MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιάννης Αδαμάκος: Συζητώντας στο Μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος

Ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκος είναι ο δεύτερος καλεσμένος του κύκλου συζητήσεων με διακεκριμένους έλληνες εικαστικούς, που διοργανώνει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή ένα έργο τους που ανήκει στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας.

«Τοπίο σε ώχρα»
Monopoli Team

Ο Γιάννης Αδαμάκος θα συνομιλήσει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου με τη δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου και το κοινό με αφορμή το έργο του «Τοπίο σε ώχρα» (2008), το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Τόποι αναφοράς», η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυση της Συλλογής της Τράπεζας, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από τις 14 Μαρτίου 2018.

Στην εικαστική γραφή του, ο Γιάννης Αδαμάκος επιχειρεί μέσω της αφαίρεσης τη μετάβαση από το τοπίο στον τόπο. Οι φωτεινοί και οι σκοτεινοί τόνοι, η εναλλαγή στις χρωματικές εντάσεις ή οι μονοχρωμίες, η αλληλένδετη σχέση φωτός και σκιάς εισάγουν σε έναν ιδιαίτερο υλικό και συναισθηματικό χώρο-τοπίο, ο οποίος διερευνά την αποδέσμευση από τον απτό κόσμο και την είσοδο σε μια εικαστική αναζήτηση με πνευματικές ή ακόμα και υπαρξιακές προεκτάσεις.

Όψεις αυτή της ζωγραφικής προσέγγισης, καθώς και στιγμές της ζωής του καλλιτέχνη, θα αποτελέσουν την αφορμή για μία εκ βαθέων συνομιλία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, τη δύναμη της έμπνευσης, τις μεθόδους εργασίας και το χώρο του εργαστηρίου, τη δημιουργική και επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους στην πορεία του.

adamakos 1

Οι «Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος» θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, με την Μαρία Φιλοπούλου, που θα συνομιλήσει με την Μαίρη Αδαμοπούλου.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook.

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Αυλαία για τις εκθέσεις «Ελληνικός Μήνας» και «Θαλασσόκαμπος» με ένα ολοήμερο πρόγραμμα
Εικαστικά
Νέο open call για καλλιτέχνες ανακοινώνει το Onassis AiR
Εικαστικά
PERSONA: Ομαδική Έκθεση & Live Performances στο Domatio art space
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Έναρξη συνεργασίας με τη Rolex
Εικαστικά
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin
Εικαστικά
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον κεραμίστα Πάνο Βαλσαμάκη – Open call
Εικαστικά
MOMUS Air: Εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
Εικαστικά
Denise Ελευθερίου: Σύγχρονα ρούχα – γλυπτά σε μια παραδοσιακή Νηματουργία
Εικαστικά
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Εικαστικά
Άνοιξη στο ΕΜΣΤ: Τρεις ατομικές εκθέσεις, τρεις φωνές της ελληνικής πρωτοπορίας (1950–1980)
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Το φωτορεπορτάζ στο προσκήνιο