MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν διαλέξεις με αφορμή την 25η Μαρτίου, στο ΚΠΙΣΝ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με αφορμή και αφετηρία την επέτειο της 25ης Μαρτίου, προσκαλεί τους επισκέπτες του σε δύο ομιλίες γύρω από την τέχνη, το Σάββατο 24/03 και την Κυριακή 25/03, αντίστοιχα.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, θα αναπτύξει το θέμα Τέχνη και Ιδεολογία στο Νέο Ελληνικό Κράτος, το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 18.30, στον Φάρο.

Μέσα από δυο ενότητες, η Ίδρυση του νέου κράτους και ο 20ος αιώνας, η ομιλήτρια θα εξετάσει πώς ιστορικές και πολιτικές στιγμές του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους συμπορεύθηκαν και αντικατοπτρίστηκαν με την αναδυόμενη νεοελληνική τέχνη, τα ρεύματα και τις τάσεις της.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 18.00, στον Φάρο και πάλι, η σκηνογράφος-ενδυματολόγος, ιστορικός του ενδύματος και Πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, Ιωάννα Παπαντωνίου, θα μιλήσει με θέμα τις Τοπικές φορεσιές στο γύρισμα του 19ου αιώνα.

Στην εξέλιξη των γυναικείων και ανδρικών φορεσιών του ελλαδικού χώρου γύρω στον 18ο αιώνα εντοπίζονται κατάλοιπα ενδυματολογικών σχημάτων μιας περιόδου με ελάχιστες σχετικές πληροφορίες. Τα σχήματα αυτά αποτέλεσαν τη βάση για ό,τι επρόκειτο να ακολουθήσει στα μέσα του 19ου αιώνα, τότε που, με τα ρομαντικά κινήματα, αποκρυσταλλώθηκαν οι τοπικές φορεσιές στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και αλλού.

Μετά την έναρξη των ομιλιών δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στην αίθουσα.

Οι εκδηλώσεις καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το Μαγεμένο Δάσος: Η επική ταινία έναρξης του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Βιβλία
«Άνισα ενωμένοι»: Ο Steffen Mau παρουσιάζει το βιβλίο του στην Ελλάδα
Εκδηλώσεις
ΚΘΒΕ: Πολυφωνία, καλλιτεχνική ανανέωση και συμπερίληψη στο πρόγραμμα της νέας σεζόν
Εικαστικά
Θέατρο, πολυμεσικό performance, ξεναγήσεις: Όσα δεν θες να χάσεις σήμερα
Εικαστικά
Τρεις θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν & ακόμη 2 στάσεις που αξίζουν σήμερα
Εικαστικά
Ανοίγω ένα βιβλίο… ανοίγω έναν κόσμο: Μαθητική εικαστική έκθεση ταξιδεύει από τη Μεσσηνία στην Αθήνα
Εικαστικά
Οι απόλυτοι Deep Purple στην Αθήνα - και 3 ακόμη λόγοι να βγούμε σήμερα στην πόλη
Εικαστικά
Μυθολογίες Πολέμου: Οι μάχες και οι ήρωες του Μοριά μέσα από τα έργα της Ράνιας Καπελιάρη στο Ναύπλιο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 10+1 λόγοι για να βγεις έξω σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
Εκδηλώσεις
Free City: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα