MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Βουλή τιμά τον Μανόλη Αναγνωστάκη

Με μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του, η Βουλή των Ελλήνων τιμά τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη (1925-2005). Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις 18.30, από τον πρόεδρο της Βουλής και «δανείζεται» για τίτλο της τον στίχο του Αναγνωστάκη «Το θέμα είναι τώρα τι λες».

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η έκθεση διαρθρώνεται σε έντεκα ενότητες, όσες και οι ποιητικές συλλογές του Αναγνωστάκη, μέσα από τις οποίες καταγράφεται το έργο και την εποχή του. Ποιήματα, κριτικά δοκίμια, άρθρα, χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα και οπτικοακουστικά τεκμήρια, τα οποία προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του ποιητή, όπως το ταξινόμησε ο γιος του, Ανέστης, αλλά και από τις συλλογές του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Μπενάκη, των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και του Αρχείου της ΕΡΤ, αναπλάθουν τους σταθμούς της προσωπικής και συλλογικής πορείας του Μανόλη Αναγνωστάκη, όπως αυτή διαμορφώθηκε δυναμικά μέσα στις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πνευματικές συγκρούσεις των χρόνων 1940-1974, καθώς και στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Με τον τρόπο αυτό, η έκθεση «Το θέμα είναι τώρα τι λες» επιχειρεί να αναδείξει το αποτύπωμά του στο πεδίο της ποίησης και του πολιτισμού, αλλά και σε εκείνο της πολιτικής συμμετοχής και της κοινωνικής παρουσίας, αναδεικνύοντας την ποιητική και πολιτική ηθική του Αναγνωστάκη.

Η έκθεση, που οργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και εντάσσεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» της UNESCO, θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2018.

Πληροφορίες

Εκθεσιακός χώρος Ιδρύματος της Βουλής, Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη), τηλ.: 210-37.35.253
Ώρες: Καθημερινά 9.00-16.00, Πέμπτη 9.00-20.00, Σαββατοκύριακο 10.00-15.00
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις