MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι StarWound στη σκηνή του Passport με το καινούργιο άλμπουμ τους

Οι StarWound είναι μια παράξενη μπάντα. Με τον παράξενο τρόπο που το ροκ δίνει μια θεατρική παράσταση.

author-image Μαρία Μαρκουλή

Με τον παράξενο τρόπο που μια σκηνική ερμηνεία μεταμορφώνεται σε ρoκ δήλωση ενώ απομακρύνεται από τον ροκ πυρήνα με κατεύθυνση ανοιχτούς δρόμους. Με τον τρόπο που η πενταμελής μπάντα από την Αθήνα με τον αγγλόφωνο στίχο δίνει βάθος στη λεπτομέρεια και προσέχει τις καλοσχηματισμένες συνθέσεις της ώστε να επικοινωνούν με την ουσία των στίχων.

Οι StarWound, δυνατοί μουσικοί όλοι τους, κάνουν τα δικά τους, έχουν ταυτότητα- στον ήχο και στον στίχο τους

Μέσα στα χρόνια της μουσικής ιστορίας έχουμε μάθει πως και αυτό μπορεί να είναι ροκ. Τα τραγούδια τους δεν μοιάζουν με τον σπαραγμό των Radiohead, δεν στρέφονται προς Τom Waits που η θεατρικότητά του στο ροκ είναι μια εντελώς άλλη ιστορία. Οι StarWound, δυνατοί μουσικοί όλοι τους, κάνουν τα δικά τους, έχουν ταυτότητα- στον ήχο και στον στίχο τους.

Τους γνώρισα στον πρώτο τους δίσκο Μiles to Walk και από τότε έχουν κάνει χιλιόμετρα. Βρέθηκαν σε ευρωπαϊκές σκηνές, δυνάμωσαν την ένταση των εμπειριών τους και στο δεύτερο άλμπουμ τους που μόλις κυκλοφόρησε, το So Wrong επιβεβαιώνουν την κατεύθυνσή και παράλληλα ανοίγονται πιο τολμηρά στην τέχνη τους.

Ένα πιο γήινο στοιχείο αυτή τη φορά δένει με τις αέρινες συνθέσεις και αφήνει να φανούν περισσότερο οι διαφορετικές επιρροές και η τζαζ αίσθηση που διαχέεται παντού και εκεί να πουν τις ιστορίες τους. Για τον παραλογισμό του κόσμου, για τον άνθρωπο και τον καθρέφτη του, για το ‘λάθος και το σωστό’.

Οι StarWound ανεβαίνουν στη σκηνή του Passport Κεραμεικός την Πέμπτη (19/4) για να παρουσιάσουν το καινούργιο άλμπουμ, έχοντας μαζί τους guests τη mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας (που συμμετέχει και στο τραγούδι Mirror) τον Δώρο Δημοσθένους σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα Σταυροπούλου /φωνή της μπάντας/ τις σολίστ Δήμητρα Τριανταφύλλου και Μαρίνα Κολοβού (βιολί και τα τσέλο) και τους Σπύρο Μοσχονά (μπάσο, τρομπόνι) και Σάββα Βαγενά (κλαρινέτο) σε ένα event όπως το φαντάζονται να ζωντανεύει μέσα από τα τραγούδια τους.

Μια πρώτη γεύση από το νέο άλμπουμ μπορείτε να πάρετε εδώ (“No Flight Today”):

Το live του Απριλίου θα είναι ουσιαστικά το 1ο για το συγκρότημα μετά την κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ τους, ενώ ακολουθούν εμφανίσεις τους σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Αμστερνταμ, Ρόττερνταμ, Βρυξέλλες, Λουξεμβρούργο, Λονδίνου και αλλού).

Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Ο “ποιητής” Διονύσης Σαββόπουλος
Art & Culture
Για τη Βαλέρια Δημητριάδου, το κενό δεν είναι απουσία αλλά πρόσκληση να κοιτάξεις μέσα σου
Art & Culture
Το "Annie" μάς καλεί να ξαναδούμε τον κόσμο με τη ματιά ενός παιδιού
Αφιέρωμα
Διονύσης Σαββόπουλος (1944-2025): Ο “Νιόνιος” μέσα από τα τραγούδια του
Art & Culture
Απίθανες γιαγιάδες κάνουν τόπλες στο Rabbithole
Art & Culture
O Juergen Teller σε προσκαλεί να κοιτάξεις, να νιώσεις, να ονειρευτείς
Art & Culture
«Dracula» στο θέατρο Πόρτα - Το κάλεσμα του Κόμη
Art & Culture
"Καιρός να την Πουλεύουμε" στο Θέατρο Art63 (video)
Αφιέρωμα
Η Λένα Δροσάκη κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μια κατάδυση στην ουσία της ανθρώπινης επαφής
Art & Culture
Η θρυλική ιστορία του MTV – Ένα τελευταίο αντίο στο πιο επιδραστικό μουσικό κανάλι
Art & Culture
Για τον Τόμας Οστερμάιερ, “Ο Εχθρός του Λαού” μιλά για όσα θέτουν την αλήθεια σε κίνδυνο
Art & Culture
Πόσο βιώσιμο είναι το ελληνικό κινηματογραφικό οικοσύστημα;