MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οscar 2018: Στη “Μορφή του Νερού” και στον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Η 90η τελετή απονομής των βραβείων OSCAR, την οποία παρακολουθήσαμε σε απ’ ευθειας μετάδοση στην COSMOTE TV, έκλεισε χωρίς εκπλήξεις στα “μεγάλα βραβεία”. Από την Γκέλη Βούρβουλη

Patrick T. Fallon / The New York Times
Monopoli Team
  • Η “Μορφή του Νερού” τιμήθηκε με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ο  Γκιγιέρμο  Ντελ Τόρο κέρδισε το Οσκαρ Σκηνοθεσίας και η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ με τον Γκάρι Ολντμαν έφυγαν με τα βραβεία Α΄ Ρόλου, όπως αναμενόταν.
  • Μόνο δύο από τις εννέα υποψήφιες καλύτερες Ταινίες δεν κέρδισαν κανένα Οσκαρ. Τα “Post” και “Lady Bird”. Οι άλλες επτά κέρδισαν από τουλάχιστον ένα κι έτσι καμία δεν κατάφερε να “σαρώσει” τα φετεινά Βραβεία.
garry
  • Η “Μορφή του Νερού” κέρδισε τέσσερα, η “Δουνκέρκη” τρία και από δύο τα “Blade Runner 2049”, “Τρεις Πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι”, “Η πιο Σκοτεινή Ωρα” και “Coco”.
  • Τα βραβεία για τους Β΄ Ρόλους πήγαν στα φαβορί: Η Αλισον Τζέινι για το “I, Tonya” και ο Σαμ Ρόκγουελ για το “Τρεις Πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι”.
  • Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Αϊβορι, σε ηλικία 89 ετών και μετά από τρεις υποψηφιότητες για Σκηνοθεσία, τιμήθηκε με το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το “Να με φωνάζεις με το Ονομά σου”.
  • Το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου δόθηκε στον Τζόρνταν Πιλ για το “Τρέξε!”, γεγονός που ενθουσίασε το κοινό του Dolby Theater. Είναι η πρώτη ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Πιλ, ο οποίος είναι και ο πρώτος έγχρωμος Αμερικανός που κερδίζει το Οσκαρ Σεναρίου.
  • Η “Μορφή του Νερού” κέρδισε επίσης τα Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής και Σχεδιασμού Παραγωγής, ενώ η “Δουνκέρκη”, του Κρίστοφερ Νόλαν, κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ και τα δύο Βραβεία για τον Ηχο (Μοντάζ και Μίξη).
  • Ο Ρότζερ Ντίκινς βραβεύτηκε με το Οσκαρ Κινηματογραφίας για το “Blade Runner 2049”, το οποίο κέρδισε και το Οσκαρ των Ειδικών Εφέ.

rembr

  • Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων ανακηρύχθηκε το φαβορί “Coco”, το οποίο κέρδισε και το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το “Remember Me”.
  • Το Οσκαρ Κοστουμιών δόθηκε στην “Αόρατη Κλωστή” και στον Μαρκ Μπρίτζες – ο οποίος έφυγε και με το τζετ-σκι που υποσχέθηκε ο παρουσιαστής της τελετής, Τζίμι Κίμελ, ως έπαθλο για τον συντομότερο ευχαριστήριο λόγο.
  • Καλύτερη Ξένη Ταινία αναδείχθηκε η “Μία Φανταστική Γυναίκα” από την Χιλή και ο θρυλικός μπασκετμπωλίστας Κόμπι Μπράιαντ κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους για το “Dear Basketball”.  “Ο Κόμπι Μπράιαντ έχει Οσκαρ. Ο Στάνλει Κιούμπρικ δεν έχει…”  έγραψε ένας από τους σχολιαστές των New York Times.
  • Το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκυμαντέρ δόθηκε στο “Icarus“, ένα ευθύ Κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης Πούτιν για το ντοπάρισμα των Ρώσων αθλητών.
  • Καλύτερο Ντοκυμαντέρ Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το “Heaven is a Traffic Jam on the 405” και το “Silent Child” κέρδισε το Οσκαρ Live Action Μικρού Μήκους.

Η 90η τελετή απονομής των βραβείων OSCAR, την οποία παρακολουθήσαμε σε απ’ ευθειας μετάδοση στην COSMOTE TV, είχε όλα τα αναμενόμενα – και μερικές εκπλήξεις, όπως η επανεμφάνιση της Φέι Ντάναγουει και του Γουώρεν Μπίτι στην απονομή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας – με τον σωστό φάκελο φέτος. Μετά το περσινό μπέρδεμα στην ανακοίνωση της Καλύτερης Ταινίας από τους ίδιους παρουσιαστές, στους φετινούς φακέλους με τα ονόματα των νικητών οι Κατηγορίες ήταν γραμμένες με τεράστια, ασημένια γράμματα.

Τα σχόλια και τα αστεία κινήθηκαν από τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλυγουντ στα κινήματα #MeToo και #Time’sUp, από την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Τράμπ – “Είμαι ένας μετανάστης” τόνισε ο Γκουγιέρμο Ντελ Τόρο παραλαμβάνοντας τα βραβεία του – στον ρατσισμό και τον φόβο του διαφορετικού.

Μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ σήκωσε όλο το θέατρο στο πόδι όταν ζήτησε από όλες τις γυναίκες υποψήφιες σε κάθε κατηγορία να σταθούν όρθιες μαζί της.

tiff

Tiffany Haddish και Maya Rudolph 

Ο Τζίμι Κίμελ, από την πλευρά του, στάθηκε για δεύτερη χρονιά στο ύψος του παρουσιαστή της Τελετής – αλλά απέκτησε ανταγωνισμό. Η εμφάνιση των κωμικών Tiffany Haddish και Maya Rudolph για την απονομή των βραβείων Ντοκυμαντέρ Μικρού Μήκους ενθουσίασε τα πλήθη και η ιδέα να συμπαρουσιάσουν τα Οσκαρ 2019 ενθουσίασε τα κοινωνικά δίκτυα.

Όσοι δεν “ξενυχτήσατε” χτες για να δείτε live την τελετή, μείνετε συντονισμένοι απόψε στην COSMOTE TV για να απολαύσετε την τελετή απονομής με υπότιτλους με το pre show από τις 21.00 στο COSMOTE CINEMA 2HD

 

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b