 λεπτά. Τις βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την ρίγανη και την φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

8452289190 cc27a361e6 b

5. Λιθουανία: Kepta Duona

Η συμμετοχή της Λιθουανίας με την Ieva Zasimauskaitė και το “When we are old” είναι από τις πιό ευχάριστες μουσικές στιγμές του φετεινού διαγωνισμού αλλά δεν θα βάζαμε στοίχημα για την τύχη της. Εκείνο για το οποίο βάζουμε στοίχημα είναι ότι οι Λιθουανοί θα δούν Eurovision πίνοντας τις αγαπημένες μπύρες τους συνοδεία του εθνικού τους μπυρο-μεζέ.

Υλικά
Ψωμί σίκαλης (ή οποιοδήποτε σκούρο μαύρο ψωμί)
σπόροι κύμινου
ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
αλάτι

Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε μακρόστενα κομάτια και τα τρίβουμε ένα-ένα με το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το λάδι (περίπου 4-5 κ.σ. για δέκα κομμάτια ψωμί) σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε μερικούς σπόρους κύμινου. Απλώνουμε το ψωμί στο τηγάνι και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Το γυρίζουμε και προσθέτουμε αλάτι. Μετά από άλλο ένα λεπτό βγάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε -πάντα- με μπύρα. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b