MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Yποψήφιος για βραβείο Grammy o μαέστρος Γιώργος Πέτρου

O Γιώργος Πέτρου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μαέστρους με διεθνή καριέρα και διακρίσεις στο ενεργητικό του, είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy στην κατηγορία «Καλύτερη Ηχογράφηση Όπερας» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Χαίντελ.

Monopoli Team

Στις υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες για την ίδια κατηγορία, βρίσκονται τα εξής ονόματα μουσικών: Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Hans Graf και Lothar Koenigs.

Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης.

c52e4b23e75ec27253444e795c47ca64 XL

Ο Γιώργος Πέτρου είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, ενώ στο ρεπερτόριό του δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας, αλλά και στην όπερα. Επιπλέν, τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία μουσικού θεάτρου. Μάλιστα, από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Υπό τη διεύθυνσή του, το σύνολο, υιοθετώντας τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea, εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, με εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις σε διάσημες αίθουσες, αλλά και θέατρα της Ευρώπης. Παράλληλα, ο Γιώργος Πέτρου συνεργάζεται και ως αρχιμουσικός με γνωστά λυρικά θέατρα και ορχηστρικά σύνολα ανά τον κόσμο.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Μάριος Φραγκούλης: “Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες της χώρας μας”
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Μια μυσταγωγική μουσική εμπειρία στην Κέρο
Μουσικά Νέα
Ο Νέγρος του Μοριά ντυμένος τσολιάς ερμηνεύει το “Δελτίο” στο COLORS
Εταιρικές Δράσεις
Το Aperol απογείωσε το Primer Music Festival 2025 με ένα εντυπωσιακό drone show
Μουσικά Νέα
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου δεν μοιάζει με κανένα άλλο φεστιβάλ μουσικής δωματίου»
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Μουσικά Νέα
Γιάννης Κότσιρας: Συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με ελεύθερη είσοδο
Αφιέρωμα
Plissken 2025: 8 acts που ανυπομονούμε να δούμε στο πιο εκρηκτικό διήμερο
Art & Culture
Όταν το παρελθόν συνάντησε το μέλλον της μουσικής στην Καλαμάτα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Η ομάδα Λούστροι σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο
Μουσικά Νέα
Αυτό είναι το ολοκληρωμένο line-up του Off The Hook Festival 2025