MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Χοακίν Φίνιξ x 2

Σπάνια συμβαίνει να έχουμε στην ίδια βδομάδα κάποιον ηθοποιό να πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες. Η συνθήκη γίνεται ακόμη πιο σπάνια αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους και εκκεντρικούς σταρ, όπως ο Χοακίν Φίνιξ.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Τον αμερικανό, κάτοχο του όσκαρ για το «Walk the line», τον συναντάμε τόσο στο «Δεν ήσουν ποτέ εδώ» της Λιν Ράμσεϊ, ένα αιματοβαμμένο αστικό θρίλερ για το οποίο απέσπασε το βραβείο ερμηνείας στο τελευταίο φεστιβάλ Κανών, όσο και στη «Μαρία Μαγδαληνή» του Γκαρθ Ντέιβις («Lion») που υποδύεται τον Χριστό δίπλα στην Ρούνι Μάρα, σε μια ταινία που επιχειρεί να αφηγηθεί την πραγματική ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής.

Όμως η ταινία της εβδομάδας είναι άλλη. Το περίφημο αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Πιέρ Λεμέτρ «Ραντεβού Εκεί Ψηλά» μεταφέρεται υποδειγματικά στο πανί από τον Αλμπέρ Ντιποντέλ κερδίζοντας πανάξια πέντε βραβεία Σεζάρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Στα υπόλοιπα φιλμ της εβδομάδας η δράση έχει τον πρώτο λόγο στα «Η συμμορία του τυφώνα» και «Pacific Rim, Η εξέγερση», ενώ το παιδικό φιλμ των ημερών είναι η συνέχεια του «Ζουμπαίος και Ιουλιέτα» με τον ενδεικτικό τίτλο «Σέρλοκ Ζουμπόμς»!

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b