Ο Αγαμέμνονας επιστρέφει στο Θησείον
Η παράσταση “Αγαμέμνονας” των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Παπαπαύλου επί σκηνής, η οποία παρουσιάστηκε για 4 μόνο sold out βραδιές στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει από τις αρχές Ιανουαρίου, αυτή τη φορά στο “Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες”, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Monopoli Team
29.11.2017
A
A
Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον “Αγαμέμνονα” του Αισχύλου και την “Ιφιγένεια” του Ευριπίδη. Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρείς φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (βιολί), ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, την επιστροφή του στο Άργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γαυναίκα του. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από τον λόγο των δυο τραγικών ποιητών.
Το έργο αποτελεί μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την ομάδα Χρώμα και το Θέατρο Θησείον. Η ημερομηνία της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Shawn James έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία
«Επίλογος»: Ο Αλέξανδρος Γουργουλιός παρουσιάζει τον πρώτο του δίσκο στον Σταυρό του Νότου Club
Πόσο βάσιμο είναι το trend της skincare routine στο αεροπλάνο;
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου
Το Παιδί Τραύμα μας προσφέρει Δεύτερη Ζωή στο Πλύφα
Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής σε ένα χριστουγεννιάτικο τουρ σε 5 πόλεις
Πρεμιέρες: Επιτέλους, η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου βγαίνει στις αίθουσες
Coexistence, My Ass!: Φωτίζοντας με χιούμορ τα πιο σκοτεινά σημεία
Η Nefeli Walking Undercover live στο Underflow Record Store
Με αυτές τις σειρές θα “κολλήσουμε” τον Νοέμβριο