MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας διαφορετικός περίπατος στην Πλάκα με αφορμή την 28η Οκτωβρίου

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στις 11.30, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να γιορτάσετε την 28η Οκτωβρίου, με έναν περίπατο στα στενά της Πλάκας και κάτω από την Ακρόπολη.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Με αυτόν τον περίπατο θα ανακαλύψετε σημεία με μεγάλη ιστορική σημασία. Θα μάθετε που βρισκόταν η καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση στις 12 Οκτωβρίου του 1944, ποια ήταν η πρώτη αντιστασιακή πράξη, αλλά και για τον έρωτα που γεννήθηκε μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής.

Θα διαβάσετε, ακόμα, αποσπάσματα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη και θα μάθετε που γυρίστηκαν εμβληματικές ταινίες όπως «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Θα δείτε ακόμη σε πρώτη προβολή ένα σπάνιο ντοκουμέντο για την Αθήνα του 1942 γυρισμένο από Γερμανό αξιωματικό των στρατευμάτων Κατοχής, αλλά και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου, που περιλαμβάνει τις μοναδικές εικόνες που κατέγραψε με την κάμερά του ο Άγγελος Παπαναστασίου.

Μια ημέρα μνήμης στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Προβολή σπάνιων ντοκουμέντων:

-Η Αθήνα το 1942 μέσα από τα μάτια των Γερμανών κατακτητών

-Άγγελος Παπαναστασίου: «Από την τραγωδία της σκλαβωμένης Ελλάδος 1941-44»(από το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου)

peripatos me aformh thn 28h oktwvrioy plaka oktwvrios

Πληροφορίες

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο // Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. **Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3250341 / [email protected]

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Δράσεις
Διήμερο για την τέχνη στον δημόσιο χώρο από την ομάδα εικαστικών +oikismos
Εκδηλώσεις
«Αστόρια» στο Παλλάς, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος σε μια μουσική συνάντηση με τους Diederik Wissels και Ana Rocha – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Εκδηλώσεις
Kirill Gerstein και Chamber Orchestra of Europe στο Φεστιβάλ της Άνοιξης – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Δραστηριότητες
Πριν έρθει η Λευτεριά: Ένα ψηφιακό οδοιπορικό στην Ελληνική Επανάσταση από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Διήμερο Συμπόσιο για τη θέση της μη ανθρώπινης ζωής στην κοινωνία
Εκδηλώσεις
Συναυλία αλληλεγγύης για τον λαό της Κούβας στο Πάρκο Ελευθερίας
Εκδηλώσεις
Το συγκλονιστικό «Ihsane» του Sidi Larbi Cherkaoui στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 16-20 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Ένα «Νεκροταφείο Αυτοκινήτων» στήνεται στον Βοτανικό, σινεφιλικά ραντεβού με το Kino Athens - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα