MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Cinema Plus: Το ΗIV/AIDS στον κινηματογράφο

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα AIDS, διοργανώνεται το φεστιβάλ Cinema Plus:Το HIV/AIDS στον Κινηματογράφο και πραγματοποιείται στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2017 στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα και την 1η Δεκεμβρίου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη.

Monopoli Team

Θα προβληθούν ταινίες από όλο τον κόσμο, με συμμετοχές και βραβεία σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Οροθετικών «Θετική Φωνή» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων  σε συνεργασία με την εταιρία MoovieReel. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 20.00 στον κινηματογράφο “Τριανόν”, με την προβολή της ταινίας “O Συνοδός” (El Acompañante) του Pavel Giroud, η οποία έλαβε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ της Μάλαγα και αποτέλεσε την επίσημη υποβολή της Κούβας για το Βραβείο Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017. Η ταινία διαδραματίζεται την δεκαετία του 80΄στην Κούβα, όπου  οι ασθενείς με HIV περιορίζονταν σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρικά κέντρα και τους επιτρεπόταν η έξοδος μια φορά την εβδομάδα με έναν συνοδό. Έτσι λοιπόν, ένας ασθενής έχει ως συνοδό του έναν μποξέρ, ο οποίος καταδικάστηκε σε καταναγκαστική κοινωνική εργασία λόγω χρήσης αναβολικών. Η επιθετικότητα προς τον ασθενή στην αρχή, μετατρέπεται μέχρι το τέλος της ταινίας σε μια δυνατή φιλία.

El Acompanante noembrios2017

“Ο Συνοδός” (El Acompañante)

Ανάμεσα στις ταινίες που προβάλλονται στο “Cinema plus” πολλές είναι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται οι:

Τα Απίστευτα Γατόψαρα (Los Insolitos Peces Gato): μια πολυβραβευμένη ταινία, με συμμετοχές και βραβεία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Τορόντο, με θέμα την γνωριμία μιας νεαρής γυναίκας με μια ασθενή.

Μέιπλθορπ: Κοίταξε τις Φωτογραφίες (Mapplethorpe: Look at the pictures): ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του αμφιλεγόμενου φωτογράφου, που απέσπασε υποψηφιότητες για δυο βραβεία Emmy καθώς και υποψηφιότητα για Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Ποιός θα με αγαπήσει τώρα; (Who’s Gonna Love Me Now?): Αφηγείται την ιστορία ενός οροθετικού ομοφυλόφιλου που μένει στην Μεγάλη Βρετανία και αποφασίζει την επιστροφή στο σπίτι του, το Ισραήλ, μετά από 19 χρόνια.Η ταινία απέσπασε το βραβείο Κοινού στο Πανόραμα του φεστιβάλ Βερολίνου.

Μετά τον Λούι (After Louie): μια ταινία που τονίζει το βαθμό στον οποίο έχουν αλλάξει τα δικαιώμα των οροθετικών από το 1980 μέχρι και σήμερα.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ Cinema Plus βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα cinemaplus.positivevoice.gr

AFTER LOUIE 16noembriou

” Μετά τον Λούι” (After Louie)

Από τον αγώνα των οροθετικών ατόμων για επιβίωση στις δεκαετίες του 80΄και του 90΄ μέχρι και σήμερα, που ο HIV είναι πλέον μια χρόνια νόσος, οι ανθρώπινες ιστορίες των ταινίων και των ντοκιμαντέρ του Cinema Plus έρχονται να αποδομήσουν στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος, με προβολές και συζητήσεις, σχετικές με τα ερεθίσματα που προκύπτουν από τις  ταινίες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b