MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το καλοκαίρι των συναυλιών και των αφίξεων – Από τον Nick Cave ως τους Arctic Monkeys και τον Bill Murray

Αν λέει κάτι, πριν ακόμη μιλήσει, το Φετινό Καλοκαίρι των Συναυλιών, είναι…πολλά. Πολλές αφίξεις, πολλά ονόματα, πολλές και διάφορες συναυλίες. Ωρες πολλές σε λάιβ σκηνές.

author-image Μαρία Μαρκουλή

Το φετινό καλοκαίρι των συναυλιών παίρνει το ρίσκο του (οικονομικά μιλώντας). Αλλά τι είναι η ζωή χωρίς ρίσκο και πόσο “safe” αξίζει να παίζει κανείς; Εντάξει έχει και τα σιγουράκια του και τις σταθερές του αξίες. Και σε προτάσεις, εδώ που τα λέμε, δεν ρισκάρει και πολύ (που προς υπεράσπισή του και το κοινό δεν ενθαρρύνει με το ενδιαφέρον του τέτοιες κατευθύνσεις).

Για ποια συναυλία όμως θα μιλάμε τον Αύγουστο; Και θα ξεπεράσει ο Nick Cave τον αξεπέραστο προ ολίγων μηνών εαυτό του στην Αθήνα; Θα δείξει.

Ακολουθούν τα «προσεχώς»:

Thievery Corporation in Concert Barcelona

Thievery Corporation

Release Festival στην πλατεία Νερού

Το Release Festival διαχέεται σε τρεις μέρες. Γιατί; Γιατί μπορεί. Και κάθε μέρα έχει διαφορετικό προσανατολισμό. Αν δεν έχεις ακούσει το Human τόσες φορές ώστε να το σιχαθείς, δώσε την ευκαιρία στον βρετανό Rag’n’ Bone Man να σου αποκαλύψει τις μουσικές του δυνάμεις, την bass υπεραξία του και την γεωγραφία των τατουάζ του.

Εκτός αυτού, την ίδια μέρα –31 Μαϊου– εμφανίζεται η εξαιρετική Kid Moxie και δεν θα θέλεις να την έχεις χάσει.. Θα ανακοινωθούν και άλλοι και ενημερώνουμε άμεσα. Release Festival Μέρα 2η (1η Ιουνίου): το κοσμοπολίτικο, πολύχρωμο, αυθεντικά dub και μούλτι-κούλτι σύμπαν διαστέλλεται καθώς οι Thievery Corporation θα βρεθούν και πάλι κοντά μας (πρόκειται για σχέση πια) και οι UB40, γνωστοί και μη εξαιρετέοι ήρωες της εργατικής τάξης, του Κίνγκστον και του Τζαμαϊκάνικου ηχοχρώματος απανταχού- κάποιοι θα πρόσθεταν και του Κόκκινου Κρασιού (Red-Red Wine)- δεν θα διαφωνήσω- είναι μια μηχανή επιτυχιών από εκείνα τα μοντέλα των 80ς.

Kid Moxie art in 1

Kid Moxie

Αλλά και το άλλο το κορίτσι θα εμφανιστεί η Angelica Dusk με πρόθεση να ροκάρει. Πάμε 3η μέρα Release (17 Ιουνίου) και bring on your dance shoes. To disco/soul vibe θα φτάσει ως τα νησιά με τον Jamiroquai να πατάει γκάζι. Ο Καουμπόϋ του Διαστήματος θα φέρει το πάρτι στο Φάληρο (μας το χρωστούσε από πέρσι) όπου, το ίδιο βράδυ, ο Parov Stelar –δικός μας άνθρωπος πια- οι Cigarettes After Sex και οι Silly Boy’s Ghost Relatives με Σtella έχουν ό,τι χρειάζεται για να μην αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο ή ακίνητο.

Sting

Sting

 

Ο Sting στο Ηρώδειο

Ναι ο Sting που με τους Police στα 80ς άνοιξε επίσημα και επεισοδιακά τον χορό των ξένων συναυλιών στην Αθήνα από το Σπόρτινγκ και ήρθε και έπαιξε στο αξέχαστο εκείνο live της Αμνηστείας και ξαναήρθε στο Ηρώδειο και να’ τος πάλι, κάτω από την Ακρόπολη, ο Βρετανός μουσικός και σταρ που ενδιαφέρεται πάντα να παρουσιάζει κάτι το διαφορετικό, το οποίο τώρα παίρνει τη μορφή του νέου άλμπουμ του «44/876» όπου συνεργάζεται με τον Shaggy (Oh Carolina) που σημαίνει ρέγκε/Τζαμαϊκανικα αρώματα τα οποία άλλωστε ήταν εκεί από την αρχή στις μουσικές του Sting και των Police. Η ζωή κύκλους κάνει και θα πει και το Roxanne. 22 και 23 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

nick cave tom oldham

Nick Cave

Ο Νick Cave στο Εject Festival 

Όποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι έχουμε μπει σε νέα φάση Nick Cave, είναι καιρός να το μάθει. Όποιος πιστεύει ότι μόνιμα είμαστε σε φάση Nick Cave ας επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά. Ο Nick και οι Bad Seeds θα αγγίξουν ψυχές, θα ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα, θα κάνουν τα νερά να χορεύουν στο Φεστιβάλ του Ejekt (στου Νερού την Πλατεία). Και τίποτε, θα δείτε, δεν είναι υπερβολή. (23/6)

6 EDITORS Rahi Rezvani 2017 hi

 Editors

Οι Εditors στην πλατεία Νερού

Αυτή την ίδια μέρα της Αποκάλυψης και στα ίδια Νερά του Φαλήρου, θα φέρουν τις μουσικές τους live και δυνατά οι σταθεροί μουσαφιρέοι μας Editors αλλά και οι εκλεκτοί Protomartyr από το Ντιτρόϊτ για πρώτη φορά εδώ, ενώ οι λονδρέζοι Wolf Alice της ροκ αλτερνατίβας θα συμπληρώσουν την παρέα βγαίνοντας μπροστά να ανοίξουν τον χορό 23 Ιουνίου.

calexico

 Calexico 

Οι Calexico ατο Ηρώδειο

Η αγαπημένη μπάντα που ξεκίνησε από την Αριζόνα και ταξιδεύει τον κόσμο με ήχους από εκείνα τα μέρη όπου καίει ο ήλιος τους κάκτους και βρίσκεις την τεκίλα φτηνή, επιστρέφει για ακόμη μια φορά στα μέρη μας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το Ηρώδειο θα προσθέσει κάτι στη μαγεία που οι ίδιοι οπουδήποτε δημιουργούν Αν και πολλοί το πιστεύουν. Ψηφίζω Calexico σε όλα τα σημεία της διαδρομής και της υφηλίου. 3 Ιουλίου.

Arctic Monkeys Widescreen

 Arctic Monkeys

  

Οι Arctic Monkeys στο Rockwave

Τους φλερτάρουν φεστιβάλ του κόσμου, τους κάνουν γλυκά μάτια παλιοί και καινούργιοι, τους ρίχνει το γάντι η Τέχνη-το σηκώνουν, τους σηκώνουν στα χέρια όσοι πιστεύουν πως το ροκ έχει γούστο, αισθητική και βασικά ψυχή. Κοίτα προς Terra Vibe τώρα γιατί έρχονται οι Arctic Monkeys. Ο Alex Turner, boys & girls. Και με την ευκαιρία, ακούστε και το καινούργιο Tranquility Base Hotel & Casino. Δεν κάνουν λάθος οι Monkeys αλλά ούτε και το Rockwave που τους φέρνει στο Terra Vibe, με ένα αξιοπρόσεκτο συναυλικό πακέτο ημέρας, μαζί με Alt-J, Miles Kane, Get Well Soon, Coretheband. 6 Ιουλίου. 

priest jb 1 photoby justin borucki 9f8ce263 881b 447f 8e0b 165045f82925

Judas Priest

Στη συνέχεια τα πράγματα γίνονται πιο βαριά, μεταλλικά και θρυλικά. Το line up βγάζει φωτιές, με Judas Priest να ηγούνται και να αναστατώνουν τα πλήθη που θα πιάσουν Terra Vibe από νωρίς. Πιο νωρις εκείνο το βράδυ (19 Ιουλίου), οι Sabaton, οι Saxon, οι Accept με Rockwave ενέργεια στα ύψη και την επομένη (20/7) την ώρα που οι Iron Maiden με “Legacy of the Beast” θα ανεβαίνουν στη σκηνή και αν αυτό δεν είναι το καυτό μέταλ ραντεβού για τους φαν του είδους, δεν ξέρω ποιο είναι. Μαζί τους οι Volbeat, The Raven Age μεταξύ άλλων. Τα δάση της Μαλακάσας, μέταλ κιθάρες τα στοιχειώνουν.

Και δεν είπαμε ακόμη:

enrique iglesias

 Enrique Iglesias

O Enrique Iglesias στο ΟΑΚΑ

Για την λάτιν φιέστα του Enrique Iglesias, που έρχεται Bailando (χορεύοντας) και σαν αυθεντικός σταρ της λάτιν-ποπ να μοιράσει ρυθμούς και χαμόγελα. Ωραίο χαμόγελο, επιτυχίας, σιγουριάς, δουλειάς και της οικογένειας χαρακτηριστικό. 10 Μαίου στο Κλειστό του ΟΑΚΑ.

LARA FABIAN 06

 Lara Fabian

H Lara Fabian στο Τae Kwon Do

Για την κυρία Lara Fabian του γαλλικού τραγουδιού, την Lara που μίλησε (γαλλικά) στην ψυχή του ελληνικού κοινού και εκείνο έσπευσε και αγόρασε όλα τα εισιτήρια της συναυλίας της 19ης Μαίου και έτσι οι διοργανωτές σκέφτηκαν: τι κρίμα, τόσος κόσμος να μην την δει!, και έκλεισαν και δεύτερη μέρα, 20 Μαϊου Κυριακή, στο Tae Kwon Do επίσης και έτσι θα μπορέσουν να την δουν όλοι και οι πολύ φαν θα μπορέσουν να την δουν δυο φορές. Deux fois!

12s1mousxouri1 thumb large

 Νάνα Μούσχουρη

H Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο

Για την κυρία Νάνα Μούσχουρη που θα έρθει να μας πει ένα μύθο (Έναν μύθο θα σας πω είναι και ο «τίτλος» της συναυλίας) Κλασική αξία, εμβληματική προσωπικότητα, αειθαλής διοπτροφόρος, με νέο άλμπουμ το Forever Young και μεγάλη περιοδεία. Ε λοιπόν η Νάνα επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 5 Ιουλίου.

Seu Jorge

Seu Jorge

Summer Nostos Festival στο KΠΙΣΝ

Για το Summer Nostos Festival, που είναι αυτό που μας «κακομαθαίνει». Είναι εκεί που το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τους κήπους του, τις αίθουσες και το κανάλι (ανοιχτά είναι) και με ελεύθερη είσοδο για μια εβδομάδα βλέπουμε και συμμετέχουμε σε πολλές και διάφορες ποικίλου χαρακτήρα εκδηλώσεις –και μουσικές με πολλά σημαντικά ονόματα. John Cale _τόσο σημαντικά ονόματα! Από τις εποχές των Velvet Underground ως σήμερα ο John Cale, ένα ανεξάντλητο μουσικό κεφάλαιο της πρωτοπορείας, του ροκ, της δικής του μουσικής ιδιοφυίας –στο Summer Nostos 19 Ιουνίου. Summer Nostos και για τους ποπ σουρεαλιστές Animal Collective (23/6) για την σόουλ/φολκ δεσποινίδα Lianne La Havas (22/6).

home image

Lianne La Havas

Ραντεβού τσεκαριμένο και κεντρικό σημείο των καλοκαιρινών θεαμάτων η συναυλία των Στέρεο Νόβα, που συναντιούνται και πάλι μετά από δυο δεκαετίες (18/6). Το χάνεις; Όχι! Όπως και το άλλο με τους Kronos Quartet που παρουσιάζουν live documentary με το ενδιαφέρον που έχει η μορφή όσο και το περιεχόμενο του έργου με τίτλο A Thousand Thoughts (19/6). 

animal collective photo credit tom andrew ac4 300pi

Animal Collective

Πιο summer ωστόσο το Summer Nostos δεν γίνεται από τη βραδιά όπου ο βραζιλιάνος Seu Jorge με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το The Life Aquatic –αφιέρωμα στον David Bowie * από την cult ταινία του Wes Anderson «The Life Aquatic of Steve Zissou» (17/6) με τον Bill Murray.

bill muray

Βill Murray

Ο Βill Murray στο Ηρώδειο 

Βill Murray είπα; Το έφερα για να καταλήξω ακριβώς εδώ: στον Bill Murray του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Ηρώδειο. Όπου ο αμερικανός ηθοποιός μαζί με τον γερμανό τσελίτσα Jan Vogler και γκεστς θα παρουσιάσουν το New Worlds- μια συνάντηση μουσικής και λογοτεχνίας. O Bill Murray θα απαγγέλει, θα ερμηνεύει ή ό,τι άλλο θέλει θα κάνει_Bill Murray είναι και θα μπορούσες να κάθεσαι να τον παρακολουθείς με τις ώρες ενώ εκείνος θα καθόταν χωρίς να κάνει τίποτε_με τις ώρες. 19 Ιουνίου. 

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b